23.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Marokko – Kroatia

Keskiviikkona MM-näyttämöllä päästään seuraamaan F-lohkoa ja pelipäivä alkaa kello 12:00, kun Marokko ja Kroatia iskevät yhteen. Kroatia kuuluu tällä hetkellä maailmaneliittiin, joten se lähtee itseoikeutetusti suosikkina valmentaja- sekä kokoonpanomuutoksia viime aikoina kokenutta Marokkoa vastaan. Mitään läpihuutojuttua Kroatia ei tule tästä ottelusta saamaan, sillä Marokko on sitkas vastustaja, jonka riveistä löytyy myös hyökkäyspeliosaamista.

Kroatia F-lohkon suosikki yhdessä Belgian kanssa

Kroatia on tuttu näky MM-kisanäyttämöillä ja edellisissä kisoissa vuonna 2018 joukkue ylsi historiansa parhaaseen suoritukseen nappaamalla hopeaa Venäjällä pelatuista kisoista. Kroatia oli yksi kisojen ehdottomasti positiivisimmista yllättäjistä vaikka se toki jo perustasonsa takia kuului yhdeksi mahdollisesksi menestysjoukkueeksi. Aika lailla samat virret pätevät joukkueeseen myös tässä turnauksessa vaikka Hrvatskan joukkueen ydinrunko onkin muutaman muun joukkueen tapaan hieman ikääntynyt paikoitellen.

Kroatia oli oman karsintalohkonsa paras joukkue, kun se keräsi H-lohkossa kymmenessä ottelussa 23 pistettä ja saldon 7-2-1 maalierolla 21:4. Joukkue osaa puolustaa todella laadukkaasti, mutta samalla sillä löytyy riveistään mm. Luka Modricin kaltaisia supertähtiä sekä yksilösuorittamista. Kroatian ehdoton vahvuus onkin väkivahva keskikenttä, jonka kapellimestarina juuri mainittu Modric toimii.

Suurimmat kysymysmerkit Kroatian osalta painottuu hyökkäystehoihin, sillä aivan absoluuttisia maaliruiskuja joukkueen hyökkäyksestä ei löydy. Nuorennusleikkauksen kokenut puolustus sekä vahva keskikenttä pitää kuitenkin huolen siitä, että Kroatia pystyy tässäkin turnauksessa haastamaan minkä tahansa joukkueen. Kroatia on tässä F-lohkossa yhdessä Belgian kanssa suurimmat suosikit jatkamaan pudotuspeleihin.

Marokko on ollut turnauksen alla isojen muodonmuutosten kynsissä, sillä muutokset valmennuspuolella toivat uusvanhoja kasvoja myös kokoonpanoon. Perustasoltaan Marokko ei yllä Kroatian tasolle, mutta kyllä joukkueella on periaatteessa kykyä kiusata parempiaan, mikäli vastustajan peli ei ole tasapainossa. Marokko joutuu tässä pelissä ottavaksi osapuoleksi, mutta muutamien tähtipelaajien ansiosta se pystyy myös itse luomaan maalipaikkoja, mikäli Kroatian paketti hajoilee.

Vähämaalista luvassa?

Kroatia on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus, mutta mikään ylijuoksu tästä ottelusta tuskin muodostuu, sillä Marokko pystyy kiusaamaan hyvänä päivänä isompiaan. Kroatia tuskin lähtee riskitasoja nostamaan, sillä Marokon vastaiskujen vaarallisuus on varmasti tiedossa ja katsojan kannalta se saattaa tietää jopa hieman tylsää ottelua. Ottelun maaliodottama on selvästi enemmän vähä- kuin runsasmaalinen ja parhaat peli-ideat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista.

Koska markkina on polkenut under-kertoimet pelattavuuden ulkopuolelle, niin käytetään peleissä Marokon +0,5 AH tasoituskohdetta, joka yltää pelikelpoiseksi. Vähämaalinen tasapeli ei olisi tästä ottelusta niin iso yllätys kuin markkina antaa olettaa, joten pienen panoksen tämä kohde ansaitsee. Myös tasapelistä tarjolla oleva kerroin 3,22 on aivan pelattavuuden rajalla.

Pelivalinnat:
  • Marokko – Kroatia: Marokko +0,5 AH, kerroin 1,73 (TonyBet)