23.11.2023 NHL: Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers

Pikkulauantain vetovihje isketään keskiviikon ja torstain väliselle NHL-kierrokselle, jossa on tarjolla yksi todella maistuva peli-idea. Carolina Hurricanes sekä Edmonton Oilers lähtivät molemmat suurimpina suosikkeina omiin konferensseihinsa, mutta toistaiseksi vain toinen on lunastanut odotukset. Connor McDavidin johtama Oilers on ollut kuin varjo entisestään ja toistaiseksi syksyn aikana vain kaksi vierasvoittoa napannut Oilers lähtee altavastaajana myös tähän otteluun. Ottelun parasta antia tarjoilee runsasmaaliset lopputulokset, sillä Oilersin puolustus on vuotanut rajusti ja Canes on kotikaukalossaan tulivoimainen kooste. Oilersin tähtipelaajien johdolla myös vierasjoukkue pystyy parhaana päivänä mättämään runsaasti tehoja, joten ottelusta voi hyvällä syyllä odottaa viihdyttävää ja runsasmaalista kohtaamista.

Oilersin ryhtiliike uuden päävalmentajan alaisuudessa jäi lyhyeksi

Kotijoukkue Carolina Hurricanes on menestynyt viime vuosina kohtalaisen hyvin, mutta aivan viimeinen puristus Stanley Cupin voittamiseen on joukkueelta puuttunut ja edellisinä keväinä playoff-seinä on noussut lopulta vastaan viimeistään konferenssifinaalissa. Viime kaudella hurrikaanipaitojen bensa loppui juuri konferenssifinaalissa, kun lopulta Florida Panthers oli parempi selvin 4-0 lukemin. Sitä ennen joukkue putosi pudotuspeleistä toisella kierroksella kahtena keväänä peräjälkeen. Tälle kaudelle joukkue vahvistui entisestään ja täsmähankintoja saatiin Dmitry Orlovin, Tony DeAngelon sekä Michael Buntingin johdolla sekä hyökkäykseen, että puolustukseen.

Avainpelaajien kunnossa pysyessä joukkue taistelee tänäkin keväänä oman divisioonansa voitosta. Toistaiseksi Canesin alkukausi ei ole ollut aivan odotetun vahva, sillä 17 pelatun ottelun saldo on 6-4-0-7 yhteismaalierolla 56:54. Pisteitä on kasassa 20 ja tämä oikeuttaa itäisen konferenssin kahdeksanteen sijaan. Metropolitan divisioonassa joukkue on tällä hetkellä kiinni viimeisessä suorassa pudotuspelipaikassa sijalla 4. Matkaa divisioonaa johtavaan NY Rangersiin on kuitenkin vain viisi pistettä, joten pudotuspelipaikka on tällä hetkellä hyvin omassa kontrollissa Raleigh’ssa.

Kauden toistaiseksi suurin pettymys koko liigassa on ollut ehdottomasti Edmonton Oilers, joka lähti kauteen yhtenä mestarisuosikeista. Toistaiseksi Oilersin kausi on mennyt täysin alakanttiin ja joukkue turvautui jo aikaisessa vaiheessa paniikkikahvaan, kun Jay Woodcroft vapautettiin päävalmentajan paikalta ja tilalle palkattiin Kris Knoblauch. 45-vuotiaan Knoblauch debyytti Oilersin peräsimessä päättyi voittoon, kun öljymiehet kaatoivat uuden käskijän alaisuudessa NY Islandersin 4-1 kotikaukalossa. Islanders-voittoa seurasi 4-3 ja-voitto Seattle Krakenista, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt kahdesti peräjälkeen, kun ensin tuli kuokkaan Tampa Bay Lightningilta 6-4 ja pari päivää myöhemmin Florida Panthersilta 5-3.

Tuoreen päävalmentajan vaikutus jäi siis odotettua lyhyeämmiksi ja kuherruskuukausi päättyi kahden voitetun ottelun jälkeen. Isossa kuvassa nopea valmentajan vaihto saattaa herättää joukkueen hetkellisesti, mutta viime aikojen otteiden perusteella vaikuttaa siltä, että Oilers tarvitsee isompaa herätysliikettä. Kauden saldo on sysimusta 4-1-1-11 maalierolla 50:66, joten tekemistä riittää, mikäli Albertan pääkaupungissa meinataan pelata pudotuspelejä keväällä. Vierassaldo kuluneelta kaudelta on surkea 2-0-0-7 maalierolla 27:41.

Canes selvänä suosikkina PNC Arenalle, maalijuhlia luvassa?

Ennen kaudea asetetuissa voimaluvuissa ja muissa rankingeissa kumpikin joukkue kuului oman konferenssinsa eliittiin, mutta toistaiseksi vain toinen joukkueista on esiintynyt odotetulla tasolla. Carolinan kausi ei ole ollut aivan optimaalinen, mutta joukkue on kerännyt tasaisesti pisteitä ja esiintynyt edukseen etenkin kotikaukalossa PNC Arenalla. Edmonton Oilersin kausi sen sijaan on ollut surkea ja koko joukkueen kollektiivisen kyykkäämisen ohella myös tähtipelaajat Connor McDavid sekä Leon Draisaitl ovat epäonnistuneet toistaiseksi. McDavidin puolustukseksi on todettava, että tähtipelaaja on pelannut loukkaantuneena, joten meno parantunee kauden mittaan, kun mies kuntoutuu.

Pelimielessä tämän kohteen ehdottomasti paranta antia on runsasmaaliset lopputulokset, sillä Edmontonin puolustus on vuotanut kauden mittaan seulan lailla ja kun maalivahtipeli on epäonnistunut Stuart Skinnerin 87,3%), Jack Campbellin (87,3%) sekä viimeisenä Calvin Pickardin (87,5%) johdolla, niin soppa on valmis. Canes on kotikaukalossa runsasmaalinen ja iBetin tarjoilema kerroin 2,03 yli 6,5 maalista varsinaisella peliajalla on todella maistuva pelikohde 55% todennäköisyysarviolla.