23.2.2023 Eurooppa-liiga: Manchester United – Barcelona

Unelmien teatterissa on torstai-iltana tarjolla todellinen herkkupala, kun Manchester United ja Barcelona iskevät yhteen Eurooppa-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa. Avauskohtaamisessa iloiteltiin 2-2 maalilukemat, joten jatkopaikan suhteen kaikki on vielä auki tässä huippumielenkiintoisessa otteluparissa. United oli tilastojen valossa parempi joukkue ensimmäisessä ottelussa ja punaiset paholaiset lähtevätkin kotiedun turvin suosikkeina tähän ratkaisuotteluun.

United hyvässä formissa ratkaisuotteluun

Kotiyleisönsä edessä torstai-iltana esiintyvä Manchester United on pelannut toistaiseksi vahvan kauden ja joukkue on tosissaan mukana taistelemassa Englannin Valioliigan mestaruudesta. Myös Eurooppa-liigassa potentiaalia menestymiseen on, mutta ensin täytyy selvittää tie jatkoon tästä otteluparissa. Hollantilaisen Erik ten Hagin tulo Unitedin peräsimeen on tuonut hyvää harmoniaa joukkueen pukukoppiin ja samalla myös tulokset ovat parantuneet merkittävästi viime kaudesta. Valioliigassa joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon kolmantena, viisi pistettä sarjaa johtavaa Arsenalia perässä.

Eurooppa-liigassa United pelasi lohkovaiheen E-lohkossa, josta se raivasi tiensä jatkoon lohkokakkosena, kertäne kuudesta ottelusta viisitoista pistettä maalierolla 10:3. Lohkovaiheen ainut tappio tuli avauskierroksella syyskuussa, kun lohkon voittanut espanjalainen Real Sociedad haki 0-1 vierasvoiton Old Traffordilta. ManU:n kenraali tähän tärkeään otteluun sujui voitokkaasti, kun joukkue otti viikonloppuna kotikentällään solidin 3-0 voiton Leicesteristä. Kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitattaessa United on tällä hetkellä Valioliigan parhaassa iskussa oleva kooste, joten isossa kuvassa päävalmentaja Erik ten Hagin joukkue pääsee hyvistä asetelmista tähän otteluun.

Manchester Unitedin tapaan vierasjoukkue Barcelona on totuttu näkemään viime vuosina Eurooppa-liigan sijaan Mestarien liigassa, mutta tälle kaudelle kummankin joukkueen oli tyytyminen tähän pienempään kilpailuun. Barcelona on ollut murrosvaiheessa, sillä tähtipelaaja Lionel Messin aiempi poistuminen seurasta tarkoitti jälleenrakennusvaihetta katalonialaisille. Kotimaan kentillä homma on tällä kaudella kulkenut varsin mukiinmenevästi ja joukkue johtaa La Ligaa kahdeksan pisteen erolla ennen päävastustaja Real Madridia.

Eurokentillä joukkue epäonnistui syksyllä, sillä Mestarien liigan lohkovaiheessa joukkue jäi C-lohkon kolmanneksi ja tyytyminen oli tänä keväänä UEL-paikkaan. Peli on kuitenkin parantunut talven mittaan ja kotimaan kentillä voittoja on tippunut tuloslaariin tasaiseen tahtiin. Joukkueen edellinen tappio on lokakuulta Bayern Münchenia vastaan ja tämänjälkeisistä 18:sta ottelusta joukkue on voittanut 16 ja pelannut kahdesti tasan. Isku on siis kunnossa myös vierasjoukkueella, joten hyvällä syyllä tästä ottelusta sopii odottaa laadukasta kohtaamista.

Paholaisia kupongille

Ensimmäisessä osaottelussa United oli mielestämme parempi joukkue ja myös maaliodottama todistaa nähdyn oikeaksi, sillä myös tilastojen valossa punaiset paholaiset loivat enemmän maaliodottamaa. United nauttii ottelussa kohtalaisen merkittävää kotietua ja viimeaikaiset loistavat otteet antavat odottaa jatkopaikkaa tästä otteluparista. Kertoimien valossa United on mielestämme niukasti aliarvostettu suosikki ja kotijoukkueen menestyskertoimissa on tarjolla etua.

Paras pelivalinta kohteeseen on XLBetin tarjoama kerroin 2,31 varsinaisen peliajan kotivoitosta. Arvio kohteelle on 47% ja rajakertoimeksi muodostuu 2,13. TonyBetin tarjoama kerroin 1,85 yli 2,5 maalista on myös pelaamisen rajamailla, arvio tähän on 54% ja rajakerroin jo mainittu 1,85.

Pelivalinnat:
  • Manchester United – Barcelona: Man Utd (1X2), kerroin 2,31 (XLBet)