23.7.2022 Naisten EM-kisat: Ranska – Hollanti

Naisten EM-kisojen viimeisestä puolivälierästä ei takuulla vauhtia puutu, kun ottelussa kohtaavat maailmanlistan kolmonen Ranska ja nelospaikalla oleva Hollanti. Kummankin laatujoukkueen lohkovaihe piti sisällään kaksi voittoa sekä yhden tasapelin. Materiaaliltaan sekä perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso Ranskan hyväksi, joten tasaista kohtaamista on lupa odottaa näiltä kahdelta huippumaalta.

Ranska suosikki, Hollanti haastaa

Englannin ja Saksan ohella kisojen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Ranska pelasi vakuuttavan lohkovaiheen. Avausottelussa D-lohkon ennakkosuosikki kaatoi heikosti esiintyneen Italian selvin 5-1 lukemin. Tuossa ottelussa saatiin osviittaa ranskalaisten tulivoimasta parhaimmillaan. Toisessa ottelussa Ranska puristi niukan 2-1 voiton Belgiasta, mutta pelitapahtumien valossa ottelun olisi pitänyt päättyä runsasmaalisempiin ranskalaisjuhliin, sillä maalipaikat kirjattiin Ranskan hyväksi peräti 27-2.

Ranska oli varmistanut D-lohkon voiton jo ennen lohkovaiheen viimeistä ottelua ja ymmärrettävästi kolmannessa ottelussa Islantia vastaan Ranska ei näyttänyt parasta osaamistaan. Ranska tykitti pallon Islannin verkkoon ottelussa peräti kolmesti, mutta kaksi niistä hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen ja kun Islanti onnistui maalinteossa lisäajan rangaistuspotkussa, niin pisteet jaettiin 1-1 tuloksella. Ranska luonnollisesti hallitsi tuossakin ottelussa kenttätapahtumia vaikka päävalmentaja Corinne Diacre kierrätti kokoonpanoa.

C-lohkossa alkusarjan pelit pelannut Hollanti oli hieman yllättäen lohkovaiheessa vaikeuksissa ja jatkopaikka varmistui vasta viimeisessä ottelussa Sveitsiä vastaan. Hollannin kisat starttasivat 1-1 tasapelillä Ruotsia vastaan, mutta tuossa ottelussa Hollanti ei saanut missään vaiheessa konetta toden teolla käyntiin ja Ruotsin olisi pitänyt tuo ottelu voittaa kenttätapahtumien valossa. Toisessa ottelussa Hollanti kaatoi Portugalin lukemin 3-2 ja tuossa ottelussa saatiin ajoittain nähdä Hollannin huippuvaarallista hyökkäyspelaamista.

Päätöskierroksen ottelu Sveitsiä vastaan meni Hollannin eduksi selvin 1-4 lukemin ja tällä voitolla joukkue varmisti toisen jatkopaikan C-lohkossa yhdessä Ruotsin kanssa. Hollanti jäi kuitenkin lohkokakkoseksi, sillä tasapisteissä (7 pst.) Ruotsin kanssa maaliero ratkaisi ja Ruotsin maalisarake näytti +6, kun Hollannilla se oli +4. Perustasoltaan Hollanti on laadukas joukkue, mutta tässä turnauksessa sen peli on ailahdellut hieman liikaa. Potentiaalia suurmaiden kaatamiseen kuitenkin on ja kaiken loksahtaessa kohdalleen jopa Ranska on voitettavissa.

Vähämaalista ja tarkkaa pelaamista luvassa?

Perustasoltaan Ranska on nykykunnossa vajaan pykälän verran Hollantia laadukkaampi kokonaisuus ja leveämmän penkin sekä muutamien parempien yksilöiden turvin tämän ottelun oikeutettu ennakkosuosikki. Hollanti on puolustava EM-mestari, mutta tässä turnauksessa joukkue ei ole toistaiseksi vakuuttanut kuin yksittäisinä hetkinä. Ranskan puolustus on maailman eliittiä ja tässä ottelussa odotukset ovat enemmän vähä- kuin runsasmaaliset vaikka Hollanti onkin totutusti runsasmaalinen porukka.

Ranska on ottelussa yli kerran kahdesta voittava suosikki jo varsinaisella peliajalla, mutta 1X2-kerroinmarkkina on hyvin kohdallaan ja pelimielessä katseet käännetäänkin vähämaalisiin lopputuloksiin. Todennäköisyysarviomme alle 2,5 maalille on 54% ja underista tarjolla oleva kerroin 2,02 kelpaa hyvin kupongille kerroinrajalla 1,85.

Pelivalinnat:
  • Ranska – Hollanti: Alle 2,5 maalia, kerroin 2,02 (TonyBet)