24.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Brasilia – Serbia

Torstai-illan kruununa futiksen MM-kisoissa nähdään itseoikeutusti suurimman mestarisuosikin Brasilian ottelu, kun joukkue kohtaa kello 21:00 alkavassa iltaottelussa Serbian. Valmentaja Titen johtama Brasilia on kisojen kenties laadukkain kooste, joka on monen vedonlyöntibookkerin papereissa selkein mestarisuosikki Qatarissa. Serbian rooliksi tässä kohtaamisessa jääkin ottaa vastaan, sillä pallonhallintaa rakastavat brassit pitävät ottelun varmasti komennossaan.

Brasilia ansaitusti suurin mestarisuosikki Qatarissa

Pienet Kanarianlinnut lähtevät Qatarissa pelattavaan MM-turnaukseen isoimpana mestarisuosikkina, sillä kasassa on äärimmäisen laadukas ja leveä materiaali sekä selkeä pelitapa, jonka valmentaja Tite on joukkueelleen saanut ajettua sisään. World Class -laatua löytyy joukkueesta jokaiselle pelipaikalle ja formaatiota pystytään mukauttamaan tarvittaessa vastustajan mukaan. Myös ykköstähti Neymar on saatu joukkueessa puolustamaan, mikä kertonee jotain pelaajien kunnioituksesta valmentajaa kohtaan.

Etelä-Amerikan karsinnoissa Brasilia oli sanalla sanoen murskaava, sillä lohkovoitto irtosi helposti ja maaliero 40:5 kertoo jotain joukkueen tulivoimasta. Kisoihin valmistavissa otteluissa Brasilia on jatkanut siitä mihin se karsinnoissa jäi ja alla on kolme voittoa (Etelä-Korea, Japani, Ghana) hurjalla yhteismaalierolla – 14-2. Katsojan kannalta suurimmat kysymysmerkit Brasilian osalta tämän ottelun alla on formaatio ja kokoonpano millä joukkue matsiin lähtee, sillä tarjolla on niin laadukas pelaajamateriaali, että vaihtoehtoja riittää.

Brasilia on totta kai tänä päivänä suosikki mitä tahansa muuta maajoukkuetta vastaan ja papereissa kaikki on pedattu tässä turnauksessa brassien voitolle. Upeat karsinnat pelannut Serbia on perustasoltaan hyvä ja laadukas kooste, mutta selvästi Brasiliaa heikompi ja tässä ottelussa sen menestyminen Brasiliaa vastaan vaatisi pienen ihmeen. Sitä joukkue lähtee kuitenkin valmentaja Dragan Stojkovicin johdolla rakentamaan.

Kuten sanottu, Serbia pelasi hienot karsinnat ja voitti oman lohkonsa Portugalin nenän edestä. Etenkin päätöskierroksella haettu 1-2 vierasvoitto Portugalista osoitti sitä voittamisen kulttuuria ja taistelutahtoa, jota Stojkovic on joukkueelta vaatinut. Turnaukseen valmistavat ottelut menivät Serbian osalta hienosti, sillä Kansojen liigassa on voitettu laatujoukkueita ja viime viikolla kaatui Bahrain selvin 5-1 lukemin.

Kestääkö Serbian alakerta Brasilian vyöryä?

Serbian kannalta tilanne on se, että tätä ottelua ei ole periaatteessa pakko voittaa. Se taistelee lohkon toisesta jatkopaikasta yhdessä Sveitsin ja Kamerunin kanssa, sillä kukaan tuskin uskoo siihen, että brassit kompuroisivat alkulohkossa ja jäisivät kahden parhaan ulkopuolelle. Totta kai se pyrkii haavoittamaan Brasiliaa tilanteen tullen, mutta tässä ottelussa sen mahdollisuudet jäävät muutamiin vastaiskuihin ja mahdollisiin erikoistilanteisiin. Vaikka Serbia laatujoukkue onkin, niin Brasilia on tässä ottelussa ansaitusti iso suosikki.

Betsimielessä katseet käännetään tässä ottelussa suosikin harteille. Vaikka Serbia ei ole ottelusa täysin vailla mahdollisuuksia, niin Brasilian usemman maalin voitto on todennäköisin lopputulos. Brasilian vähintään kahden maalin voitto toteutuu arviomme mukaan hieman yli kerran kahdesta ja tarjolla oleva kerroin 2,18 kelpaa iltaotteluun pelikupongille.

Pelivalinnat:
  • Brasilia – Serbia: Brasilia -1,5 AH, kerroin 2,18 (TonyBet)