24.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Portugali – Ghana

Yksi torstain ehdottomasti mielenkiintoisimmista MM-otteluista nähdään kello 18:00, kun Cristiano Ronaldon tähdittämä Portugali kohtaa Länsi-Afrikasta ponnistavan Ghahan. Kyseessä on kahden laatujoukkueen kohtaaminen ja Stadium 974:llä nähdään varmasti viihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu. Portugali lähtee otteluun suosikkina, mutta myös Ghanalta löytyy tulivoimaa, joten potentiaalia yllätykseen tässä ottelussa on.

C. Ronaldon viimeinen esiintyminen Os Navegadoresin paidassa

Vuonna 2016 sensaatiomaisesti EM-kisat voittanut Portugali on tässä turnauksessa todella mielenkiintoinen joukkue, sillä tähtipelaaja Cristiano Ronaldo on Manchester Unitedin riveissä tapahtuneiden vaiheiden jälkeen myrskyn silmässä. Maajoukkueessa Ronaldo nauttinee yhä isoa kunnioitusta sekä valmennukselta, että kanssapelaajilta, mutta totta kai Englannissa tapahtuneet seikat voivat heijastua Ronaldon sekä koko joukkueen pelaamiseen myös tässä turnauksessa.

Portugalin MM-karsinnat eivät menneet suunnitellusti, sillä lohkon viimeisessä ottelussa Portugali hävisi kotikentällään Serbialle 1-2 ja lohkovoitto karkasi näpeistä. Lopulta joukkue jäi A-lohkossa toiseksi 17 pisteellä (5-2-1 me 17:6) ja luvassa olivat jatkokarsinnat. Jatkokarsinnoissa joukkue sai puristettua kuitenkin koneesta täydet tehot irti ja kun ensin kaatui Turkki 3-1 ja seuraavaksi Pohjois-Makedonia, niin kisapaikka onnistuttiin lopulta nappaamaan.

Tänä vuonna pelatut Kansojen liigan ottelut ovat menneet vaihtelevasti, mutta turnausta edeltävässä kenraalissa Portugali esiintyi vahvasti, kun Nigeria kaatui selvin 4-0 lukemin. Perustasoltaan Portugali on yhdessä Uruguayn kanssa H-lohkon suosikkeja, mutta etenkin tämäniltainen vastustaja Ghana ei varmasti anna yhtään pistettä ilmaiseksi. Ghanan rosteri kisoihin on laadukas, mutta valmennuksen osaamista on kyseenalaistettu ja siksi joukkue on pienimuotoinen kysymysmerkki.

The Black Stars on materiaaliltaan joukkue, joka pystyy hyvänä päivänä kaatamaan esimerkiksi Portugalin ja Uruguayn tasoisia huippujoukkueita, mutta pelitavan kanssa aiemmin nähdyt ongelmat ovat yhä osa joukkuetta, joten hyvän ja huonon päivän ero tällä joukkueella on iso. Jos valmentaja Otto Addo saa joukkueen pelaamaan haluamallaan tavalla, niin Ghana on potentiaalinen jatkoonmenijä myös tästä lohkosta. Osoituksena tästä on solidi 2-0 voitto Sveitsistä kisoja edeltävässä harjoitusottelussa.

Maaleja, maaleja, maaleja?

Portugali on tässä ottelussa ansaitusti iso suosikki, mutta aivan kerroinasettelun mukaista jättisuosikin asemaa emme osta. Ghanalla on tukku huipputason pelimiehiä Inaki Williamsin johdolla, jotka pystyvät luomaan maalipaikkoja ja iskemään palloa verkkoon, mikäli Portugalin koheesio ei ole kunnossa ja peli takkuaa. Toisaalta myös Portugalilla on kykyä murskata Ghana, mikäli Mustien tähtien kenttätasapaino horjuu ja paketti hajoaa.

Betsimielessä kyseessä on äärimmäisen mielenkiintoinen kohde, jonka maaliodottama on ennemmin runsas- kuin vähämaalinen ja pelimielessä kiinnostavimmat valinnat löytyvät runsasmaalisuudesta. Myös Ghanan menestyksestä tarjottu kerroin on selvä ylikerroin, mutta käytetään vihjeissä yli 2,5 maalista tarjottua kerrointa 1,78 joka kelpaa hienosti peleihin 60% arviolla. Rohkeimmat pelimiehet ja -naiset voivat kokeilla myös Ghanan suoraa voittoa kertoimella 9,55 (TonyBet).

Pelivalinnat:
  • Portugali – Ghana: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,78 (TonyBet)