24.2.2023 Englannin Valioliiga: Fulham – Wolves

Brittifutisviikonloppu starttaa perjantai-iltana Lontoosta, kun legendaarisella Craven Cottagella kohtaavat hienon kauden toistaiseksi pelannut Fulham sekä sarjapaikastaan taisteleva Wolves. Fulhamilla on hyvät mahdollisuudet nousta sarjassa vielä neljän parhaan joukkoon, joten motivaatiota loppukaudeksi riittää. Vierasjoukkue Wolves keikkuu tällä hetkellä kolme pistettä putoamistaistelun yläpuolella, mutta akuuttia pistetarvetta vierailla ei ole. Vetomielessä kiinnostavimmat valinnat löytyvät vahvaa kotietua nauttivan kotijoukkueen kertoimista. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Fulhamin vahva vire pitänyt läpi kauden

Viime kauden päätteeksi Mestaruussarjasta ylimmälle sarjatasolle noussut Fulham on ollut kuluvalla kaudella ehdottomasti yksi sarjan suurimmista yllättäjistä. Vaikka joukkueen materiaali ei yllä sarjan kärkijoukkueiden tasolle, niin todella kurinalaisesti ja taktisesti kypsästi pelaava joukkue on raastanut voittoja hyvällä prosentilla ja joukkue on täysin ansaitusti sarjan kutospaikalla 38 pisteellä. Kauden 24 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 11-5-8 maalierolla 35:30, joten mitään murskajaisia mökkiläiset eivät ole peleissään järjestäneet.

Fulhamilla oli tammikuussa heikompi jakso, kun ensin sarjassa tuli perättäiset tappiot vahvoille Newcastlelle sekä Tottenhamille ja näitä tappioita seurasi kaksi tasapeliä. FA Cupissa joukkue pelasi 1-1 tasapelin Sunderlandia vastaan ja seuraavassa ottelussa pisteet tasattiin sarjaottelussa maalittomalla tasapelillä Chelseaa vastaan Lontoon paikallisessa. Kurssi kuitenkin kääntyi helmikuun alussa, kun FA Cupissa otettiin helmikuun alussa 2-3 vierasvoitto Sunderlandista. FA Cupin jatkopaikka avasi tukossa ollutta itseluottamusta ja tällä hetkellä sarjassa on alla kahden ottelun voittoputki. Nottingham kaatui kotikentällä 2-0 ja Brightonista haettiin solidi 0-1 vierasvoitto.

Vierasjoukkue Wolvesin kausi on ollut vaikea ja panoksia loppukaudeksi riittää, sillä sarjapaikka ylimmällä tasolla ensi kaudeksi on kaikkea muuta kuin varma tällä hetkellä. Sarjataulukossa joukkue on 15. sijalla 23:lla pisteellä. Kauden aikana pelatut 23 ottelua ovat tuoneet kuusi voittoa, viisi tasapeliä ja 12 tappiota maalierolla 17:32. Tällä hetkellä matkaa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan West Hamiin on kolme pistettä, joten suurta paniikkia joukkueella ei ole, mutta pisteitä täytyy totta kai loppukauden aikana saada kerättyä, jotta putoamisuhka vältetään.

Wolvesin riesana on tällä kaudella ollut lukuisat loukkaantumiset ja tähänkään otteluun joukkue ei pääse optimaalisella kokoonpanolla. Varmuudella Susilta on sivussa tästä ottelusta Chiquinho, Hee-Chan Hwang, Kalajdzic sekä Traore. Kotijoukkueen loukkaantumistilanne on parempi, sillä poissa ovat jalkavaivoista kärsivät Kebano sekä Cairney.

Fulham tyly isäntä Lontoon illassa

Kotijoukkue Fulham on päässyt lyhyen heikomman jakson jälkeen takaisin hyvään vireeseen ja alla on kolme maistuvaa voittoa. Joukkue on tosissaan mukana taistelemassa paikasta neljän parhaan joukkoon ja sitä myötä ensi kauden Mestarien liigaan. Mökkiläiset nauttivat Craven Cottagella isoa kotietua ja joukkue lähtee ennalta heikompaa Wolvesia vastaan kotikentällään selvänä suosikkina.

Vedonlyöntimarkkina pitää ottelua tasaisempana kuin me, joten kotijoukkueen menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. Paras peli-idea kohteeseen on kotijoukkueen suora voitto kertoimella 2,42 XLBetiltä. Maaliodottamaltaan ottelu on normaalia vähämaalisempi.

Pelivalinnat:
  • Fulham (1X2), kerroin 2,42 (XLBet)