24.3.2023 Jalkapallon EM-karsinnat: Ranska – Hollanti

Futiksen EM-karsinnat jatkuvat lauantaina ja tämän maailman suosituimman pallopelin seuraajia hemmotellaan todellisella huippuottelulla, kun B-lohkossa iskevät yhteen MM-kisojen finaalissa Argentiinalle taipunut Ranska sekä niin ikään Argentiinalle puolivälierissä taipunut Hollanti. Perustasoltaan Ranska on yksi maailman parhaista maajoukkueista, mutta nuorennusleikkauksen sekä valmentajanvaihdoksen kokenut Hollanti on yllätysvalmis Stade de Francella. Pelimielessä kohteen mielenkiintoisinta antia onkin Oranjen menestyskertoimet. Ottelu alkaa perjantaina kello 21:45 Suomen aikaa.

Kovatasoisen B-lohkon kärkikamppailu

Yksi vuoden 2024 EM-karsintojen avauskierroksen huippuotteluista pelataan lauantai-iltana Suomen aikaa, kun B-lohkon suurimmat ennakkosuosikit jatkamaan EM-kisoihin kohtaavat Pariisin Stade de Francella. Ranska on pelivoimaltaan koko B-lohkon laadukkain kooste, mutta Hollanti on myös perustasoltaan laadukas nippu, jonka iskukykyä ei sovi Les Bleusin aliarvioida. Luvassa onkin katsojan kannalta todella mielenkiintoista jalkapalloherkkua, jota suomalainen futisfani pääsee Cmoren suoratoistopalvelusta seuraamaan.

Ranskan MM-kisat olivat finaalia vaille jättipotti vaikka joukkue hävisikin alkulohkon viimeisen ottelun pirteät kisat pelanneelle Tunisialle. Pudotuspeleissä Ranska nappasi kolme voittoa (Puola, Englanti, Marokko) ja eteni Argentiinaa vastaan MM-finaaliin. MM-finaali eteni lopulta jatkoajan kautta aina rangaistuspotkuille asti, mutta lopulta ranskalaisten oli tyytyminen tappioon, kun Argentiina oli lopulta parempi lukemin 4-3.

Ranskan maajoukkue on kokenut MM-kisojen jälkeen muutamia merkittäviä muutoksia, sillä ainakin maalivahti Hugo Lloris, huippuhyökkääjä Karim Benzema sekä puolustaja Raphael Varane ovat ilmoittaneet maajoukkueuran loppumisesta. Les Bleusin kokoonpano on muutenkin vielä hieman auki, sillä muutamat avainpelaajat (Kimpembe, Digne, Kante, Nkunku) ovat yhä loukkaantumisen takia sivussa. Poissaoloista huolimatta Ranskalla on kuitenkin käytössään yksi maailman parhaista pelaajamateriaaleista ja päävalmentaja Didier Deschamps saakin jalkeille laadukkaan kokoonpanon.

Hollannin MM-kisat päättyivät pettymykseen puolivälierissä, kun Argentiina oli lopulta parempi rangaistuspotkujen jälkeen 2-3. Louis van Gaalin aikaan joukkueen taktiikka oli defensiivisempi, mutta tuore päävalmentaja Ronald Koeman tunnetaan offensiivisemmasta pelitavasta, joten joukkueen otteita seurataan karsintojen ensimmäisten kierrosten aikaan suurennuslasilla. Hollanti pääsee otteluun käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä varmuudella sivussa on ainoastaan keskikenttämies Frenkie De Jong.

Ranska yliarvostettu suosikki, Oranjea kupongille!

Perustasoltaan Ranska on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja kotikentällään täysin ansaittu suosikki. Nuorennusleikkauksen kokenut Hollanti on kuitenkin uuden valmentajan alaisuudessa vielä katsomaton kortti, mutta lähtökohdat ovat sellaiset, että potentiaalia on. Pelaajamateriaali on tähän karsintaan laadukas ja kaiken mennessä nappiin joukkue pystyy täysin realistisesti haastamaan Ranskan lohkon kärkitaistelussa.

Tässä karsintojen avauskierroksella yllätysmomentti on kaikista suurimmillaan ja kun markkina on aliarvioinut hieman vierasjoukkueen mahdollisuuksia, niin nostetaan peleihin Hollanti tasoituskertoimella. Hollannin suorassa voitossa on tarjolla hyvin ilmaa, mutta käytetään peleissä Hollanti +0,5 AH, joka kattaa myös mahdollisen tasapelin ja osuvampi pelivalinta. Tonybetin tarjoama kerroin 2,34 on hyvä peli-idea perjantai-iltaan.

Pelivalinnat:
  • Hollanti +0,5 AH, kerroin 2,34 (TonyBet)