24.3.2023 Liiga: HIFK – Lukko

Kotimaisen Liigan puolivälierät jatkuvat perjantai-iltana ja neljästä ottelusarjasta kaksi on jo katkolla. Kotikaukaloonsa nordenskiöldinkadulle ratkaisuotteluun pääsevä Helsingin IFK yrittää katkaista Rauman Lukon selkärangan ja lähettää raumalaiset kesälomalle suoraan 4-0 tuloksella. HIFK:n trendinä kotikentällä on ollut viime aikoina tiukat sekä vähämaaliset ottelut, mutta tässä ratkaisuottelussa Lukko joutunee nostamaan riskitasoja ja luvassa saattaa ollaa runsasmaalisempaa näytöstä.

HIFK suursuosikki jatkamaan välieriin

Helsingin IFK:n syyskausi oli vaikea, mutta keväällä päävalmentaja Ville Peltonen sai joukkueen kurssin käännettyä ja runkosarjan viimeisen 20 pelin aikana helsinkiläiset olivat yksi sarjan parhaista koosteista. Sama nousujohteinen ja hyvä trendi saatiin tuotua mukaan myös pudotuspeleihin, sillä HIFK johtaa täysin ansaitusti ottelusarjaa Rauman Lukkoa vastaan 3-0 ja perjantai-iltana joukkueella on paikka napata paikka välierissä ja neljän parhaan joukossa.

Puolivälieräsarjassa Lukkoa vastaan HIFK on ollut äärimmäisen tehokas maalipaikoissaan ja onnistunut kurinalaisella puolustuksella nollaamaan vastustajan tehomiehet. Myös nuori maalivahti Roope Taponen on ollut vakuuttava joukkueen maalilla, joten runkosarjan loppupuolella esiin nousseet puheet HIFK:n mahdollisesta maalivahtiongelmasta voidaan unohtaa. Toki tilanne on edelleen se, että Taposen mahdollinen loukkaantuminen voi sulattaa HIFK:n menestyshaaveet. HIFK:lta on ottelusta sivussa pelikieltoaan poikittaisesta mailasta kärsivä Ilari Melart. Myös Julius Nättisen otteet ovat kurinpidon tarkistuksessa ja hän saattaa olla sivussa.

Keskiviikkona pelatussa edellisessä ottelussa HIFK nappasi ensimmäisessä erässä tukevan 1-3 johdon todella kliinisellä viimeistelyllä ja ottelu oli käytännössä tämän jälkeen kokoajan vieraiden hallussa, vaikka Lukko onnistuikin viimeisessä erässä maalipaikkoja sekä kaksi maalia luomaan. Loppulukemat 3-5 vieraille olivat täysin ansaitut vaikka Lukko ottelun laukaukset voittikin kohtalaisen selvästi. Lukon kevätkausi on ollut kokonaisuutena varsin vaisu ja talven aikana nähdyt laadukkat otteet ovat tällä hetkellä vain muisto. Viidestätoista edellisestä ottelustaan joukkue on hävinnyt peräti kymmenen ja kunto on ollut auttamatta laskusuuntaan.

Lukolta puuttuu ottelusta varmuudella usemman ottelun pelikieltoa kärsivä Samuli Piipponen. Matthew Abtin tilanne on sama kuin Julius Nättisellä, sillä liigan kurinpito tekee päätöksen vasta päivällä ja pelaaminen on epävarmaa. Lukko tarvitsisi välieräpaikkaan neljä peräkkäistä voittoa, jonka todennäköisyys on muutaman prosentin luokkaa, joten HIFK on noin 95% suosikki jatkamaan otteluparista neljän parhaan joukkoon.

Nordiksella luvassa runsasmaalista näytöstä?

HIFK lähtee kotikentällään katkaisuotteluun noin kerran kahdesta voittavan suosikkina. Trendi HIFK:n kotiotteluissa viime aikoina on ollut vähämaalisuus, sillä turhia riskejä vältetään ja ottelut pyritään ratkaisemaan konemaisella jauhannalla sekä tehokkailla erikoistilanteilla. HIFK:n viidessä edellisessä kotiottelussa on jääty kolmeen maaliin tai alle, mutta tässä katkaisuottelussa asetelma ja pelinkuva voi hyvinkin muuttua. Lukko joutunee nostamaan riskitasoja joka tarkoittaa sitä, että maalidottama on korkealla. Lisäksi maalivahtia otetaan tappiotilanteessa aikaisessa vaiheessa.

Arviomme yli 4,5 maalille tässä kohtaamisessa on 55%, joten over-valinnasta tarjolla oleva kerroin 1,95 kelpaa mainiosti pelikohteeksi tähän kohtaamiseen.

Pelivalinnat:
  • HIFK – Lukko: Yli 4,5 maalia, kerroin 1,95 (XLBet)