25.10.2022 Mestarien liiga: Dortmund – Manchester City

Tiistaina on jälleen ohjelmassa kahdeksan ottelun kierros Mestarien liigaa ja luvassa on varsin mielenkiintoinen kierros, sillä kaikissa lohkoissa on vielä jatkopaikkoja tarjolla sarjan pudotuspeleihin. Yksi oman pudotuspelipaikkansa varmistaneista joukkueista on Manchester City, joka matkustaa tiistaina Saksaan Borussia Dortmundin vieraaksi. Dortmund kiusasi lohkon ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Cityä jo vieraskentällä ja nyt Die Borussen pääsee testaamaan englantilaisten nykykunnon kotikentällääb Signal Iduna Parkin viheriöllä. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Kummallakin joukkueella kova kuormitus viime aikoina

Saksalaisiin menestysseuroihin jo pidemmän aikaa kuulunut Borussia Dortmund oli viime kaudella Saksan Bundesliigan toiseksi paras seura jääden kahdeksan pistettä pokaalin voittaneesta Bayern Munchenista. Saksan pääsarjan kakkospaikka tiesi tuttuun tapaan paikkaa Euroopan kentillä ja tarkemmin sanottuna kuninkuusluokassa eli Mestarien liigassa. Kotimaansa sarjan lisäksi keltapaitoja on viime aikoina kuormittanut kotimaansa cup (DFB Pokal) sekä europelit. Tämä tiistai-illan ottelu huippuseura Manchester Cityä vastaan on joukkueelle jo neljäs kymmenen päivän sisään eikä tilannetta helpota lukuisat poissaolot. Tästä ottelusta sivussa on varmuudella vähintään kuusi pelaaja ja saman verran manageri Edin Terzicillä on epävarmoja osallistujia.

Kova ottelutahti tai lukuisat poissaolot eivät ole lähiviikkoina menoa pahemmin haitannut, sillä viime viikonloppuna joukkue kaatoi Bundesliigassa Stuttgartin puhtaasti 5-0. Sitä ennen Cupin ottelussa Dortmund haki 0-2 vierasvoiton Hannoverin vieraana. Sitä ennen joukkue kärsi yhden tapion ja pelasi kahdesti tasan, kun kaikki sarjat huomioidaan. Bundesliigassa Die Borussen porskuttaa tällä hetkellä viitospaikalla, mutta matkaa sarjakärki Union Berliiniin on vain neljä pistettä, kun takana on 11. pelattua kierrosta. Eurokentillä peli on kulkenut niin ikään ihan mukiinmenevästi, sillä G-lohkossa hallussa on kakkospaikka seitsemällä pisteellä, kolme pistettä tämäniltaista vastustajaa perässä. Sevilla ja FC Kööpenhamina ovat lohkon perällä, molemmilla kaksi pistettä kerättynä.

Vierasjoukkue Manchester City on jo varmistanut oman pudotuspelipaikkansa G-lohkossa, kun se kävi edellisellä kierroksella pelaamassa FC Kööpenhaminan vieraana Tanskassa ja tuliaisina sumusaarille oli tasapelipiste. Maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu oli aikamoista pallottelua etenkin sen jälkeen, kun City-pelaaja Sergio Gomez ajettiin ulos suoralla punaisella.
City on jo varmistanut jatkopaikan lohkosta, mutta totta kai Guardiolan suojatit haluavat jatkaa matkaa pudotuspeleihin lohkon kärkipaikalta.

Kotijoukkueen tapaan myös City on tällä hetkellä otteluruuhkassa, mutta aivan isäntien veroista kuormitusta taivaansiniset eivät viime aikoina ole osakseen saaneet. Ottelu on kolmas kymmenen päivän sisään, mutta leveä materiaali takaa sen, että City saa kuormituksesta huolimatta jalkeille timanttisen koosteen. Cityllä on alla viikonlopulta helppo 3-1 kotivoitto Brightonista. Sitä ennen joukkue taipui huippuottelussa vieraskentällä Liverpoolille 1-0. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Etihadilla oli päättyä 0-1 vierasyllätykseen, mutta City nousi lopulta 2-1 kotivoittoon Stonesin ja Haalandin osumilla toisen jakson lopulla. Tuossa ottelussa saatiin kuitenkin vihiä siitä, että Dortmund pystyy hyvänä päivänä haastamaan Cityn.

City suosikki, mutta mitä tekee ailahtelevainen Dortmund?

Kotijoukkue Dortmundin otteita on leimannut läpi alkukauden todella iso ailahtelevaisuus. Hyvänä ilta joukkue näyttää todella laadukkaalta joukkueelta, mutta jo seuraavassa ottelussa pakka voi hajota pahemman kerran ja kuokkaan saattaa tulla selvästi heikommalta joukkueelta. City ei varmasti lähde vieraskentällä riskeeraamaan turhia vaan periaatteessa Guardiolan joukoille kelpaa tästä ottelusta myös tasapeli. Tasapeliin saattanee tyytyä myös kotijoukkue, joten on mielenkiintoista nähdä muodostuuko ottelusta taktinen kohtaaminen. Kumpikin joukkue toki omaa potentiaalia todella runsasmaalisiin tennislukemiin, mutta viime aikainen iso kuormitus saattaa vähentää pelin tempoa ja laskea sitä kautta maaliodottamaa.

Perustasoltaan City on joukkueista selvästi parempi kokonaisuus, mutta kuten edellisessä UCL-ottelussa vieraskentällä nähtiin, ei sekään pysty suorittamaan absoluuttisella huipputasolla illasta toiseen. Myös joukkueiden edellinen kohtaaminen näytti sen, että hyvänä iltana Dortmund pystyy Cityn tasoisen joukkueen haastamaan. Vedonlyöntimielessä katseet käännetään tuttuun tapaan maalimääriin. 1X2-markkina on hyvin kartalla lähtökohdista, mutta molemmille joukkueille tyypilliseen tapaan over-kertoimet ovat ylikuumentuneet ja pääsemme kerrankin kokeilemaan underia näiden kahden huippujoukkueen kohtaamiseen. Alle 2,5 maalista tarjottu kerroin 2,70 kelpaa 40% arviolla pikkupanoksella UCL-kierrokselle peleihin.

Pelivalinnat:

— Dortmund – Manchester City: Alle 2,5 maalia, kerroin 2,70 (STSbet, TonyBet)