25.10.2023 Mestarien liiga: Newcastle – Dortmund

Tiistain Mestarien liiga -kierros tarjosi viihdettä koko rahalla, mutta valitettavasti eilen peli-ideana ollut Sevilla ei pystynyt yllättämään Arsenalia, vaan pisteet matkasivat vieraiden mukana Lontooseen 1-2 tuloksella. Keskiviikkona Mestarien liigassa on tarjolla taas kahdeksan ottelun kierros ja yksi pikkulauantain ehdottomista herkkupaloista on Newcastlen sekä Dortmundin välinen kohtaaminen, josta voi hyvällä syyllä povata äärimmäisen vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua. Pelimielessä kohteen ehdottomasti kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, sillä kummankin joukkueen riveistä löytyy runsaasti tulivoimaa.

Newcastlella vahva startti alla UCL-lohkovaiheessa

Viime vuosina vahvistunut ja reilusti profiiliaan myös kotimaansa kentillä nostanut Newcastle selvisi kuluvalle kaudelle Mestarien liigaan, kun joukkue oli viime kauden päätteeksi Valioliigan neljäs. Joukkue ei vahvistunut viime kaudesta merkittävästi, mutta esimerkiksi Sandro Tonalin hankinta AC Milanista joukkueeseen on tuonut sopivasta laatua ja särmää Harakoiden koosteeseen. Myös Leicesteristä hankittu Harvey Barnes on ollut laatuhankinta. Syyskuun lopussa loukkaantunut Barnes on tästä ottelusta sivussa nilkkavamman takia.

Newcastlen kausi on alkanut mainiosti, sillä kotimaansa kentillä joukkue joukkue keikkuu sarjataulukon ylemmässä keskikastissa sijalla kuusi ja matkaa toisena olevaan Manchester Cityyn on tällä hetkellä vain viisi pistettä. Yhdeksän ottelun saldo on 5-1-3 maalierolla 24:9, joten tulivoimaa bilekaupungin joukkueesta löytyy runsaasti. Viime viikonloppuna Harakat murskasivat kotikentällään Crystal Palacen lukemin 4-0. Myös Mestarien liigassa peli on kulkenut mallikkaasti ja lohkovaiheen kahdesta ottelusta on kasassa neljä pistettä. Syyskuussa joukkue pelasi vieraskentällä AC Milania vastaan 0-0 tasapelin ja lokakuun alussa kaatui kotikentällä laatujoukkue PSG tylyin 4-1 lukemin.

Vierasjoukkue Dortmund on viime vuosilta varsin tuttu näky Mestarien liigan lohkovaiheessa, mutta aivan paras menestys on kiertänyt joukkuetta eurokenttien suurturnauksissa. Edellinen ja toistaiseksi ainut voitto Mestarien liigasta on vuodelta 1997. Edellinen mestaruus kotimaan Bundesliigasta on sekin keväältä 2012, joten viime vuosina keltamustien toimistolla ei ole hyvistä peliotteista huolimatta pokaaleilla juhlittu. Tällä hetkellä Dortmund on Bundesliigan sarjataulukossa sijalla neljä. Kahdeksan pelattua ottelua ovat tuoneet kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 17:8.

Mestarien liigassa pelit F-lohkossa ei ole sujunut toivotulla tavalla, sillä kahdesta ensimmäisestä lohkovaiheen ottelussa on kasassa ainoastaan yksi piste. Lohkovaiheen avauskierroksella joukkue taipui PSG:n vieraana 2-0 tappioon heikon esityksen jälkeen. Toisen ottelunsa joukkue pääsi pelaamaan kotinurmella Signal Iduna Parkilla, mutta tuloksena oli maaliton tasapeli AC Milania vastaan. Joukkue oli tuossakin ottelussa ajoittain helisemässä ja huonommalla onnella AC Milan olisi vienyt pisteet mukanaan muotikaupunkiin. Bundesliigassa alla on kuitenkin neljän ottelun voittoputki, joten vire tämän tärkeän ottelun alla on kohdallaan.

St James’ Parkilla tarjolla viihdettä koko rahan edestä?

Keskiviikkoiltana Newcastlessa on tarjolla huippumielenkiintoinen kohtaaminen kahden laatujoukkueen välillä. Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso, mutta Newcastle nauttii kotiyleisönsä edessä merkittävää kotietua ja lähtee tähän lohkovaiheen kolmanteen otteluun kohtalaisen selvänä suosikkina. Newcastle on ollut tällä kaudella aktiivinen prässijoukkue joka antaa painetta myös viimeisellä kolmanneksella, joten Dortmundille aukeaa varmasti hyviä vastaiskupaikkoja.

Pelimielessä kohteen parasta antia onkin runsasmaaliset lopputulokset, sillä pelinkuvasta muodostunee vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen. TonyBet tarjoilee kertoimen 2,43 yli 3,5 maalista, joka kelpaa 43% todennäköisyysarviolla (rajakerroin 2,33) jännityspeliksi keskiviikkoillan UCL-kierrokselle!