25.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Englanti – USA

Perjantai-illan MM-karkelot huipentuvat kello 21:00, kun avausottelussa Iranin murskannut Englanti kohtaa USA:n. USA tasasi avauskierroksella pisteet Walesin kanssa, mutta otteissa oli tasapelistä huolimatta paljon positiivista. Englannin itseluottamus on takuulla kunnossa avauskierroksen maalikarkeloista, mutta tänä iltana luvassa on hyvin erilainen ottelu, kun vastaan tulee aktiivisesti prässäävä USA.

MM-illan kruunaa kahden tasokkaan joukkueen kohtaaminen

The Three Lions aloitti kisat todellisella ilotulituksella, kun avauskierroksella napattiin totaalisen suvereenin näytöksen jälkeen 6-2 voitolla Iranista. Onnistumisia tuli leveällä rintamalla, mutta etenkin kaksi maalia iskenyt Arsenal-tähti Bukayo Saka väläytteli osaamistaan. Muista maaleista vastasivat Sterling, Bellingham, Grealish sekä Rashford. Kokonaisuudessaan Englannin esitys oli vakuuttava, mutta yhdestä ottelusta ei pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Kuluva vuosi on ollut Englannille kokonaisuudessaan vaikea, mutta kesällä 2021 nähdyt otteet EM-kisoissa antoivat totta kai uskoa tulevaan. Tänä vuonna peli on kuitenkin takunnut Kansojen liigassa, mutta toki on syytä muistaa, että valmentaja Gareth Southgate on tehnyt UNL-otteluissa myös kokeiluja kokoonpanoihin. Perustasoltaan ja materiaaliltaan Englanti kuuluu turnauksen TOP5-joukkueisiin, mutta joukkueelle ominaiseen tapaan kaikki on mahdollista. Kaiken mennessä nappiin Kolme Leijonaa voi voittaa koko turnauksen.

USA ei missään nimessä kuulu turnauksen kuumimpiin suosikkeihin, mutta potentiaalia jatkopaikkaan B-lohkossa on olemassa. Avausottelu Walesia vastaan oli pitkään hyvin joukkueen hallussa, mutta lopulta Garteh Bale onnistui tasoittamaan ottelun rangaistuspotkusta 82. minuutilla ja lopputulos oli 1-1. USA väläytteli ottelussa sille ominaista aktiivista ja korkeaa prässiä, jolla se horjutti ajoittain Walesin alakertaa. Samaa myrkkyä se pyrkii todennäköisesti tarjoamaan myös Englannille, mutta totta kai joukkue joutuu välillä myös ottamaan vastaan passiivisemmin, sillä minkään joukkueen fysiikka ei kestä jatkuvaa prässiä.

Vaikka USA pyrkii varmasti horjuttamaan Englantia ajoittaisilla prässeillä, niin hullunrohkeita riskinottoja tuskin joukkueelta nähdään. Valmentaja Gregg Berhalter osaa futiksen taktiset nyanssit, joten joukkueen valmistautumisesta homma tuskin jää kiinni. USA pyrkii varmasti satsaamaan ottelun alkuhetkille ja yllättämään, mutta vasta ilta näyttää sen toimiiko taktiikka. Mikäli Englanti puolestaan pääsee aikaisessa vaiheessa johtoasemaan, niin USA:n on nostettava riskitasoja mikä tarjoaa paikkoja todennäköisesti molempiin päihin.

Vauhdikasta ja maalirikasta futista tarjolla illan päätteeksi?

Englanti on totta kai ottelussa suosikki, sillä sen materiaali on USA:ta terävämpi ja leveämpi, mutta mitään yksipuolista show’ta tästä ottelusta tuskin muodostuu. USA:n prässin vuoksi ottelusta muodostuu todennäköisesti viihdyttävä kohtaaminen, joka tarjoaa katsojille koko rahan edestä sirkushuveja.

Ottelun maaliodottama on ennemmin selvästi runsas- kuin vähämaalinen, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy runsaasti hyökkäysvoimaa riveistään. Ottelussa nähdään vähintään kolme maalia arviomme mukaan noin kuusi kertaa kymmenestä, joten yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,92 on loistava pelikohde perjantai-iltaan!

Pelivalinnat:
  • Englanti – USA: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,92 (TonyBet)