25.11.2023 Englannin Valioliiga: Manchester City – Liverpool

Englannin Valioliiga sekä Euroopan muut huippusarjat palaavat tänä viikonloppuna tositoimiin, kun maajoukkutauko on ohi ja pelaajat ovat palanneet seurajoukkueisiin. Englannin Valioliigan 13. pelikierros starttaa todellisella huippuottelulla, kun Manchesterin Etihad Stadiumilla iskevät yhteen City sekä viime vuosina sinipaitojen kanssa mestaruustaistelussa mukana ollut Liverpool. Joukkueet ovat tälläkin hetkellä perättäisillä sijoilla sarjataulukon kärjessä, joten kyseessä on eittämättä koko lauantain mielenkiintoisin kamppailu. City sai jobinpostia maajoukkuetauolla, kun useampi avainpelaaja loukkaantui, joten vierasjoukkue Liverpoolilla on normaalia parempi sauma horjuttaa hallitsevaa triplamestaria. Ottelu alkaa lauantaina kello 14:30.

Kummallakin joukkueena loukkaantumisia murheena

Manchester Cityn viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi ennen maajoukkuetaukoa, kun taivaansinisten oli tyytyminen 4-4 tasapeliin Chelsean vieraana Stamford Bridgellä. Vaiherikas ottelu osoitti sen, että vaikka Manchester City on sarjan paras joukkue pelivoimaltaan, niin yksittäisessä ottelussa sen valta-asemaa pystyy horjuttamaan. Chelsea loi Cityä vastaan toistakymmentä laadukasta maalipaikkaa ja nappasi ansaitusti ottelusta yhden pisteen. Ennen Chelsea-tasapeliä City jyräsi kaikki sarjat huomioiden viiden ottelun voittoputken yhteismaalierolla 17:3, joten isossa kuvassa vire on vahva. City on tällä hetkellä sarjan piikkipaikalla 28:lla pisteellä saldolla 9-1-2 maalierolla 32:12.

Maajoukkuetauko toi Pep Guardiolalle sekä muulle valmennustiimille huonoja uutisia, sillä joukkueen loukkaantumistilanne muuttui kerrasta viime viikolla. Ykkösmaalivahti Ederson on tällä hetkellä loukkaantunut, mutta hänen tilanteensa on tällä hetkellä vielä tätä ottelua silmällä pitäen arvoitus. Myös ykköspyssy Erling Haaland sai Norja-paidassa kolhun ja hän ei ole tietojen mukaan täydellisessä pelikunnossa. Myös Ake, Gomez, Kovacic sekä Nunes ovat epävarmoja osallistua ja kun muistetaan, että varmuudella sivussa ovat De Bruyne sekä Stones, niin Guardiola ei missään nimessä saa optimaalista kokoonpanoa tähän kärkiotteluun.

Liverpool on pelannut vahvan alkukauden ja joukkue on täysin ansaitusti tällä hetkellä mukana sarjan mestaruustaistelussa yhdessä Cityn, Arsenalin, Tottenhamin sekä yllätysjoukkue Aston Villan kanssa. Poolin alkukausi 12 ottelun osalta näyttää saldoa 8-3-1 maalierolla 27:10. Joukkue on taulukossa yhden pisteen perässä Cityä, joten voitto tästä ottelusta nostaisi Poolin koko sarjan piikkipaikalle. Liverpoolin otteluohjelma alkukaudesta on ollut kohtalaisen suotuisa, mutta ei oteta silti mitään pois The Redsin hyvästä vireestä.

Kotijoukkueen tapaan myös Liverpoolilla on omat murheensa kokoonpanossa, sillä muutama laatupelaaja (Bajcetuc, Robertson, Thiago) on varmuudella sivussa ja muutaman pelaajan (Gomez, Gravenberch, Jones, Konate) yllä leijuu osallistumisen suhteen kysymysmerkkejä. Vahvan avauskokoonpanon Jurgen Klopp silti saa vieraskentälle ja katsojille on luvassa takuulla kahden laatujoukkueen kohtaaminen, sillä kummankin joukkueen materiaalissa riittää leveyttä ja laatua.

Siipirikkoinen City suosikki loukkaantumisista huolimatta

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan kotijoukkue Manchester City on joukkueista noin pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus. Kotietu kääntää vaakakuppia entisestään isäntien suuntaan, mutta loukkaantumiset kaventavat tasoeroa. Cityn lopullisesta kokoonpanosta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta mikäli kaikki mainitut pelaajat ovat sivussa, niin vierasjoukkueella on hyvä sauma antaa samaa shokkihoitoa isännille, kuin mitä Chelsea tarjosi kaksi viikkoa sitten hallitsevalle mestarille.

City lähtee otteluun noin kerran kahdesta voittavana suosikkina, mutta kysymysmerkkejä laadukkaan koosteen ympärillä on loukkaantumisten myötä. Joukkueet eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, mutta viime kauden voitot kirjattiin 1-1. Emme arvosta Cityä aivan kerroinmarkkinan suuruiseksi suosikiksi ja näin ollen The Redsin menestyskertoimissa on tarjolla niukkaa etua. Paras pelivalinta otteluun on Liverpool AH +0,5 joka osuu myös, mikäli ottelu päättyy tasan. Korkeista kertoimista tuttu iBet tarjoaa kohteeseen kerrointa 2,17 ja 50% arviolla peliä päästään iskemään sisään.