25.4.2022: Liiga, 3. finaali: Tappara – TPS

Kotimaisen Liigan finaalit jatkuvat maanantai-iltana Tampereen Nokia Areenalla, kun ohjelmassa on finaalisarjan kolmas kohtaaminen. Tappara johtaa sarjaa lukemin 2-0, mutta Turun Palloseura ei takuulla oli vielä heittämässä pyyhettä kehään. Odotettavissa onkin taas vähämaalinen ja tasainen koitos kahden laatujoukkueen välillä.

Tappara hallinnut tapahtumia toistaiseksi

Kotietua finaalisarjassa nauttiva Tampereen Tappara on ollut finaalissa toistaiseksi juuri niin vahva kuin sopi odottaakin. Nuori ja nälkäinen TPS on pystynyt toden teolla haastamaan Tapparan vain paikoitellen, yksittäisten pienen hallintajaksojen ajan. Tappara on päässyt rytmittämään otteluita kohtalaisen paljon oman mielensä mukaan ja se on ollut myrkkyä TPS-pelaajille.

Avausottelussa TPS sai vielä luotua tukun vaarallisia maalipaikkoja, mutta jo toisessa Turussa pelatussa ottelussa kirvesrinnat onnistuivat pitämään lukuisista TPS-ylivoimista huolimatta turkulaiset poissa huippuvaarallisilta maalipaikoilta. Tänään Tappara saa lisää työkaluja pakkiinsa kotiedun turvin, sillä viimeinen vaihto-oikeus takaa sen, että TPS-trio Nurmi-Pärssinen-Pyyhtiä saavat jokaisessa vaihdossa päällystakit yllensä.

Tappara oli jo finaalisarjan ensimmäiseen otteluun lähtiessä noin seitsemän kertaa kymmenestä voittava suosikki mestariksi. Nyt kun tilanne on 2-0 tamperelaisten hyväksi, niin suosikkiasema on vahvistunut entisestään ja tuntuu käytännössä katsoen mahdottomalta ajatukselta, että TPS pystyi voittamaan viidestä mahdollisesta jäljellä olevasta ottelusta neljä.

Tapparalla toimii tällä hetkellä jokainen osa-alue aina maalivahtipelistä erikoistilanteisiin tällä hetkellä niin hyvin, että joukkue on menossa tasaisen vahvasti kohti mestaruutta. Heikkoja lenkkejä Tappara-joukkueesta ei tällä hetkellä löydy ja neljän laatuketjun tasainen paukutus materiaaliltaan heikompaa TPS:aa vastaan on tällä hetkellä liikaa turkulaisille.

Isännät suosikkeja, vähämaalista lapulle

Kuten jo todettua, Tappara on tällä hetkellä niin hyvässä formissa, että TPS:n nousu ei vaikuta todennäköiseltä eikä se sitä olekaan. Kummankin joukkueen maalivahtipeli on toiminut todella hyvällä tasolla läpi pudotuspelien ja kurinalaiset puolustukset pitävät huolen siitä, että tässäkään ottelussa ei maalipaikoilla juhlita.

Odotettavissa on vähämaalinen sekä tasainen koitos ja alle 4,5 maalista (sis. ja) tarjottu kerroin 1,94 kelpaa peleille 55 prosentin todennäköisyysarviolla. Kerroinrajaksi muodostuu 1,82.

Pelataan: