25.4.2023 Englannin Valioliiga: Aston Villa – Fulham

Tiistai-iltana Valioliigassa on tarjolla kolme ottelua, joista mielenkiintoisimmaksi nousee kahden hyvävireisen joukkueen keskinäinen välienselvittely. Villa Parkilla kohtaavat peräti yhdeksän tappiotonta ottelua pelannut Aston Villa sekä uudelleen hyvän vireen viime kierroksilla löytänyt Fulham. Villans lähtee otteluun kotiedun turvin suosikkina, mutta pelimielessä tämän ottelun kiinnostavinta antia on runsasmaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa kello 21:45 Suomen aikaa.

Kahden hyvävireisen koosteen kohtaaminen luvassa Villa Parkilla

Englannin Valioliigassa eletään todella mielenkiintoisia aikoja. Manchester Cityn ja Arsenalin mestaruustaisto käy kihisevän kuumana, mutta samaan aikaan sarjataulukon alemmissa osissa on myös tarjolla huippumielenkiintoisia tilanteita. Putoamistaistelussa kaikki on useamman joukkueen kohdalla auki, kun sarjaa on pelaamatta 6-9 kierrosta, joukkueesta riippuen. Myös taistelu paikoista ensi kaudeksi Euroopan kentille on vielä useamman joukkueen osalta auki ja yksi näistä europaikkoja tavoittelevista joukkueista on hienon kevään toistaiseksi pelannut Aston Villa.

Villansin alkukausi sujui sarjan keskikastissa, mutta helmikuun lopulla joukkue löysi täysin uuden vaihteen ja viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarilla mitattuna joukkue on Arsenalin ja Man Cityn ohella sarjan kuumimpia joukkueita. Joukkueen edellinen tappion helmikuun puolesta välistä, kun Arsenal kävi hakemassa 2-4 vierasvoiton Villa Parkilla. Tämän jälkeen pelatut yhdeksän ottelua ovat tuoneet huimat seitsemän suoraa voittoa ja kaksi tasapeliä. Aston Villa on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi ja matkaa neljäntenä olevaan Manchester Unitediin on kahdeksan pistettä, kun sarjaa on pelaamatta Villan osalta kuusi ottelua.

Unitedin saavuttaminen taulukossa vaatisi loistavan loppukauden sekä Unitedin omaa kompastelua, mutta vitospaikalla keikkuva ja viime aikoina pahasti ailahdellut Tottenham on varmasti joukkueen kiikarissa. Spurs on vain kaksi pistettä edellä ja pelannut saman verran otteluita, joten viidennestä sijasta Aston Villa pystyy yhä taistelemaan täysin realistisesti. Villansilta puuttuu ottelusta Coutinho, Kamara, Steer, Cash sekä Bailey. Edellisessä ottelussa puoliajalla vaihtoon vatsavaivojen takia otettu ykkösmaalivahti Emiliano Martinez saattaa olla pelikunnossa tässä ottelussa.

Vierasjoukkue Fulham on pelannut niin ikään varsin upean kauden ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon yhdeksännellä sijalla. Akuuttia pistetarvetta ei tällä hetkellä ole, sillä keskikastin paikka taulukossa on jo varma eikä kauden pituus riitä enää taistelemaan europaikoista. Viiden tappion jälkeen Fulham palasi toissakierroksella voittojen tielle, kun Everton kaatui vieraissa 1-3. Edellisellä kierroksella mökkiläiset ottivat kotikentällä 2-1 voiton Leedsistä. Vierailta puuttuu ottelusta polvivammasta kärsivä Kurzawa sekä pitkää pelikieltoaan yhä kärsivä Mitrovic.

Maaliverkot heiluvat Birminghamin tiistai-illassa?

Vaikka Aston Villa esiintyi edellisellä kierroksella heikosti ja jäi 1-1 tasapeliin ennalta selvästi heikompaa Brentfordia vastaan, niin tähän otteluun joukkue lähtee kotiedun turvin noin kerran kahdesta voittavana suosikkina. Joukkue nautii vahvaa kotietua ja se on ollut viime aikoina etenkin kotikentällään todella tehokas. Kolmessa edellisessä kotiottelussaan Villans on iskenyt kahdeksan osumaa. Myös Fulhamilta löytyy hyökkäyksestä Mitrovicin poissaolosta huolimatta laatua ja kahteen edelliseen otteluun isketyt viisi maalia ovat hyvä näyte joukkueen tehokkuudesta.

Ottelun maaliodotusarvo on selvästi normaalia korkeampi ja yli 2,5 maalista tarjotut kertoimet ovat ottelun parasta antia pelillisesti. Boom Casinon tarjoama kerroin 1,83 kelpaa 56% arviolla pelikohteeksi tiistai-illan brittifutikseen.

Pelivalinnat: