25.4.2023 Liiga, 4. finaali: Pelicans – Tappara

Liigan finaalit jatkuvat tiistai-iltana Lahden Isku Areenalla, kun ohjelmassa on neljäs finaali. Tappara oli sarjassa jo 2-0 johdossa, mutta Pelicansin vahva iltapuhde viime lauantain vierasottelussa kavensi ottelusarjan 2-1 tilanteeseen. Tiistaina Pelicans pääsee yrittämään ottelusarjan tasoitusta kotiluolaansa, jossa se pelasi jo perjantaina vahvan ottelun, vaikka Tappara tuosta ottelusta voiton nappasikin. Pelimielessä neljännessä finaalissa jatketaan tutulla, linjalla ja markkinassa aliarvostetuksi taas kerran jäänyt Pelicans ansaitsee pienen pelikokeilun.

Pelicans löysi voiton avaimet edellisessä ottelussa

Tapparan ja Pelicansin välinene finaalisarja eteni tamperelaisten komennossa viime lauantaina pelattuun kolmanteen otteluun asti. Tappara oli avausottelussa selvästi parempi kokonaisuus ja ensimmäisestä ottelusta napattu 5-1 voitto osoitti tylysti Pelicansille sen, minkätasoinen vastustaja finaalissa on lyötävänä. Perjantaina Lahdessa pelatussa toisessa finaalissa Pelicans paransi avauskohtaamisesta, mutta viimeistely ei toiminut ja loppulukemat kirjattiin vieraiden hyväksi 0-2.

Toisen ottelun jälkeen oli selvää, että tappio kolmannesta ottelusta suistaisi Pelicansin kuilun partaalle, sillä neljän perättäisen voiton ottaminen Tapparan tasoista joukkuetta vastaan on helpommin sanottu kuin tehty. Kolmanteen Nokia Areenalla pelattuun otteluun Pelicans tulikin todella vahvasti ja joukkue oli kaksi ensimmäistä erää selvästi parempi joukkue jäällä. Toni Utusen ja Konsta Hirvosen osumilla toiselle erätauolle lähdettiinkin täysin ansaitussa 0-2 johdossa. Tapparan Veli-Matti Savinaisen onnistui kaventaa lukemat 1-2:een, mutta Iikka Kangasniemen ja Lukas Jasekin viime minuuttien maaleilla Pelicans jyräsi 1-4 voittoon ja kavensi samalla ottelusarjan 2-1:een.

Kolmannen ottelun voitto tiesi Pelicansin kannalta sitä, että köysi lahtelaisten ympärille löystyi hieman, mutta totta kai joukkue tarvitsee vielä kolme voittoa, mikäli joukkue mielii mestaruuden napata Tapparan nenän edestä. Haaste on kuitenkin yhä äärimmäisen kova, sillä laatua ja leveyttä huokuva Tappara on varmasti pitänyt palaveria yhden heikomman ottelun jälkeen ja Jussi Tapola uudelleenvirittänee joukkonsa tiistain otteluun. Pelicansin on siis turha tuudittautua hyvän olon tunteeseen ja onkin päivänselvää, että myös Pelicans-käskijä Tommi Niemelä pitää huolen, että paidan napit eivät aukea lahtelaisten pukukopissa.

Tappara on yhä joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja Pelicansin voitosta huolimatta suosikki myös vieraskaukalossa. Koko finaalisarjassa joukkue on yhä yli seitsemän kertaa kymmenestä voittava suosikki, mutta aivan aseeton Pelicans ei kotikaukalossaan ole. Jos joukkue jatkaa samanlaista puolustusta kuin kolmannessa ottelussa ja hyödyntää omat erikoistilanteensa hyvällä prosentilla, niin joukkueella on mahdollisuus tasoittaa finaalisarja tiistaina kotikaukalossaan.

Pussinokat jälleen aliarvostettu altavastaaja

Otteluparin voimasuhteet eivät ole juurikaan kolmen ensimmäisen ottelun aikana muuttuneet. Tappara on yhä suosikki voittamaan finaalisarjan ja todennäköisempi voittaja myös tässä neljännessä ottelussa. Kotijoukkue Pelicansin menestysmahdollisuuksia on kuitenkin taas kerran aliarvioitu betsimarkkinan toimesta ja luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että vedot laitetaan sisään altavastaajan puolesta.

Todennäköisyysarvio Pelicansin moneyline-voitolle on 44% (kr. 2,27) ja XLBetin tarjoama kerroin 2,41 kelpaa tiistain finaaliin pelikohteeksi.

Pelivalinta:
  • Pelicans (moneyline), kerroin 2,41 (XLBet)