25.8.2023 Veikkausliiga: VPS – KTP

Asetelmat kotimaisessa Veikkausliigassa alkavat kiristyä, kun tulevana viikonloppuna on luvassa viimeistä edellinen pelikierros ennen loppusarjoja. Kuuden parhaan joukkoon ja samalla Mestaruussarjaan hyvän syyskauden myötä matkalla oleva VPS kohtaa perjantai-iltana kotikentällään valmentajaa tällä viikolla vaihtaneen KTP:n. Kotkalaisten asetelmat sarjataulukon peräpäässä eivät ole kovin kummoiset tällä hetkellä ja runkosarjan jälkeiset ottelut joukkue pelaa karsintasarjassa. Vetomielessä ottelun kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa kello 18:00.

VPS huippuvire kestää ja kestää

Vaasan Palloseuran kevätsesonki oli kohtalaisen synkkä ja pisteitä ei alkukaudella meinannut tulla, vaikka otteet eivät erityisen huonoja olleet. Heinäkuun alussa palaset loksahtivat kohdallee Vepsun pukukopissa ja tällä hetkellä joukkue seilaa kahdeksan ottelun voittoputkessa ja on ansaitusti koko sarjan kovakuntoisin kooste. Vaasalaiset löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon vitospaikalta ja kun kahden viimeisen kierroksen sarjaohjelma on ennalta katsoen kohtalaisen helppo, niin paikka kuuden parhaan joukossa pitäisi olla selvä. Kahdesta viimeisestä paikasta kuuden parhaan joukossa taistelevat myös FC Honka ja FC Inter.

Vaasalaiset hakivat edellisellä kierroksella solidin 0-2 vierasvoiton FC Lahden vieraana ja isossa kuvassa joukkueen peli on mainiossa formissa ennen kauden viimeistä puristusta. FC Lahden ohella viiden edellisen ottelun aikana VPS on napannut puhtaat kolmen pisteen voitot myös SJK:sta, Ilveksestä, Hakasta sekä AC Oulusta. Etenkin Peter Michael on ollut läpi kesän hienossa iskussa ja hänen rooliaan vaasalaisten hyökkäyspelin rakentelussa ja viimeistelyssä ei voi turhaa korostaa.

KTP:n kausi on ollut melkoista vuoristorataa ja kotkalaisten otteita on leimannut epätasaisuus. Maistuvien voittojen (SJK, VPS, FC Honka) lisäksi joukkue on kompuroinut taulukon alempia joukkueita vastaan ja näiden otteluiden pistemenetykset ovat käymässä KTP:lle kalliiksi. KTP sorvasi heinäkuussa Jussi Leppälahden kanssa jatkosopimuksen, mutta muutama päivä takaperin joukkue tiedotti, että Leppälahti on vapautettu tehtävästä ja loppukauden ajan vastuun kantaa Juha Malinen. Syyt valmentajanvaihdokseen eivät ole selvillä, mutta oudolta ratkaisulta tilanne ulkoapäin katsottuna kuitenkin vaikutti.

Malinen on kokenut ja monissa liemissä marinoitu valmentaja, mutta on vaikea uskoa, että pelillisesti hän pystyy tuomaan isoja muutoksia kotkalaisten peliin loppukaudeksi. Hetkellinen piristysruiske joukkueen tekemiseen on mahdollinen, mutta isossa kuvassa KTP:n pelivoimaan ei ole syytä tehdä muutoksia. KTP:n viiden edellisen ottelun saldo on murheellinen 1-0-4 maalierolla 6:13. Edellisellä kierroksella joukkue hävisi kotikentällään Hakalle 1-2. Kauden ensimmäisen keskinäinen vaasalaisia vastaan kotkalaiset voittivat kotinurmellaan 1-0.

Lemonsoft Stadionilla luvassa maalikarkelot?

Perustasoltaan VPS on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja huiman vireen sekä kotiedun turvin ottelussa selvä suosikki. VPS on ollut viime aikoina tehokas ja etenkin kotikentällä joukkue on esiintynyt runsasmaalisesti. Myös KTP:n viime viikkojen otteluissa on tehty maaleja varsin kovaan tahtiin ja joukkue on viime aikoina kuulunutkin sarjan runsasmaalisimpaan osastoon. Hietalahden perjantai-illassa onkin mainiot ainekset viihdyttävälle ja runsasmaaliselle jalkapallo-ottelulle ja vetomielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin.

Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kolme maalia lähes kuusi kertaa kymmenestä ja XLBetin tarjoilema kerroin 1,75 over-valinnasta kelpaa perjantai-iltaan pelikupongille.