26.1.2023 Liiga: HIFK – KooKoo

Torstai-iltana liigassa pelataan kahden ottelun kierros ja Vetoveljien betsibunkkerissa katseet on käännetty Helsingin IFK:n ja Kouvolan KooKoon väliseen kamppailuun. Kotijoukkue HIFK on tällä hetkellä Liigan kuumin kooste ja kun Nordiksella on vastassa tällä hetkellä Liigan kuntopuntarin häntäpäästä löytyvä joukkue, niin ajatukset kotivoista ovat perustellut. Kotimenestyksen lisäski vetomielessä kiinnostaa myös runsasmaalisuus, sillä kumpikin joukkue lähtee otteluun kakkosmaalivahdeilla.

HIFK noussut vihdoin tasolleen

Helsingin IFK lähti kauteen kovin odotuksin, mutta syyskausi sekä valtaosa talvesta on mennyt joukkueelta selvästi odotettua heikommin. Nimekäs helsinkiläisjoukkue ei saanut kauden ensimmäisellä puoliskolla rosteristaan täysiä tehoja irti ja sijoitus on tällä hetkellä täysin oikeutetusti vasta taulukon yhdeksäs. Alkukauden 41 pelattua ottelua ovat tuoneet pistelaariin 62 pistettä, mutta suora pudotuspelipaikka on vielä tavoitettavissa, sillä sarjan kutospaikalla tällä hetkellä oleva KalPa on helsinkiläisiä vain viisi pistettä edellä.

Viime aikoina HIFK on saanut juonen päästä kiinni ja nostanut tasoaan, sillä kymmenen edellistä ottelua ovat tuoneet pistelaariin muhkeat 24 pistettä ja helsinkiläisnippu on kiistatta tällä hetkellä Liigan ehdottomasti kuumin joukkue. Tällä hetkellä joukkueella on alla kolme suoraa voittoa yhteismaalierolla 9:3. Viidestä edellisestä kotiottelusta joukkue on voittanut neljä ja ainoan tappionsa joukkue koki jatkoajan jälkeen JYPille tammikuun 18. päivänä. Perustasoltaan ja materiaaliltaan HIFK kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja pitkään odotettu ryhtiliike on vihdoin viime aikoina nähnyt päivänvalon.

Vierasjoukkue KooKoo on perustasoltaan sarjan alempaa keskikastia ja tämä kausi on ollut kouvolaisille vaikea. Viime kaudella joukkue pelasi sensaatiomaisen kevään ja eteni aina välieriin asti, mutta tällä kaudella tankki on ollut tyhjä ja joukkue on jämähtänyt sarjan häntäpäähän. 41 ottelua on tuonut pistesarakkeeseen 53 pistettä ja tällä hetkellä matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan (10. sija) on yhdeksän pistettä. Hyvä kevätkausi voi vielä pelastaa pudotuspelipaikan, mutta viimeaikaiset otteet eivät puolla tätä ajatusta.

Vaikka KooKoo otti kuunvaihteessa kolmen ottelun voittoputken, niin viime aikoina peli on taas takkuillut ja neljästä edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt kolme ja voittanut vain kertaalleen. Edellisessä ottelussa joukkue hävisi selvin 4-0 lukemin kotikentällään Ilvekselle. Sitä ennen joukkue koki vieraskentällä 3-1 tappion Lahden Pelicansille, joten tällä hetkellä peli takkuaa pahemman kerran. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aiemmin ja voitot ovat 1-1. Syyskuussa KooKoo haki 1-5 vierasvoiton Nordikselta ja marraskuussa HIFK oli Kouvolassa parempi lukemin 2-3.

HIFK selvä suosikki kotikentällään

Perustasoltaan ja voimaluvultaan HIFK on meidän papereissa hieman yli pykälän verran parempi kokonaisuus joukkueista. Viime aikoina HIFK on ollut hienossa vireessä ja joukkue on rohmunnut täysin ansaitusti pisteitä kovalla tahdilla. KooKoon vire on ollut huono viime aikoina ja joukkue on hävinnyt heikoilla esityksillä. Koti- ja materiaaliedun turvin HIFK on kotikentällään selvä, yli kerran kahdesta voittava suosikki ja vaikka kotijoukkueen maalilla pelaa tässä ottelussa kakkosmaalivahti Niilo Halonen, niin kotijoukkueen paikoitellen kohonneet kertoimet kelpaavat kupongille.

Halosen pelaamisen myötä ottelun toiseksi pelikohteeksi nostetaan myös yli 4,5 maalista tarjottu kerroin, sillä maaliodotusarvo nousee Halosen pelaamisen myötä. Vieraiden maalilla pelaa niin ikään kakkosveskari, sillä KooKoon maalia tässä ottelussa vahtii Oskari Setänen.

Pelivalinnat:
  • HIFK – KooKoo (1X2): HIFK, kerroin 2,00 (Bankonbet)
  • HIFK – KooKoo: Yli 4,5 maalia, kerroin 1,72 (STSbet)