26.10.2022 Mestarien liiga: Ajax – Liverpool

Keskiviikon toinen vihje jalkapallon Mestarien liigaan tulee kello 22:00 alkavaan otteluun, jossa kohtaavat Ajax sekä viime aikoina isosti ailahdellut Liverpool. Johan Cruyff Arenalla pelattavasta ottelusta sopii odottaa todella vauhdikasta ja viihdyttävää kohtaamista, sillä Ajax pelaa jatkopaikasta selkä seinää vasten kotiyleisönsä edessä. Lohkon tilanne on sellainen, että tästä ottelusta voi hyvällä syyllä povata varsin tapahtuma- ja maalirikasta kohtaamista!

Ajax tarvitsee voiton pitääkseen haaveet jatkopaikasta elossa

Monet jalkapalloa seuraavat fanit ennustivat tämän kauden Mestarien liigan A-lohkosta todellista ilotulitusta ja sitä se on toden teolla ollutkin, sillä Napoli, Liverpool, Ajax sekä Rangers ovat järjestäneet todelliset maalijuhlat. Yhteensä A-lohkon 16 pelatussa ottelussa on nähty 38 maalia, joten futisfanien toiveisiin on toden teolla vastattu. A-lohkossa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta, joten lisää maalikarkkia on tulossa heti tänään.

Kotijoukkue Ajax on ajautunut A-lohkossa varsin kinkkiseen tilanteeseen. Neljä pelattua ottelua ovat tuoneet vain yhden ja kolme tappiota. Hollantilaiset ovat lohkon kolmantena kolmella pisteellä, mutta kakkospaikalla kiikkuva Liverpool on karannut jo kuuden pisteen päähän. Haaveet jatkopaikasta ovat vielä olemassa, mutta se vaatii vähintään kahden maalin voittoa tästä keskinäisestä ottelusta, voittoa lohkon viimeisestä ottelusta Rangersia vastaan sekä Liverpoolin tappiota viimeisellä kierroksella Napolille.

Ajax on ollut viime aikoina varsin vahvassa vireessä kotimaansa kentillä, mutta eurokentillä peli on sakannut, kun vastus on koventunut. Eredivisiestä on alla vakuuttavat 1-4 (Waalwijk) sekä 7-1 (Excelsior) voitot, mutta toki taso eurokentillä ja etenkin tässä lohkossa on huomattavasti Hollannin kenttiä kovempi. Ajaxin ainoat pisteet eurokentillä tuli kotiottelussa Rangersia vastaan, joten viime vuosina isosti eurokentillä ihastuttaneet hollantilaiset eivät ole onnistuneet vielä pistetiliään suurseuroja vastaan avaamaan.

Vierasjoukkue Liverpoolin otteet ovat olleet tällä kaudella laajassa skaalassa pieni pettymys, sillä Valioliigan mestaruus on karkaamassa näpeistä jo heti alkukaudesta. Toki pelaamatta on vielä lähes 30 kierrosta, mutta alku on ollut tahmea ja tällä hetkellä sijalla 8. keikkuva Liverpool on sarjaa johtavaa Arsenalia peräti 12 pistettä perässä. Mikäli tahti ei parane, niin puheet Valioliigan mestaruudesta voidaan haudata jo ennen Boxing Dayn kierrosta. Eurokentiltä on saldona kolme voittoa ja yksi tappio (Napoli) yhteismaalierolla 12:6. Liverpoolin kenraali meni viikonloppuna täysin penkin alle, kun Valioliigassa tuli 1-0 vierastappio alkukauden heittopussille Nottinghamille.

Ajax ottaa riskejä, Liverpool iskee vastaan

Askelmerkit tähän huippuotteluun ovat tyystin selvät, sillä Ajax tarvitsee useamman maalin voiton, joten Alfred Schreuderin taktiikka on varmasti vielä normaaliakin hyökkäysvoittoisempi. Liverpool on perustasoltaan joukkueista selvästi parempi kokonaisuus, mutta sille riittää jatkopaikan varmistamiseen tästä ottelusta yksi piste, joten vieraat tyytynevät jopa tasapelitulokseen. Tämä tietää sitä, että Jürgen Klopp lähtee tuskin ottamaan turhia riskejä taktisessa mielessä.

Kumpikin joukkue kärsii muutamista profiilipelaajien poissaoloista, mutta niillä ei ole voimasuhteisiin isosti merkitystä. Ottelun maaliodotusarvo on korkea ja, kun huomioidaan se, että Liverpool tyytynee antamaan pallonhallinnan isännille ja pyrkii iskemään vastaan, niin maaliodottama kipuaa entisestään. Pelimielessä kiinnostavimmat valinnat ovat runsasmaalisissa lopputuloksissa. Vähintään neljään maaliin päädytään arviomme mukaan hieman yli kerran kahdesta ja STSbetin tarjoilema kerroin 2,20 kelpaa hienosti kupongille. Myös yli 4,5 maalista tarjottu kerroin 3,35 on ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa over 3,5 -valintaa.

Pelivalinnat:
  • Ajax – Liverpool: Yli 3,5 maalia, kerroin 2,20 (STSbet)