26.10.2022 Mestarien liiga: Inter – Plzen

Eilen tiistaina saatiin Mestarien liigasta maistuva osuma, kun Dortmund sekä Manchester City varmistivat jatkopaikat G-lohkosta maalittomalla tasapelillä ja under-vetomme tuli hienosti maaliin. Keskiviikkona on luvassa jälleen kahdeksan ottelun kierros ja panokset ovat jälleen huipussaan. Illan ensimmäinen vihjeemme isketään Interin ja Plzenin väliseen otteluun, jossa isännillä on mahdollisuus varmistaa oma jatkopaikka C-lohkosta ja pudottaa samalla Barcelona ulos pudotuspeleistä. Vastassa on heikosti esiintynyt Plzen, joten Inter jyrännee selvään voittoon Stadio Giuseppe Meazzalla. Ottelu alkaa kello 19:45.

Joukkueiden välillä iso tasoero isäntien hyväksi

Manageri Simone Inzaghin luotsaama kotijoukkue on kestomenestyjä eurokentillä ja myös Mestarien liigassa, mutta viime vuosina menestys eurokentillä on jäänyt vaisuksi. Kaudella 2009-2010 mestaruutta juhlineet milanolaiset voittivat Italian Serie A:n Scudetton kaudella 2020-21, mutta viime kaudella seura jäi ilman pokaaleita. Tällä kaudella menestysodotuksia on jälleen ladattu sinimustien ylle, mutta vaikea kauden aloitus kotimaan kentillä hillitsi odotuksia fanien keskuudessa. Tällä hetkellä joukkue on kotimaansa sarjassa seitsemäntenä, kahdeksan pistettä sarjaa johtavaa Napolia perässä, kun pelattuna on 11. kierrosta.

Viime aikoina homma on kuitenkin alkanut kulkea aiempaa paremmin ja voittoja on ropissut mukavaa tahtia, niin eurokentillä kuin kotimaassakin. Viime viikonloppuna joukkue haki värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-4 taisteluvoiton laadukkaa Fiorentinan vieraana. Sitä ennen kaatui kotikentällä Salernitana 2-0. Mestarien liigan C-lohkossa joukkue on taulukon toisena, viisi pistettä lohkoa johtavaa Bayern Munchenia perässä. Barcelona on lohkossa kolmantena neljällä pisteellä ja Interillä on voitolla tästä ottelusta mahdollisuus varmistaa jatkopaikka pudotuspeleihin. Barcelona pelaa oman ottelunsa vasta kello 22:00 alkaen, joten Interillä on mahdollisuus kaataa kylmää vettä katalonialaisten niskaan jo alkuillasta.

Vierasjoukkue Viktoria Plzen on Tshekin 1. liigan laatujoukkueita, mutta tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa lukijoita siitä, että Italian Serie A:n ja Tshekin ylimmän sarjatason välillä on useamman pykälän tasoero vaikka maajoukkuetasolla Tshekki pystyykin kasaamaan kansainvälisesti laadukkaan koosteen. Plzen on toistaiseksi ollut C-lohkon selvästi heikoin joukkue ja heittopussi vaikka rehellisyyden nimissä on todettava, että totta kai arpaonni olisi voinut olla parempikin tsekkiläisille lohkoa arvottaessa.

Plzen johtaa kotimaansa sarjaa, mutta Mestarien liigan C-lohkossa kyyti on ollut kylmää. Neljä toistaiseksi pelattua ottelua ovat tuoneet saman verran tappioita maalierolla 3:16. Joukkueet kohtasivat syyskuun puolessa välissä Doosan Arénalla Tshekissä ja silloin Inter haki kolme pistettä selvin 0-2 lukemin. Pallonhallinta kirjattiin silloin vieraille lukemin 31-69% ja maalipaikat 8-17. Perustasoltaan Plzen on monta pykälään Interiä heikompi kokonaisuus ja tsekkiläiset ovat jättimäisiä altavastaajia Italian vierailulla keskiviikkona.

Inter murskaa vieraat kotiyleisönsä edessä

Lähtökohdat otteluun ovat varsin selkeät, sillä Inter taistelee lohkon toisesta jatkopaikasta, jonka se pystyy varmistamaan voittamalla tämän ottelun. Barcelona voi teoriassa nousta vielä tasapisteisiin Interin kanssa, mutta Inter voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen 1-0 ja kun toisessa kohtaamisessa päädyttiin 3-3 tasapeliin, niin Inter nousee taulukon kakkospaikalle keskinäisen ottelun perusteella. Inzaghin suojatit ovat nousseet viime aikoina hienoon vireeseen ja etenkin tiukoissa otteluissa Inter on pystynyt iskemään tarvittavat osumat ja kääntämään otteluita itselleen.

Perustasoero joukkueiden välillä on iso isäntien hyväksi. Koti- ja motivaatioetu lisää entisestään italialaisten suosikin asemaa ja odotettavissa on, että Stadio Giuseppe Meazzalla nähdään varsin yksipuolinen näytös. Plzen on päästänyt lohkovaiheessa maaleja neljän maalin ottelukohtaisella keskiarvolla ja samanlaisia murskalukemia sopii odottaa myös tänään. Interin tasoitusvedot TonyBetiltä kelpaavat mainiosti keskiviikon UCL-kierroksen aloitukseen mukaan!

Pelivalinnat:
  • Inter Milan -2,5 AH tasoitusveto, kerroin 2,19 (TonyBet)
  • Inter Milan -3,5 AH tasoitusveto, kerroin 3,74 (TonyBet)