26.10.2023 Konferenssiliiga: Frankfurt – HJK

Viime viikonloppuna Suomen mestaruuden kotikentällään voittaneen HJK:n kausi jatkuu vielä europelien merkeissä, kun Konferenssiliigassa on luvassa vielä vähintään neljä lohkovaiheen ottelua. Torstaina HJK joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Bundesliigaseura Frankfurtin, joka on ollut viime viikkoina hyvässä lennossa kotimaansa sarjassa. Klubi lähteekin Deutsche Bank Parkilla pelattavaan otteluun isona altavastaajana. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Klubi suoraan mestaruushumusta Keski-Saksan reissulle

Helsingin Jalkapalloklubin kausi kotimaan kentillä päättyi viime viikonloppuna Suomen mestaruuteen, vaikka kauden kahdesta viimeisestä ottelusta tulikin tappio. Kausi päättyi viime lauantaina Bolt Areenalla pokaalin nostoon vaikka KuPS nappasi tuosta kauden päättävästä kohtaamisesta 1-2 vierasvoiton. Klubi oli lopulta sarjataulukossa edellä paremman maalieron turvin, joten mestaruus jäi neljännen kerran peräkkäin Helsinkiin. Isoja mestaruusjuhlia Klubi ei kuitenkaan pitänyt, sillä kausi jatkuu vielä europelien merkeissä, kun Konferenssiliigan lohkovaihetta on jäljellä neljä ottelua.

HJK mielii varmasti vielä taistella jatkopaikasta Konferenssiliigassa, vaikka europelien aloitus ei ole sujunut pisteiden valossa toivotulla tavalla. ECL:n avauskierroksella joukkue menetti kotikentällä johtoasemansa kreikkalaista PAOKia vastaan ja tuloksena oli karvas 2-3 tappio. Tuossa ottelussa Klubi oli kyllä selvästi ottavana osapuolena, joten tulos ei sinällään jättänyt jossiteltavaa. Lohkovaiheen toisella kierroksella joukkue matkusti Skotlantiin Aberdeenin vieraaksi ja tuossa ottelussa HJK avasi pistetilin, kun tuliaisina oli 1-1 tasapelin myötä yksi piste. HJK oli myös tuossa ottelussa hieman purjeessa ajoittain, mutta isossa kuvassa pistejako oli oikeutettu tulos.

Kotijoukkue Frankfurt on saksalainen suurseura, joka uudistui tälle kaudelle isosti. Monet viime kausien runkopelaajat vaihtoivat kesällä maisemaa ja lisäksi valmennuksessa nähtiin muutoksia, kun Dino Toppmöller otti vetovastuun seuran tulevaisuudesta. Joukkue on kärsinyt alkukaudella runsaista loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta joukkueelta puutuu muutama profiilipelaaja, joten aivan optimaalisella kokoonpanolla isännät eivät pääse kotinurmelleen torstai-iltana. Kotimaan kentillä kausi on alkanut poissaoloista huolimatta vahvasti, sillä kahdeksan ottelun saldo on vahva 3-4-1 maalierolla 9:6. Tällä hetkellä joukkue on Bundesliigassa sijalla seitsemän.

Konferenssiliigassa Die Adlerin kausi starttasi voitokkaasti, kun avauskierroksella kaatui kotinurmella skotlantilainen Aberdeen lukemin 2-1. Voitto oli täysin ansaittu, sillä saksalaiset loivat ottelussa useita vaarallisia maalipaikkoja ja hallitsivat kenttätapahtumia selvästi. Toisella kierroksella joukkue jäi ilman pisteitä, kun se taipui vieraskentällä varsin tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen PAOKille lukemin 2-1. Tuon ottelun tulos ei ollut täysin ansaittu kreikkalaisten kannalta, sillä Frankfurt loi ottelussa selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta onni ei ollut puolella ja tuloksena oli tappio.

Frankfurt jättisuosikki kotikentällään – venyykö HJK?

Perustasoltaan, pelivoimaltaan ja materiaaliltaan joukkueiden välinen tasoero on iso kotijoukkue Frankfrutin hyväksi. HJK lähteekin otteluun isona altavastaajana ja kun otetaan huomioon, että Toni Korkeakunnaksen aikana Klubin pelitapa on muuttunut puolustuksen kustannuksella hieman aggressiivisempaan suuntaan, niin luvassa saattaa olla maalijuhlat vierasjoukkueen kustannuksella. Frankfurt on ollut alkukaudella koko Bundesliigan vähämaalisin kooste, mutta europeleissä ja viime aikoina myös kotimaan kentillä maaleja on tullut kohtalaisen tiuhalla tahdilla.

Ottelun maaliodotusarvo on selvästi enemmän runsas- kuin vähämaalinen ja pelimielessä ottelun kiehtovinta antia ovatkin runsasmaaliset lopputulokset. Todennäköisimmät lopputulokset ovat kotijoukkueen runsasmaaliset voitot, mutta myös kohtalaisen paineettomasti pelaava HJK saattaa pystyä yllättämään isännät kertaalleen. Todennäköisyysarvio yli 3,5 maalille on kerran kahdesta (50%) ja XLBetin tarjoilema kerroin 2,10 otetaan pikkupanoksen jännityspeliksi illan ECL-kierrokselle.