26.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Tunisia – Australia

Lauantain MM-futispäivä starttaa kello 12:00, kun todella pirteästi avauskierroksella esiintynyt Tunisia kohtaa Australian. Aussien turnaus alkoi upealla johtomaalilla Ranskaa vastaan, mutta sen jälkeen kone hyytyi ja kyyti oli lopulta odotetun kylmää. Mahdollisen jatkopaikan kannalta kyseessä on huipputärkeä ottelu, johon Tunisia lähtee kohtalaisen selvänä suosikkina.

Tunisia esiintyi pirteästi avauskierroksella

Pohjois-Afrikasta ponnistava Tunisia oli yksi ensimmäisen kierroksen ehdottomasti positiivisimmista yllättäjistä, sillä kisa-avaus Tanskaa vastaan oli sanalla sanoen loistava, vaikka pisteet lopulta tasattiinkin maalittomalla tasapelillä. Huimassa vireessä koko vuoden pelannut Tanska pystyttiin haastamaan todella vahvalla kokonaisvaltaisella pelaamisella ja Tunisia pystyi luomaan kymmenkunta maalipaikkaa ottelussa. Tunisian hyvästä tasosta kertoo myös valmistavassa ottelussa otettu 2-0 voitto vahvasta Iranista.

Karthagon kotkat ovat tällä hetkellä lohkon jaetulla kakkospaikalla ja jatkopaikan suhteen kaikki on vielä omissa käsissä, kun päävastustaja Tanskan kanssa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Australia on ennalta lohkon heikoin joukkue, joten Tunisia lähtee varmasti hakemaan tästä ottelusta kolmen pisteen voittoa. Ranska-ottelusta voi povata joukkueelle vaikeaa, joten jatkopaikan kannalta tämä on joukkueen ehdottomasti tärkeämpi jäljellä olevista otteluista.

Tunisia joutuu ottelussa tosin uuden paikan eteen, sillä Tanska-ottelussa joukkue sai pelata mukavuusalueellaa puolustaen kurinalaisesti ja iskien paikan tullen nopeasti vastaan. Tunisian vaarallisuudesta puhuu Tanskan pallonhallinnasta huolimatta se, että joukkue pystyi luomaan enemmän vaarallisia maalipaikkoja kuin Tanska. Australiaa vastaan joukkue joutunee ottamaan pallonhallinnan itselleen ja nyt sen täytyy löytää pelisuunnitelmasta offensiivisempi vaihde.

Australia aiheutti avauskierroksella sydämentykytyksiä iskemällä 1-0 johtomaalin, mutta Ranska Ranska tuli lopulta rinnalle ja ohi. Loppulukemat kirjattiin ranskalaisille 4-1, joka oli täysin ansaittu tulos. Australia oli lopulta todella heikko Ranska-ottelussa ja muutamia yksittäisiä suorituksia lukuunottamatta joukkue vaikuttaa valitettavasti tähän turnaukseen hieman nallipyssyltä. Toki Ranskaa vastaan tehty avausmaali osoitti, että hyvänä hetkenä joukkueesta löytyy myös tehoja ja taitoa viimeistelyyn.

Tunisiaa ja runsasmaalisuutta kupongille

Tunisia on joukkueista noin pykälän verran tasokkaampi kokonaisuus ja täysin ansaittu suosikki. Lohkon tilanne pakottaa Tunisian nostamaan riskitasoja, sillä Ranska-ottelun varaan se tuskin haluaa pakkovoittoa jättää. Australian kannalta tilanne on täysin sama, vain pakkovoitto kelpaa, joten vauhdikasta palloa voi olla luvassa vaikka peruslähtökohta otteluun on periaatteessa vähämaalisuus. Australia oli kokonaisuudessaan heikko ensimmäisessä ottelussa ja kun Tunisia puolestaan väläytteli vaarallisuuttaan läpi Tanska-matsin, niin aussipuolustajille on helppo povata vaikeaa iltapuhdetta fyysisten tunisialaishyökkääjien kanssa.

Tunisia pääsi jo avauskierroksella nauttimaan hyvää kotietua, sillä joukkueen faneja oli runsaasti paikalla ja joukkue sai siitä selvästi virtaa kentälle. Ostetaan lauantaipäivän avausmatsiin Tunisian voittoa sekä runsasmaalisuutta, sillä kumman tahansa joukkueen aikainen avausmaali tarkoittaisi riskitasojen nostoa entisestään ja pelinkuvasta voi muodostua selvästi odotettua vauhdikkaampi.

Pelivalinnat:
  • Tunisia – Australia (1X2): Tunisia, kerroin 2,27 (Jetbull)
  • Tunisia – Australia: Yli 2,5 maalia, kerroin 2,32 (TonyBet)