26.4.2022 Liiga, 4. finaali: TPS – Tappara

Turun Palloseura on neljännessä finaalissa selkä seinää vasten, sillä tappio tästä ottelussa tietäisi Tapparan mestaruutta ja toista peräkkäistä hopeaa turkulaisille. TPS:n taso ei ole toistaiseksi riittänyt Tapparaa vastaan ja on hyvin vaikea kuvitella, että turkulaisten pelikirjasta löytyisi vielä lisää vaihteita haastamaan huipputasolla illasta toiseen pelaavaa Tapparaa. Näyttääkin vahvasti siltä, että Tappara-kapteeni Otto Rauhala pääsee nostamaan Kanada-maljaa Gatorade Centerissä tiistai-iltana. Eiliselle under-osumalle Liigasta haetaan jatkoa, mutta tällä kertaa panokset isketään vierasmenestykselle.

TPS:n eväät on syöty

Turun Palloseura lähti selvänä haastajana finaalisarjaan, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että tasoero joukkueiden välillä on lopulta isompi kuin osasimme ennen finaalia ennakoida. Tapparan kokonaisvaltainen hyvyys oli toki tiedossa ennen finaalisarjan alkua, mutta aivan nähdyn suuruiseksi emme osanneet eroa kuvitella. Vaikka TPS on ollut näennäisesti hyvin mukana jokaisessa ottelussa, niin Tappara on lopulta ollut selvästi parempi kokonaisuus kaikissa kolmessa finaaliottelussa.

TPS on suorittanut taitotasonsa ylärajoilla läpi kevään, mutta Tappara sen sijaan näyttää siltä, että konehuoneessa on vielä lisää vaihteita käyttämättä, mikäli peli sitä vaatisi. Tappara on näyttänyt läpi kevään siltä, että se tekee vain ja ainoastaan tarvittavan voittoon ja kova rutiini voittamiseen vahvistaa tätä käsitystä. Emme ole vielä todennäköisesti edes nähneet parasta Tapparaa finaalisarjassa.

Turkulaisten menestys on ollut läpi kevään nuoren ykköskentän Pyyhtiä-Pärssinen-Nurmi varassa ja kun Tappara on onnistunut pysäyttämään tämän turkulaisten syömähampaan, niin taustalta ei tahdo löytyä tehoja. Vaikka TPS voitti edellisen ottelun laukaukset selvin 42-25 lukemin, niin turkulaiset eivät silti päässeet yhtä tai kahta tilannetta lukuunottamatta todellisille huippupaikoille.

Tappara on ollut joukkueista selvästi laadukkaampi myös erikoistilannepelaamisessa mikä on usein ratkaisun avain näissä huipputärkeissä pudotuspeleissä. Tapparan alivoima on tappanut tehokkaasti TPS-ylivoimia ja tamperelaiset ovat puolestaan pystyneet hyödyntämään omat ylivoimapaikkansa tehokkaasti TPS-jäähyjen aikana. Isossa kuvassa ottelusarja on ollut kuin Isät vs. Pojat ja toistaiseksi Tappara on istunut kuskin paikalla läpi finaalisarjan.

Tappara matkalla mestariksi

Eilisessä ottelussa maaliodottama oli matala, sillä TPS:n tehottomuus ja Tapparan vahva viisikkopuolustaminen sekä Heljangon hyvät otteet olivat helppoja pääteltäviä. Tänään tilanne on hieman monimutkaisempi, kun vuorossa on mahdollinen ratkaisuottelu. Periaatteessa maaliodottama on edelleen perustasoltaan kohtalaisen matala, mutta TPS:n on otettava riskejä ja tässä ottelussa saatetaan nähdä useampia osumia myös tyhjään maaliin. Totalin kerroinmarkkinat ovat aika hyvin balanssissa ja käännetäänkin katseet vierasmenestykseen.

Tappara on ollut jokaisella osa-alueella TPS:aa edellä tässä ottelusarjassa on hyvin vaikea nähdä, että asetelma muuttuisi tähän yksittäiseen otteluun. Tapparalla on niin kova rutiini voittamisesta ja siitä miten se kääntää tasaisia otteluita itselleen kuin liukuhihnalla, että todennäköisin lopputulema illalle on se, että Tappara juhlii Suomen mestaruutta.

Pelikohteista parasta etua tarjoaa Tappara -1,5 joka tarkoittaa Tapparan vähintään kahden maalin voittoa.

Pelivalinnat:
  • Tappara -1,5 (AH), kerroin 2,70 (Jetbull)