26.4.2023 Englannin Valioliiga: Manchester City – Arsenal

Keskiviikkoiltana Valioliiga-faneja hemmotellaan todellisella huippuottelulla, kun mestaruudesta taistelevat Manchester City sekä Arsenal iskevät yhteen Etihad Stadiumilla. Valioliigan mestaruustaiston kannalta kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu, jonka voittaja saisi maistuvat lähtökohdat viimeisille kierroksille. Citizens on materiaali- ja kotiedun turvin suosikki, mutta aivan läpihuutojuttu tämä isojen panosten ottelu ei tule kotijoukkueelle olemaan. Arsenal johtaa yhä sarjaa viiden pisteen erolla ja hyvänä iltana se pystyy haastamaan otteluruuhkassa painivan Cityn myös vieraskentällä. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Etihadilla tarjolla viiden tähden futiskarkkia

Tämän Valioliigakauden toistaiseksi isoin ottelu pelataan keskiviikkoiltana Manchesterissa, kun hienoa mestaruustaistelua tällä hetkellä käyvät City sekä Arsenal iskevät yhteen Etihadilla. Ottelun panokset ovat valtavat, sillä mestaruustaistelun kannalta tarjolla on jättimäiset pisteet molemmille joukkueille. Arsenal on yhä sarjan piikkipaikalla viiden pisteen erolla, mutta City on pelannut kaksi ottelua vähemmän, joten rästiottelunsa voittamalla manchesterilaiset johtaisivat sarjaa pisteen erolla. City jatkoi Mestarien liigassa välieriin ja ohjelmassa on vielä FA Cupin finaalikin paikallisvastustaja Unitedia vastaan, joten otteluruuhkaa on tarjolla jatkossakin Citylle.

Kotijoukkue City on ollut viime aikoina otteluruuhkasta huolimatta todella hyvässä vireessä ja kotimaansa sarjassa joukkue on voittanut viisi ottelua perättäin yhteismaalierolla 14:3. Lisäksi Mestarien liigan puolivälierässä kaatui Bayern München yhteismaalein 4-1 ja matka jatkuu seuraavaksi välieriin Real Madridia vastaan. Mestarien liigan välierämatsit ovat luvassa 9. ja 17. toukokuuta, joten tällä hetkellä kaikki focus on kotimaan sarjassa ja tässä huipputärkeässä Arsenal-ottelussa. Joukkueen loukkaantumistilanne on hyvä, sillä Pep Guardiola saa otteluun puolustaja Nathan Akea lukuunottamatta kaikki avainpelaajat kokoonpanoon.

Vierasjoukkue Arsenalin kausi on ollut toistaiseksi todella hyvä, mutta viime viikkoina lontoolaisten kone on alkanut yskiä ja paineet mestaruudesta kasvaa. Huipputasolla läpi syksyn ja sydäntalven painanut Gunners on osoittanut kevään kynnyksellä sulamisen merkkejä ja tulokset eivät ole viime viikkoina olleet haluttuja. Viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kaksi sekä jäänyt kolmesti tasapeliin ja turhia pistemenetyksiä on koettu etenkin ennalta heikompia joukkueita vastaan. Kolmella edellisellä kierroksella joukkue on jäänyt tasapeliin Liverpoolia (2-2), West Hamia (2-2) sekä viimeisimpänä Southamptonia (3-3) vastaan.

Arsenalinin päävalmentaja toimiva Mikel Arteta ei saa jalkeille täysin optimaalista kokoonpanoa, sillä ennakkotietojen mukaan sivussa ovat varmuudella Saliba, Elneny sekä Tomiyasu. Oman mielenkiintoisen lisämausteen tähän huippukamppailuun tuo myös valmentajien kohtaaminen, sillä Arteta toimi aiemmin apuvalmentajana Cityssä ja häntä on yleisesti pidetty Guardiolan oppipoikana.

City suosikki, mutta luvassa voi olla odotettua tasaisempi taisto

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan Manchester City on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja kotiedun turvin kohtalaisen selvä suosikki matsiin. Arsenal on kuitenkin jäänyt kertoimissa hieman aliarvostetuksi pientä ilmaa on tarjolla vierasjoukkueen tasoituskertoimissa. Pelimielessä kiinnostavinta antia on kuitenkin ottelun maalimäärät, sillä maksimaalisten panosten ottelussa maaliodotusarvo eittämättä laskee vaikka perusprofiililtaan kyseessä on runsasmaalisten joukkueiden kohtaaminen.

Tappio olisi katastrofaalinen lopputulos kummallekin joukkueelle, joten riskitasoja tuskin lähdetään nostamaan turhan aikaisin. Tasapeli ei tyydyttäisi kumpaakaan, mutta sillä haaveet mestaruudesta pysyy elossa, joten luvassa saattaa hyvinkin olla odotettua vähämaalisempi kamppailu. Todennäköisyysarviomme alle/yli 2,5 maalia on 44-56%, joten kerroinrajalla 2,27 alle 2,5 maalista tarjottu kerroin 2,39 TonyBetiltä ja XLBetiltä kelpaa kupongille tähän huippuotteluun.

Pelivalinnat: