26.5.2022 NHL: Colorado Avalanche – St. Louis Blues

NHL:n pudotuspelit ovat pyörineet täydellä höyryllä jo pidemmän aikaa ja tällä hetkellä käynnissä on puolivälierät eli konferenssien välierät. Colorado Avalanche on ollut omassa sarjassaan odotetun vahva St. Louis Bluesia vastaan ja Avs pääsee kokeilemaan sarjan katkaisua viidennessä ottelussa kotikentällään. Kotijoukkue lähtee otteluun isona suosikkina ja kun vierasjoukkueen on nostettava riskitasojaan, niin ottelussa on potentiaalia runsasmaalisuuteen.

Sarja edennyt toistaiseksi Coloradon komennossa

Colorado Avalanche oli runkosarjassa viime kauden tapaan todella vahva ja denveriläiset keräsivät perussarjassa toiseksi eniten pisteitä (119) Florida Panthersin (122) jälkeen. Sama vahva suoritustaso nähtiin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Avs kaatoi Nashville Predatorsin suoraan neljässä ottelussa ja eteni toiselle kierrokselle St. Louis Bluesia vastaan.

Blues-sarjassa Avs on hallinnut tapahtumia toista ottelua lukuunottamatta. Avausottelussa Colorado oli jatkoajan jälkeen parempi lukemin 3-2. Toisessa ottelussa BLues yllätti Avalanchen vieraskentällä, mutta kolmannessa ottelussa sarjan vaakakuppi kääntyi lopullisesti denveriläisille. Kolmannen matsin 1. erässä loukkaantunut Jordan Binnington jouduttiin vaihtamaan pois maalilta ja tilalle tullut Ville Husso ei pystynyt pysäyttämään vieraiden vyöryä – tuloksena 2-5 tappio.

Neljännessä matsissa Colorado murskasi niin ikään Bluesin sekä Husson ja vieraskentältä otettu selvä 3-6 voitto näytti siltä, että Bluesin selkäranka on viimeistä iskua vaille katki. Binnington on varmuudella sivussa myös tästä ottelusta ja Husso jatkanee torjuntavastuussa myös tässä katkaisuottelussa. Valitettavasti Coloradon huipputehokas hyökkäys on ollut mainiossa vireessä toistaiseksi ja Husso ei ole pystynyt ottamaan tarvittavia game-savereita.

Binningtonin ohella Bluesilta jatkaa sivussa myös tärkeä puolustaja Torey Krug. Ylävartalovammasta kärsivän Marco Scandella pelaaminen on epävarmaa. Coloradolta on sivussa puolustaja Samuel Girard.

Ratkaisuottelussa maalijuhlat

Kotiyleisönsä eteen ratkaisuotteluun pääsevä Colorado Avalanche on luonnollisesti koti- ja materiaaliedun turvin iso suosikki otteluun. Pelimielessä kotijoukkueen voitot eivät kuitenkaan herätä pelihaluja, sillä kertoimet ovat alle pelattavuuden rajan. Pelimielessä kutkuttavimmat valinnat löytyvät maalimääristä, sillä ottelussa on isoa potentiaalia runsasmaaliseen kamppailuun.

Katkaisuottelu, vierasjoukkueen nousevat riskitasot sekä kotijoukkueen valtava tulivoima tarjoavat aineksia isomaaliseen otteluun. STSbetin tarjoama 2,10 yli 6,5 maalista kelpaa yön jännityskohteeksi.

Pelivalinnat:
  • Colorado Avalanche – St. Louis Blues: Yli 6,5 maalia, kerroin 2,10 (STSbet)