26.8.2023 Englannin Valioliiga: Arsenal – Fulham

Brittifutiksen ystäviä hemmotellaan taas lauantaina, kun tarjolla tuhti kattaus niin Valioliigaa kuin Mestaruussarjaakin. Pelimielessä lauantaina kiinnostavin ottelu pelataan Lontoossa, kun paikallispelissä ovat vastakkain Arsenal sekä Fulham. Emirates Stadiumilla pelattavassa ottelussa Tykkimiehet ovat markkinan mukaisia selviä suosikkeja, mutta maaliodottamassa olemme hiukan eri kannalla kuin valtavirta. Ottelun pelillisesti parasta antia ovatkin vähämaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa kello 17:00 Suomen aikaa.

Arsenal startannut kauden puhtaalla pelillä

Arsenalin kausi on saanut lentävän lähdön, sillä viime kaudella toiseksi sarjassa sijoittunut joukkue on aloittanut kauden kahdella solidilla voitolla. Ennen kauden alkua joukkue kukisti Manchester Cityn FA Community Shieldin finaalissa rangaistuspotkujen jälkeen 2-1. Valioliigakausi starttasi kotiottelulla Nottinghamia vastaan ja vaikka esitys ei ollut päätä huimaava, niin tuloksena oli 2-1 voitto. Forest vei tuossa ottelussa jopa maaliodottamat nimiinsä, mutta Arsenalin tehokas viimeistely ensimmäisellä jaksolla takasi pisteet.

Toisella kierroksella Arsenal kohtasi vieraskentällä Crystal Palacen paikallisottelussa ja tässä kohtaamisessa Arsenal sai pelin avauskierrosta paremmin kulkemaan. Tuloksena oli vähämaalinen 0-1 voitto ja täydet kolme pistettä. Päävalmentaja Mikel Artetan taktiset valinnat ovat herättäneet avauskierroksella keskustelua, sillä esimerkiksi luottopuolustaja Gabrielin penkitys on aiheuttanut närää seuran fanien keskuudessa. Täydet pisteet kahdesta ensimmäisestä ottelusta on kuitenkin maksimaalinen suoritus ja etenkin joukkueen puolustuspeli on toiminut mainiosti.

Fulham oli yksi viime kauden positiivisimmista yllättäjistä ja lopulta legendaarinen lontoolaisseura sijoittui sarjassa kymmenenneksi. Joukkue vahvistui maltillisesti tälle kaudelle ja tavoitteena on varmasti tälläkin kaudella paikka keskikastissa. Kausi alkoi 0-1 vierasvoitolla Evertonin vieraana, mutta kaikella kunnioituksella on mainittava, että mökkiläiset olivat tuossa ottelussa ajoittain todella pahassa purjeessa, mistä kertää myös ottelun xG:t 3,07 – 1,56. Kausi alkoi kuitenkin maistuvalla ja itseluottamusta nostattaneella voitolla.

Toisella kierroksella joukkue pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön eteen, mutta tuloksena oli todellinen pannukakku, kun Brentford haki Craven Cottagelta pisteet tylyllä 0-3 voitolla. Tuossa ottelussa Fulham esiintyi todella aneemisesti ja ottelun xG:t kirjattiin vieraille peräti lukemin 0,50 – 3,49. Paremmasta ei siis jäänyt epäselvyyttä ja kun vastus kovenee tähän otteluun merkittävästi, niin Fulhamille on lauantai-iltapäivänä luvassa puolustustaistelua.

Gunners selvä suosikki, mutta onko murskajaiset peruttu?

Kotijoukkue Arsenal on perustasoltaan selvästi vieraita laadukkaampi kooste ja koti- sekä materiaaliedun turvin lähes kahdeksan kertaa kymmenestä voittava suosikki Emiratesilla. Arsenalin hyökkäyspalapelistä on puuttunut alkukaudella muutamia tärkeitä yksilöitä ja mitään ilotulitusta vastustajan päässä Gunners ei ole kahdessa avausottelussa järjestänyt. Tässäkin ottelussa joukkueella on useampi epävarma osallistuja, joten ei ole kirkossa kuulutettu, että luvassa olisi täydelliset murskajaiset.

Olemme ottelun maaliodottamassa selvästi markkinaa vähämaalisemmalla kannalla ja ottelun ehdottomasti maistuvimmat pelivalinnat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista. XLBet tarjoaa alle 2,5 maalista maistuvan kertoimen 2,65 joka kelpaa hieman yli neljä kertaa kymmenestä osuvana peli-ideana kupongille lauantai-iltapäivään.