27.1.2023 FA Cup: Manchester City – Arsenal

Perjantai-iltana brittifutiksen ystäviä hemmotellaan koko rahan edestä, kun saarivaltion kaikista legendaarisimmissa turnauksessa, FA Cupissa on vuorossa kahden jättiläisen kohtaaminen, kun Manchester City isännöi City of Manchester Stadiumilla lontoolaista Arsenalia. Joukkueet kilvoittelevat tällä kaudella myös Valioliigan mestaruudesta ja kyseessä on joukkueiden tämän sesongin ensimmäinen kohtaaminen, joten tarjolla on takuuvarmasti vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. Isännät ovat saaneet pienen suvantovaiheen jälkeen voittovaihteen silmään ja sinipaidat lähtevätkin otteluun kotiedun turvin suosikkeina. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Citizens saanut heikomman jakson jälkeen juonesta kiinni

Manchester City lähti tälle kaudelle luonnollisesti kovin odotuksin. Hyökkäyspään syömähampaaksi saatiin norjalainen maalitykki Erling Haaland, joka on osoittautunut hyväksi hankinnaksi, sillä vaalea viikinki on iskenyt tämän kauden 20:ssa sarjaottelussa huimat 25 maalia. Joukkueen tavoitteena oli tältä kaudelta useampi pokaali, mutta totta kai päätähtäin on luonnollisesti kotimaan Premierissä sekä Mestareiden liigassa.

Toistaiseksi City on pelannut vahvan kauden, mutta myös heikkoja hetkiä on ollut, kuten tammikuun alussa tullut EFL Cupin tappio Southmaptonille sekä seuraavassa ottelussa tullut derby-tappio Unitedille. Kahden ottelun tappioputken jälkeen kurssia korjattiin kotikentällä, kun Tottenham kaatui selvin 4-2 lukemin. Tuossa ottelussa oli Cityn kannalta myös aineksia katastrofiin, sillä Spurs johti ottelua 1. puoliajan jälkeen 0-2. Toisella jaksolla ote kääntyi ja City jyräsi selvään 4-2 kotivoittoon. Edellisellä kierroksella City kaatoi jo mainitun Haalandin kolmella maalilla Wolvesin 3-0 Etihadilla.

Arsenal pelasi jo viime kaudella todella vahvan sesongin ja tälle kaudelle Mikel Artetan kooste vahvistui entisestään. Todella hyviä täsmähankintoja tehneet lontoolaiset ovat olleet kiistatta tämän kauden paras joukkue Valioliigassa ja tykkimiehet johtavat sarjaa viiden pisteen erolla ennen tämäniltaista vastustajaa Cityä, ottelun vähemmän pelanneena. Arsenalilla lienee ykköstähtäin tällä hetkellä Valioliigan voitossa, mutta totta kai joukkue ottaa tosissaan myös tämän legendaarisen cupin.

Arsenal on ollut hienossa vireessä läpi kauden, mutta etenkin viime aikoina joukkue on pystynyt kääntämään tiukkoja otteluita edukseen. Edellisellä Premier-kierroksella joukkue pelasi kotikentällään hienossa vireessä olevaa Manchester Unitedia vastaan ja tykkimiehet kairasivat viime hetken maalilla upean 3-2 voiton. Kun MM-tauolla pelattuja ystävyysotteluita ei huomioida, niin Arsenal on hävinnyt edellisen kerran marraskuun alussa, kun Brighton oli parempi EFL:ssä lukemin 1-3. Kauden ainoa tappio sarjassa on tullut syyskuun alussa, kun Manchester United voitti Old Traffordilla lontoolaiset 3-1.

Stabiili Arsenal ei vailla mahdollisuuksia

Perustasoltaan joukkueet ovat tällä hetkellä hyvin samantasoisia koosteita. Voimaluvultaan City on joukkueista puoli pykälää parempi kokonaisuus, mutta Arsenalin viime aikojen vire sekä isäntien muutama heikko ottelu tammikuussa on jättänyt pieniä kysymysmerkkejä Cityn ylle vaikka tällä hetkellä alla on kaksi voittoa. Arsenal on esiintynyt joukkueista selvästi tasaisemmin tällä kaudella vaikka sen otteluohjelma ei ole ollut merkittävästi Cityä helpompi. Toki Citizensiä on kuormitettu tällä kaudella poikkeuksellisen paljon, mutta superlevä rosteri olisi mahdollistanut Guardiolalle enemmän rotaatiota kuin on nähty.

Kokoonpanotietoja ei ole vihjeen kirjoitushetkellä saatavilla, mutta uskoisimme, että isompia kierrätyksiä ei tässä ottelussa nähdä, sillä molemmat ovat ulkona EFL:stä, joten FA Cupin jatkopaikka kiinnostaa takuulla molempia. 1X2-markkinassa Arsenal on jätetty hieman liian ison altavastaajan asemaan ja pelimielessä kiinnostavimmat peli-ideat löytyvät aasialaisen tasoituksen vierasmenestyksestä. Tasapeli tarkoittaa uusintaottelua, jota kumpikaan joukkue tuskin haluaa, joten riskitasoja nostellaan ottelun loppua kohti puolin ja toisin. Gunnerssin AH +0,5 kertoimella 2,09 ja 50% arviolla kelpaa jännityspeliksi illan otteluun.

Pelivalinnat:
  • Manchester City – Arsenal: Arsenal 0,5 AH, kerroin 2,09 (TonyBet)