27.10.2023 Liiga: Ilves – Tappara

Kotimainen Liiga tarjoilee perjantai-iltana viiden ottelun kierroksen ja tarjolla on muutama mielenkiintoinen paikalliskamppailu. Yksi kierroksen ehdottomista herkkupaloista on kuitenkin Tampereen paikallisottelu, jossa iskevät yhteen Ilves ja Tappara. Tupsukorvat veivät nimiinsä kauden ensimmäisen kohtaamisen ja vierasjoukkueen virkaa tässä ottelussa hoitavat kirvesrinnat halajavat takuulla revanssia. Molemmat joukkueet löytyvät sarjan kärkipaikoilta, joten odotettavissa on tasokas ja viihdyttävä kohtaaminen. Pelimielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin, sillä paikalliskamppailut ovat tunnetusti kuumia kohtaamisia ja erikoistilanteita pelataan näissä otteluissa runsaasti.

Nokia Areenalla tarjolla kahden huippujoukkueen kohtaaminen

Kotimaisen kiekon ystävillä on perjantaina herkullinen tilanne, sillä Liiga tarjoaa monta todella mielenkiintoista ottelua, joissa on tarjolla joko muuten erittäin kiinnostavia otteluita tai sitten rutkasti paikallishenkeä. Tampereella on luvassa kierroksen kärkikamppailu, kun Ilves ja Tappara iskevät yhteen kauden toisessa paikalliskamppailussa. Vierasjoukkueen virkaa ottelussa hoitava Tappara johtaa tällä hetkellä sarjaa seitsemän pisteen erolla ennen Ilvestä, joten luvassa on eittämättä kierroksen todellinen kärkiottelu.

Kotijoukkue Ilveksen kausi on ollut toistaiseksi varsin tapahtumarikas. Kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan joukkue hävisi neljä ja kyynisimmät Ilves-fanit sekä toimittajat maalailivat ilmoille jo kauhukuvia surkeasta kaudesta. Syys-lokakuun vaihteessa otettu neljän ottelun voittoputki sekä täydet pisteet mm. Tampereen paikallisottelusta nosti kuitenkin odotuksia ja huutelijat oli hiljennetty hetkeksi aikaa. Voittoputkea seurannut neljän ottelun tappioputki palautti keskustelun alkukauden malliin, mutta Antti Pennasen joukot eivät siitä hätkähtäneet. Viimeisestä kolmesta ottelusta on saldona kaksi voittoa sekä kuusi pistettä ja tällä hetkellä tupsukorvien asemat sarjan kakkospaikalla ovat hyvät.

Kotihallissaan niin ikään, mutta vierasjoukkueen virkaa tässä paikallismatsissa hoitava Tappara on ollut toistaiseksi kiistatta Liigan paras kokonaisuus. Joukkueen saldo pelatuista viidestätoista ottelusta on kolmetoista voittoa (2 ja-voittoa) sekä kaksi varsinaisen peliajan tappiota, joten joukkue on täysin ansaitusti koko sarjan piikkipaikalla. Maaliero on hurja 57:34, joten se kertonee jotain joukkueen tulivoimasta sekä tiiviistä maalivahti- ja puolustuspelistä. Edellisessä ottelussa Ässät tulitti Tappara-vahti Christian Heljangon vaihtoon, mutta muuten Tapparan luottovahti on ollut tällä kaudella kuin itse varmuus. Ennakkotietojen mukaan Heljanko on Tapparan maalilla myös tässä tulikuumassa paikallispelissä.

Tapparan pelit CHL:ssä päättyivät reilu viikko sitten, joten loppukauden aikana joukkue saa keskittyä vain ja ainoastaan kotimaiseen Liigaan. Uuden päävalmentajan Rikard Grönborgin pelitapa on toiminut toistaiseksi kotimaan kaukaloissa mainiosti ja Tappara on tällä hetkellä kiistatta koko sarjan suurin suosikki, sillä joukkueesta ei juurikaan löydy heikkouksia.

Tampereen paikallinen tarjoaa viihdettä koko rahan edestä?

Perustasoltaan, materiaaliltaan ja pelivoimaltaan Tappara on joukkueista tällä hetkellä edellä. Kerroinasettelussa Ilves on kuitenkin laitettu niukas suosikin virkaa, sillä kotiedun turvin se nauttii ottelussa viimeistä vaihto-oikeutta, jota Antti Pennanen aikookin takuulla hyödyntää. Isossa kuvassa lähtökohdat otteluun ovat kuitenkin äärimmäisen tasaiset ja selvää suosikkia tähän kohtaamiseen on todella vaikea löytää.

Pelimielessä kohteen kiehtovimmat ideat löytyvätkin runsasmaalisista lopputuloksista, sillä nämä paikalliskamppailut ovat tunnetusti olleet äärimmäisen kuumia ja jäähyherkkiä. Erikoistilanteiden myötä ottelun maaliodotusarvo nousee ja arviomme vähintään kuudelle osumalle on hieman yli kerran kahdesta (51%). Tuttuun tapaan XLBetiltä löytyy mielekästä pelattavaa ja kertoimella 2,06 peliä päästään asettamaan sisään perjantai-iltaan.