27.4.2022 Mestarien liiga: Liverpool – Villarreal

Eilen Mestarien liigassa nähtiin huimaa draamaa, kun Manchester City ja Real Madrid järjestivät todellisen ilotulituksen Etihad Stadiumilla. Ennakkoarvioistamme poiketen City lähti mukaan Los Blancosin Hawaiji-palloon ja lopputuloksena oli peräti seitsemän osumaa – ennakoimamme alle 2,5 maalia kuivui kasaan jo ensimmäisellä puoliskolla. Tänään tulessa ovat Liverpool ja yllätysjoukkue Villarreal. Pool on suursuosikki kotikentällään, mutta pystyykö Unai Emeryn miehistö pysäyttämään Jürgen Kloppin punakoneen vyöryn Anfieldilla?

Liverpool virheettömässä formissa tällä hetkellä

Jürgen Kloppin luotsaamaa Liverpoolia voi hyvinkin tituleerata tällä hetkellä maailman parhaaksi seurajoukkueeksi. Kloppin suojatit ovat olleet läpi kauden niin vakuuttavia, että on ihme mikäli joukkue ei nostele pokaaleja tällä kaudella. Joukkueella on yhä mahdollisuus useampaankin kannuun, sillä Valioliigassa se on toisena pisteen erolla Man Cityä perässä. FA Cupissa se eteni jo finaaliin ja Mestarien liigassa matka finaaliin näyttää todennäköiseltä. Helmikuussa Pool voitti jo EFL (Carabao) Cupin kotimaassaan.

Mestarien liigan pudotuspeleissä Pool on ollut toistaiseksi vakuuttava. Avauskierroksella se kaatoi italialaisen Interin yhteismaalein 2-1. Toisen kierroksen puolivälierissä Benfica kaatui yhteismaalein 6-4 ja vaikak Benfica maalasikin otteluparissa useamman kerran, niin todellisuudessa Liverpoolilla ei ollut otteluparissa suurta hätää missään vaiheessa. Nyt se saa välierässä vastaansa ennalta selvästi heikoimman mukana olevan joukkueen, sillä Mancnester Cityn tai Real Madridin kohtaaminen välierässä olisi ollut huomattavasti isompi kanto kaskessa kuin pieni ja piskuinen Villarreal.

Jotain Poolin nykyvireestä kertoo se, että jos maaliskuista 0-1 UCL-tappiota Interiä vastaan ei huomioida, niin joukkue on hävinnyt edellisen kerran joulukuun lopulla, kun Leicester onnistui yllättämään punaiset kotikentällään lukemin 1-0. Kotimaan kentillä voittoputkin on tällä hetkellä kolmen ottelun mittainen. Ensin kaatui FA Cupin välierässä City 3-2, sen jälkeen Liverpool kuritti Manchester Unitedia Anfieldilla 4-0. Viime viikonlopun pelatussa Merseyside Derbyssä Pool kaatoi hyvin taistelleen Evertonin 2-0.

Pool pääsee otteluun hyvistä asetelmista pienestä otteluruuhkasta huolimatta. Kokoonpanotilanne on optimaalinen ja poissaolijoita kotijoukkueen rosterissa ei pitäisi olla. Pikkuvaivoista viime aikoina kärsinyt Firmino on myös pelikunnossa ja hän tuo loistavan täsmäaseen Kloppin ennalta väkivahvaan hyökkäyskalustoon.

Jättiyllättäjä Villarreal paineettomasti Anfield Roadille

Kukapa olisi uskonut pudotuspelien alkaessa, että Villarreal nähdään Mestarien liigan välierässä? Tuskin kukaan ja perustasoltaan pudotuspelijoukkueiden selvästi heikoimpiin tiimeihin lukeutunut Submarino on kieltämättä tällä hetkellä väärissä tanssiaisissa. Paikka on toki omilla suorituksilla ansaittu neljän parhaan joukossa, mutta perustasoltaan joukkueen ei todellakaan kuuluisi olla välierävaiheessa mukana.

Keltaisen sukellusveneen matka välieriin ei ole ollut tosin sattumaa, sillä sotilaallisen kurinalaisesti läpi pudotuspelien puolustanut Villarreal on osoittanut mitä äärimmäisen tiiviillä ja kurinalaisella turnauspelaamisella voi parhaimmillaan saavuttaa. Avauskierroksella joukkue kaatoi suurseura Juventuksen 4-1. Puolivälierissä vastaan arvotun Bayern Münchenin piti jyrätä espanjalaisten yli jatkoon, mutta niin vain sisukas Villarreal otti ensin kotikentällä 1-0 voiton sekä taisteli vieraskentällä 1-1 tasapelin ja eteni neljän parhaan joukkoon.

Valmentaja Unai Emery on äärimmäisen taitava nero luomaan oman joukkueen pelitaktiikka vastustajan mukaan. Tähän ansaan lankesi sekä Juventus, että Bayern München ja onkin erittäin mielenkiintoista miten Liverpool-manageri Jürgen Klopp aikoo selättää tämän haasteen. Villarreal pyrkii taasen kerran puolustamaan erittäin kurinalaisesti ja iskemään nopeasti vastaan riiston jälkeen.

Villarrealin vahvat otteet eurokentillä ovat heijastuneet viime aikoina positiivisesti myös kotimaan kentillä, sillä La Ligasta alla on kaksi voittoa. Vajaa pari viikkoa sitten kaatui Gefat vieraissa 1-2 ja viime viikolla kotikentällä Villarreal upotti vahvan Valencian 2-0. Rasitusetu tässä ottelussa on vierailla, sillä La Ligassa ei pelattu viime viikonloppuna. Emeryllä on pieniä kokoonpanohuolia ottelun alla, sillä tärkeä hyökkääjä Gerdan Moreno ja keskikentän laidalla pelaava Alberto Moreno ovat loukkaantuneina.

Pool jättisuosikki – kestääkö Submarinon kilpikonna?

Askelmerkit otteluun ovat selvät. Pool haluaa takuulla ratkaista tämän ottelusarjan jo avausosassa kotikentällään, joten Klopp lähtee varmasti otteluun varsin aggressiivisella ja hyökkäysvoittoisella taktiikalla. Villarreal pyrkii pysäyttämään Poolin alkurynnistyksen ja sen jälkeen hidastamaan pelin tempoa. Kummankin joukkueen takalinjoilta löytyy laadukas puolustus, mutta Poolin hyökkäysvoima on silti täysin eri tasolla kuin vierailijoiden puolustus, joten suursuosikkina englantilaiset tähän otteluun lähtevät.

Maaliodottama ottelussa pyörii noin kolmen maalin huitteilla, joten 2,5 maalin total-linjat asettuvat yli 58% ja alle 42%. Kertoimet ovat kuitenkin näissä hyvin paikallaan ja pelattavaa niistä ei löydy. Myös 1X2-markkina on balanssissa. Pelimielessä katseet käännetäänkin varoitusten määrään, sillä Pool tulee hallitsemaan kenttätapahtumia ja Villarreal saattaa hyvin joutua rikkomaan paljon. Yli 3,5 kortin yhteismäärästä tarjolla oleva kerroin 1,80 ansaitsee pienen panostuksen otteluun.

Pelivalinnat: