27.4.2023 Englannin Valioliiga: Tottenham – Manchester United

Tulikuuma Valioliiga-viikko jatkuu torstai-iltana kolmen ottelun kierroksella ja tällä kertaa suurennuslasin alle otetaan Tottenhamin ja Manchester Unitedin välinen kohtaaminen, jota voidaan hyvällä syyllä luonnehtia isojen panosten otteluksi. Vierailija United on tällä hetkellä kiinni viimeisessä suorassa UCL-paikassa, mutta kahta viimeistä paikkaa Mestarien liigassa tavoittelee myös kotijoukkue Spurs. Kummankin joukkueen otteet ovat ailahdelleet viime viikkoina ja luvassa voi hyvinkin olla viihdyttävä ja maalirikas kohtaaminen.

Spurs Stadiumilla jaossa huipputärkeitä pisteitä

Englannin Valioliiga huipentuu toukokuussa, mutta jo nyt sarjassa on tarjolla todella mielenkiintoisia otteluita, joissa panokset ovat isoja. Häntäpäässä putoamistaistelu käy kiivaana, Cityn ja Arsenalin välinen mestaruustaisto on viritetty äärimmilleen ja samalla myös viimeisistä paikoista ensi kauden Mestarien liigaan on käynnissä todella kuuma taisto. Torstai-iltana Pohjois-Lontoossa on tarjolla huippumielenkiintoinen ottelu, kun sarjan seitsemännellä sijalla keikkuva Spurs kohtaa kotinurmellaan Manchester Unitedin.

Kotijoukkue Spurs on jo vuosikaudet ollut tuttu näky Valioliigan TOP6-sijoituksilla ja tälläkin kaudella joukkue on keikkunut sarjan kärkipäässä läpi kauden. Viime viikkoina hyvät otteet ovat kuitenkin loistaneet poissaolollaan ja joukkueen peli ei ole ollut alkukauden tasolla. Viidestä edellisestä ottelustaan pohjoislontoolaiset ovat voittaneet vain yhden, pelanneet kahdesti tasan ja hävinneet kaksi kertaa. Kaksi edellistä ottelua sarjassa ovat menneet täysin penkin alle, sillä ensin tuli kotikentällä 2-3 vierastappio Bournemouthille ja viime viikonloppuna joukkuetta ryöpyteltiin vieraskentällä Newcastlen toimesta rumin 6-1 lukemin.

Palopuheita on siis varmasti Spurs-kopissa pidetty ja tästä ottelusta haetaan uutta alkua loppukevään otteluihin. Tottenham on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, mutta matkaa neljännellä sijalla olevaan Unitediin on vain kuusi pistettä. Toki United on pelannut kaksi ottelua vähemmän ja joukkueiden väliin mahtuu vielä Liverpool sekä Aston Villa, mutta aivan ulkona europaikka-taistelusta Spurs ei vielä ole. Liverpoolilla on kasassa saman verran pisteitä (53) kuin Spursilla ja Aston Villa on vain yhden pisteen lontoolaisia edellä.

Vierailija Manchester Unitedin kausi on ollut vahva kotimaassa. Myös Eurooppa-liigassa peli kulki mallikkaasti edelliselle kierrokselle asti, mutta oman kotiottelun lopun töppäily sekä vieraskentällä koettu ruma 3-0 tappio Sevillalle vesitti haaveet UEL-menestyksestä. Tällä hetkellä focus on Valioliigan ohella myös FA Cupin finaalissa, jossa United kohtaa 3. kesäkuuta paikallisvastustaja Cityn. Tällä hetkellä kaikki keskittyminen on kuitenkin Valioliigassa ja sijoituksen varmistaminen neljän parhaan joukossa ja sitä myöten ensi kauden Mestarien liigassa. Sarjassa United on hyvässä iskussa ja tällä hetkellä alla on kolme suoraa voittoa.

Molempien huolena runsaat poissaolot

Pelivoimaltaan United on joukkueista parempi kokonaisuus, mutta Spursin kotietu tasoittaa puntteja ja lähtökohdat otteluun ovat tasaiset. Kumpikin joukkue on kärsinyt viime viikkoina runsaista poissaoloista ja tässäkin ottelussa molemmilla managereilla riittää päänvaivaa kokoonpanojen kanssa. Vierailta on varmuudella sivussa Garnacho, Heaton, Jones, Martinex, Varane sekä van de Beek. Epävarmoja United-osallistujia ovat Fernandes sekä McTominay. Isänniltä on sivussa puolestaan Bentancur, Bissouma, Emerson Royal, Lloris sekä Sessegnon.

Vaikka United on pitänyt maalinsa puhtaana kolmessa edellisessä sarjapelissä, niin Spursilla on kykyä iskeä maaleja vieraiden verkkoon ykköstykki Kanen johdolla. Spursin puolustus ei ole viime viikkoina vakuuttanut ja myös vieraat saavat ottelussa takuulla luotua vaarallisia maalipaikkoja. Pelimielessä tämän ottelun kiinnostavinta antia ovatkin runsasmaaliset lopputulokset. Todennäköisyysarvio yli 2,5 maalille on 63%, rajakerroin 1,59 joten TonyBetin tarjoilema 1,66 kelpaa pienen panoksen jännityspeliksi illan matsiin!

Pelivalinnat:
  • Yli 2,5 maalia, kerroin 1,66 (TonyBet)