27.4.2023 Liiga, 5. finaali: Tappara – Pelicans

Liigan finaalisarja on ensimmäistä kertaa katkolla torstai-iltana Tampereella, kun 3-1 ottelusarjaa johtava Tappara yrittää voittaa mestaruuden kotikaukalossaan. Pelicansin mestaruuden todennäköisyydet pyörivät muutaman prosentin kieppeillä, mutta tuskin lahtelaiset taistelutta kaatuvat. Vahvan esityksen tiistaina vieraskaukalossa pöytään iskenyt Tappara on tässä ottelussa selvä suosikki, mutta tämän viidennen finaalin mielenkiintoisimmat pelivalinnat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista.

Tapparan leveämpi materiaali alkaa näkyä ottelusarjan kulussa

Kotijoukkue Tappara yllätettiin viime lauantaina kotikaukalossaan, mutta kuten hieman ounastelimmekin, niin toista ohipeliä Jussi Tapolan miehistö ei antanut itselleen tapahtua. Tiistaina joukkue oli kaksi ensimmäistä erää Lahdessa selvästi parempi miehistö ja maaliodottamien perusteella vieraat olisivat voineet johtaa ottelua kahden ensimmäisen erän jälkeen enemmän kuin 0-2. Pelicans paransi kolmanteen erään, mutta sitkeä työnteko ei tuottanut hedelmää vaan selkäranka katkesi lopullisesti vierasjoukkueen 0-3 maalin jälkeen 3. erän alussa.

Pelicansin minuutti ennen loppua tekemä 1-3 kavennus oli silkkaa kosmetiikkaa ja Tappara voitti ottelun ja siirtyi sarjassa 3-1 johtoon täysin ansaitusti. Tapparan leveä materiaali on alkanut syödä palanen kerrallaan lahtelaisten vastaavaa ja selvästi kapeammalla kärjellä operoiva Pelicans ei ole löytänyt yhtä ottelua lukuunottamatta keinoja kirvesrintojen lyömiseen. Tappara onkin tällä hetkellä n. 95% suosikki mestariksi ja Pelicansin nousu kolmeen perättäiseen voittoon vaatisi lahtelaisten osalta jo pientä ihmettä.

Vaikka Pelicans on pystynyt ajoittain taistelemaan tasaväkisesti tamperelaiskoostetta vastaan, niin Tapparan voittamisen kulttuuri sekä rutiini aivan absoluuttisista huippuotteluista on kääntänyt finaalisarjan tamperelaisten eduksi toistaiseksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Tapparan mestaruusjunaa ei pysäytä enää mikään, vaikka totta kai paineettomasti torstain otteluun lähtevät lahtelaiset ovat tuskin luovuttaneet.

Pelicans ladannee viidennen finaalin paukut heti avauserään, mutta toinen asia on se, että riittääkö vierasjoukkueen tankissa vielä bensaa. Tappara on pystynyt peluuttamaan neljää ketjua selvästi tasaisemmin läpi finaalisarjan ja hyytymisen merkkejä ei ole vielä toistaiseksi ollut havaittavissa.

Nähdäänkö Nokia Arenalla maalijuhlat?

Tappara on noin kuusi kertaa kymmenestä voittava suosikki kotikaukalossaan, mutta vedonlyöntimarkkina on tällä hetkellä hyvin kartalla joukkueiden voimasuhteista ja 1X2-peleistä ei pelattavaa ole tarjolla. Katkaisuottelun tapaan tämän kohtaamisen maaliodotusarvo on hieman normaalia isompi, sillä Tapparan mahdollinen johto-osuma aikaisessa vaiheessa voit katkaista vieraiden selkärankaa ja repeämisen vaaraa on olemassa.

Todennäköisyysarviomme mukaan ottelussa nähdään viisi maalia tai enemmän n. 55 kertaa sadasta (kr. 1,82) ja XLBetin tarjoama kerroin 1,90 ylittää näin ollen pelattavuuden rajan.

Pelivalinnat:
  • Yli 4,5 maalia, kerroin 1,90 (XLBet)