27.9.2023 Veikkausliiga: HJK – FC Honka

Veikkausliigassa pelataan keskiviikkona kaksi ottelua ja illan ehdoton herkkupala on Mestaruussarjassa nähtävä Metroderby, jossa iskevät yhteen tiukasti mestaruustaistelussa oleva HJK sekä pronssista yhä taisteleva FC Honka. Klubi varmistaisi voitolla tästä ottelusta vähintään hopean, mutta sarjaa johtava HJK tuskin tyytynee mihinkään muuhun kuin mestaruuteen. Vaikka kyseessä on isojen panosten ottelu, niin pelimielessä kohteen kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset.

HJK neljän pisteen sarjajohdossa ennen kolmea viimeistä kierrosta

Veikkausliigan mestaruustaistelu on tällä hetkellä todella kutkuttavassa tilanteessa. HJK johtaa sarjaa 50:llä pisteellä, KuPS on toisella 46:lla pisteellä ja VPS on tällä hetkellä kiinni Veikkausliigan himmeimmissä mitaleissa 42:lla pisteellä. FC Honka ja SJK ovat tasapisteissä (38) sijoilla neljä sekä viisi ja mestaruussarjan peräpäätä miehittää turkulainen FC Inter 34:llä pisteellä. Ottelukierroksia on jäljellä kolme ja koko sarja huipentuu lauantaina 21. elokuuta, kun kaikki kuusi joukkuetta aloittavat päätöskierroksen samaan aikaan kello 17:00.

Tähän keskiviikkona pelattavaan otteluun kotijoukkue HJK pääsee voitto alla, kun joukkue haki todella maistuvan 2-3 vierasvoiton Seinäjoelta sunnuntaina. SJK nousi ottelun viimeisellä kympillä 0-2 tappioasemasta vielä tasoihin, mutta Hassane Bandén näyttävällä maalilla HJK onnistui vielä kääntämään ottelun edukseen ja nappaamaan täydet kolme pistettä. Samalla kotijoukkue SJK:n haaveet mitalista kokivat ison kolauksen. HJK on tällä hetkellä erinomaisessa tilanteessa sarjan mestaruustaistelun kannalta, sillä kaula toisena olevaan KuPSiin on neljä pistettä.

HJK:lla on tällä hetkellä myös eurokiireitä, sillä joukkue aloitti viime viikolla myös Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelut kotikentällään kreikkalaista PAOKia vastaan. PAOK oli lopulta parempi maalein 2-3, mutta tässä vaiheessa kautta helsinkiläisten focus on varmasti suunnattu Veikkausliigan mestaruuteen. HJK:lla on poissaoloja etenkin puolustuspäässä, joten oman pään pelaaminen ei ole viime aikoina ollut toivotulla tasolla. Klubin verkkoon on iskettu kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä neljä osumaa.

Vierasjoukkue FC Honka ei ole enää mestaruustaistelussa mukana, mutta voitto tästä ottelusta pitäisi espoolaisten toiveet pronssisesta mitalista hengistä. FC Hongalla on lauantaina edessä tulikuuma Suomen Cupin finaali Ilvestä vastaan, joten keskittyminen tähän otteluun saattaa olla aavistuksen vajavainen. Hongalla on alla viime viikonlopulta 0-3 kotitappio Vaasan Palloseuraa vastaan. Joukkueiden kauden aiemmista keskinäisistä HJK voitti ensimmäisen (2-0) ja toisessa pelattiin tasan 1-1.

Bolt Arenalla luvassa vauhdikas ja maalirikas derby?

Perustasoltaan HJK on joukkueista yli pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja kotikentällään ansaittu suosikki. Tämä ottelu on Klubille kuitenkin jo kolmas kuuteen päivään ja kun huomioidaan joukkueen alakerran poissaolot, niin rotaatiota sekä pientä herpaantumista saattaa olla luvassa. Honka on parhaimmillaan tehokas joukkue, mutta viime perjantainen esitys VPS:aa vastaan jätti pieniä kysymysmerkkejä.

Vaikka kyseessä on isojen panosten ottelu, niin olen ottelun maaliodotusarvon suhteen hieman markkinaa runsasmaalisemmalla linjalla. Todennäköisyysarvio yli 2,5 maalille on 51% (rajakerroin 1,96) ja kun XLBet tarjoaa kohteeseen kerrointa 2,10 niin varovaista panostusta päästään keskiviikon huippuotteluun laittamaan.