27.9.2023 Liiga: KooKoo – Tappara

Keskiviikkona kotimaisen kiekon ystäviä hemmotellaan viiden ottelun kierroksella. Kouvolassa alkukaudella pahasti sukeltanut KooKoo hakee kotiottelussa kurssin oikaisua, mutta tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo, sillä vastaan tulee alkukauden neljästä ottelustaan jokaisen voittanut Tappara. KooKoo kärsii lisäksi lukuisista tärkeistä poissaoloista, joten kouvolalaisten iltapuhteesta sopii odottaa kaikkea muuta kuin helppoa. Näin ollen peli-ideat kello 18:30 alkavaan otteluun viritelläänkin vierasmenestyksen kautta.

Tappara pelannut alkukauden ilman pistemenetyksiä

Kotijoukkue KooKoon alkukausi on ollut toistaiseksi synkkä. Alkukaudella pelatusta kuudesta ottelusta joukkue on onnistunut ottamaan vain yhden varsinaisen peliajan voiton. Yhden ottelun joukkue vei jatkoajan jälkeen ja neljässä muussa on tullut kuokkaan. Maaliero näyttää kohtalaisen synkkiä 11:19 lukemia ja joukkue on päästänyt sarjassa tähän mennessä eniten maaleja. Maalivahtipeli ei ole ollut alkukaudella toivotulla tasolla ja kun listaan lisätään liuta tärkeitä poissaoloja, niin homma on sakannut pahemman kerran heti alkumetreillä.

Alkukaudella kouvolalaisten sairastupaa ovat täyttäneet useat tärkeät profiilipelaajat: Arttu Ilomäki, Emil Molin, Ville Leskinen sekä Charle-Edouard D’Astous ovat kaikki sellaisia nimiä, että pelivoima laskee merkittävästi KooKoon tasoisessa rosterissa, kun aiemmin mainitut herrat puuttuvat rivistä. Ennakkotietojen mukaan kaikki neljä ovat sivussa myös tästä ottelusta, joten keskiviikkoillasta sarjan kuuminta joukkuetta vastaan voi povata kotiyleisön tuesta huolimatta vaikeaa.

Tampereen Tappara uudistui tälle kaudelle ja merkittävin muutos nähtiin penkin takana, kun ruotsalainen Rikard Grönborg korvasi Jussi Tapolan päävalmentajana. Karismaattinen ruotsalainen on saanut kuitenkin joukkueen pelaamaan tasollaan, sillä kauden neljästä ensimmäisestä ottelusta joukkue on voittanut kaikki varsinaisella peliajalla. Voiton takuumiehenä on häärinyt maalivahti Christian Heljanko, joka on vastustajien kannalta pelottavan kovassa vireessä heti syyskaudella.

Maaliodottamissa Tappara kuuluu sarjan neljän parhaan joukkoon, joten voitot ovat olleet tilastojenkin valossa ansaittuja. Alkukauden neljässä ensimmäisessä ottelussa joukkue on kaatanut Pelicansin, HIFK:n, JYPin sekä KalPan, joten on syytä huomioida myös tamperelaisten kohtalaisen kova otteluohjelma. Tappara sai puolustukseen tärkeän palaajan sairastuvalta viime lauantaina, kun Valtteri Kemiläinen teki paluun kirvesrintojen puolustukseen. Tappara on osoittanut heti alkukaudesta, että se kuuluu sarjan kuumimpiin mestarisuosikkeihin.

Tappara selvä suosikki myös vieraskaukalossa

Pelivoimarankingissa Tappara on useamman pykälän isäntiä edellä ja kun huomioidaan alkukauden vireet sekä kokoonpanotilanteet, niin kirvesrinnat ovat selviä suosikkeja myös vieraskaukalossa. Tamperelaisten rutiini pelien voittamisesta hieman heikommallakin esityksellä on todella kovalla tasolla ja kun Heljanko maalilla pelaa huipputasolla illasta toiseen, niin Tapparan kukistaminen tulee olemaan todella vaikeaa myös tällä kaudella.

Arviomme suorasta vierasvoitosta on lähes kerran kahdesta (49%) ja kun iBet hemmottelee vedonlyöjiä kertoimella 2,16 niin peliä päästään iskemään sisään. Myös Tappara -1,5AH kertoimella 3,05 on niukka ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa suoraa voittoa varsinaiselta peliajalta.