28.1.2022 NHL: Edmonton Oilers – Nashville Predators

Torstain ja perjantain välisen yön NHL-pelivihje suuntautuu jälleen kerran Edmontonin suuntaan, kun Rogers Placessa kohtaavat kotijoukkue Oilers sekä Nashville Predators. Oilersilla on karmaisevan tappioputken jälkeen alla kaksi voittoa, mutta peli ei silti vakuuta vieläkään. Kerroinasettelussa isännät on lyöty suosikin asemaan ja jälleen kerran vierasjoukkueen menestyskertoimia päästään iskemään kupongille.

Ailahteleva Oilers kärsii yhä poissaoloista

Kotijoukkue Oilersille joulu- ja tammikuu ovat olleet vaikeita ja vajaan kahden kuukauden aikana pelatuista 18:sta otteluista joukkue on voittanut vain viisi. Seitsemän ottelun tappioputki katkesi viime sunnuntaina Albertan paikallisottelussa verivihollinen Calgary Flamesia vastaan lukemin 5-3. Toissayönä Oilers haki maistuvan 2-3 jatkoaikavoiton Vancouver Canucksista, mutta joukkueen otteet eivät missään nimessä ole vielä alkukauden tasolla, jolloin voittoja ropisi tasaiseen tahtiin.

Canucksia vastaan Oilers hallitsi kenttätapahtumia, mutta viimeistely oli viime aikojen tapaan heikkoa ja vastustaja pääsi iskemään omat kaksi maaliaan varsin lepsun puolustamisen ja heikon maalivahtipelaamisen jälkeen. Viimeisen erän kaksi tehtyä maalia pelastivat Oilersin jatkoajalle ja lopulta aina vierasvoittoon. Kokonaisuutena esitys oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ehjä, joten parannettavaa isännillä vielä riittää.

Oilers on kärsinyt viime aikoina runsaista loukkaantumisista mikä on totta kai omalta osaltaan vaikuttanut heikkoon suorittamiseen. Edelliseen otteluun joukkue sai hyökkäykseen takaisin Ryan Nugent-Hopkinsin, jonka paluu rosteriin toi kaivattua leveyttä öljymiesten hyökkäykseen. Kokoonpanosta puuttuu kuitenkin yhä muutama tärkeä profiilipelaaja (Archibald, Barrie, Hyman, Klefbom, Smith), joiden poissaolo tuntuu merkittävästi jo ennestään hieman ohuessa rosterissa.

Oilers on tällä hetkellä läntisen konferenssin 11. sijalla ja joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä mikäli se mielii mukaan kevään pudotuspeleihin. Tyynenmeren divisioonassa joukkue on 6. sijalla, neljä pistettä perässä neljäntenä olevaa Flamesia, joka on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

Predators avasi vieraskiertueen voitolla Seattle Krakenista

Vierasjoukkue Nashville Predators on suorittanut koko kauden kohtalaisen mallikkaasti ja vieraat ovat tällä hetkellä täysin ansaitusti läntisen konferenssin kakkospaikalla 57 pisteellä. Konferenssia johtava Colorado Avalanche on tällä hetkellä kuusi pistettä edellä, mutta kärkijoukkueiden ottelumäärät ovat ottleusiirtojen takia niin eriävät, että suoraa yhteenvetoa pelkästä sarjataulukosta ei pysty tekemään.

Predators on ollut kelpo iskussa viime aikoina ja kymmenen ottelun kuntopuntarissa kantrikaupungin ylpeys on oman konferenssinsa neljänneksi paras suorittaja. Tällä hetkellä alla on kolmen ottelun voittoputki, joista kaksi ensimmäistä se nappasi kotonaan Winnipeg Jetsistä (5-2) ja Detroit Red Wingsistä (4-1). Predatorit aloittivat vieraskiertueensa keskiviikkona tulokasjoukkue Seattle Krakenin vieraana ja kiertue sai oivan startin, sillä tulostaululla komeilivat ottelun jälkeen voittolukemat 2-4.

Nashville Predatorsissa on tehty viime kesän ja syksyn aikana hyvää työtä fysiikkapuolella, sillä joukkue on pysynyt kohtalaisen terveenä läpi talven ja tälläkin hetkellä varmuudella sivussa ovat ainoastaan suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen sekä nuori kanukkipakki Dante Fabbro. Kummankaan poissaolo ei ole merkittävä takaisku vieraille ja joukkue pääsee tähän otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Predators on omassa divisioonassaan (keskinen) toisena ja kohtalaisen vankasti kiinni pudotuspelipaikassa, sillä viidentenä oleva Dallas Stars on 11 pistettä stetsonihattuja perässä. Ottelussa nähdään erittäin todennäköisesti suomalaismaalivahtien kohtaaminen, sillä vieraat laittavat maalinsuulle erittäin todennäköisesti Juuse Saroksen ja isäntien maalille luistelee Mikko ”kolmen metrin Koskinen.

Vieraiden menestyskertoimet ovat kelpo peli-ideoita

Ottelun lähtökohdat ovat kohtalaisen tasaiset, mutta materiaalietu kaikilla osa-alueilla on annettava vierasjoukkueille. Oilers on ollut viime aikoina Predatorsille paha vastus, sillä peräti kuusi edellistä keskinäistä kohtaamista on päättynyt öljymiesten juhliin. Nyt jos koskaan vierailla on kuitenkin loistava paikka lyödä luu kurkkuun isännille ja napata täydet pisteet mukaan Rogers Placesta.

Osa bookkereista on leiponut kotijoukkueesta niukan suosikin kamppailuun ja omissa papereissa tilanne on juuri päinvastainen – vieraat ovat suosikin asemassa. Tämä kelpaa toki meille, sillä pääsemme iskemään kupongit sisään vierasjoukkueen menestyksestä. Arviomme suoralle vierasvoitolle on 43% ja kerroinraja 2,33. Ottelu alkaa perjantaina 28.1. kello 04:00 Suomen aikaa.

Pelivalinnat: