28.10.2022 Liiga: SaiPa – Ässät

Liigassa on perjantai-iltana vuorossa viiden ottelun kierros ja tarjolla on tuutin täydeltä lämpimiä kohtaamisia. Turussa mitellään viime kauden finaaliuusinta TPS:n ja Tapparan välillä, Helsingissä kohtaavat HIFK ja Ilves, mutta me peliniilot käännämme katseet aina eksoottiseen Lappeenrantaan, jossa toisistaan mittaa ottavat päävalmentajaa vaihtanut SaiPa sekä sarjan keskikastissa porskuttava Ässät.

SaiPa piristynyt uuden käskyttäjän komennossa

Kotijoukkue SaiPan kauden aloitus on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Kausi lähti syöksykierteeseen heti telineistä, sillä yhdestätoista ensimmäisestä ottelusta joukkue onnistui voittamaan ainoastaan yhden, kun HIFK kaatui Kisapuistossa kauden viidennessä ottelussa. Neljän ja kuuden ottelun mittaiset tappioputket heti kauden alussa tekevät hallaa pudotuspelitavoitteille heti kättelyssä. Lopulta fanien lisäksi myös seurajohdon hermot pettivät, päävalmentaja Pekka Virta sai lähteä ja tilalle uudeksi käskijäksi astui Ville Hämäläinen.

Hämäläisen johdolla SaiPan kurssi on kääntynyt ja joukkue on saanut itseluottamusta nostattavia voittoja. SaiPa on pelannut toistaiseksi Hämäläisen komennuksessa neljä ottelua ja näistä on saldona kolme voittoa sekä yksi tappio, joten valmentajanvaihdosta voidaan ainakin lyhyen otannan perusteella pitää onnistuneena. Hämäläisen ensimmäisen tappio SaiPan peräsimessä tuli kuluvan viikon tiistaina, kun joukkue taipui vierasottelussa Lukolle lukemin 6-2. Joukkueen peli on kuitenkin parantunut merkittävästi Hämäläisen alaisuudessa, joten keltamustilta sopii odottaa pirteitä otteita myös talven aikana. SaiPa on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä 14 pisteellä, mutta matkaa viimeisiin pudotuspelipaikkoihin on kuusi pistettä, joten peli ei ole vielä itärajalla menetetty.

Vierasjoukkue Ässät porskuttaa sarjataulukon tasaisessa keskikastissa 20 pisteellä. Tällä hetkellä porilaiset ovat viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni, mutta takana oleva JYP on tasapisteissä. Keskikasti on tällä hetkellä todella tasainen, sillä matkaa kutospaikkaan on seitsemän pistettä, kun kautta on pelaamatta yli 40 ottelua. Ässät koki viime viikolla kolmen peräkkäisen ottelun tappioputken, mutta vihdoin tällä viikolla putki saatiin poikki, kun kotikentällä kaatui HPK puhtaasti 3-0. Perustasoltaan Ässät on sarjan tasapaksua keskikastia, joka on suorittanut alkukauden odotetulla tasolla.

Porilaisten sarjaohjelma on ollut viime aikoina kohtalaisen kova, sillä viiden edellisen ottelun aikana Ässät on kohdannut HPK:n lisäksi Lukon kahdesti sekä Kärpät ja Jukurit kertaalleen. Kivikovassa vireessä olevalta Lukolta Ässät onnistui vieraskentältä nipistämään pisteen. Kalenterissa on viime viikoilta kohtaamiset myös HIFK:ta ja TPS:ää vastaan, joten sarjaohjelma on ollut porilaisille viime aikoina kohtalaisen tiukka. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen on viime elokuulta, kun Ässät oli pitsiturnauksessa parempi lukemin 1-2.

Kisapuiston perjantai-illassa verkot heiluvat?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on pieni. SaiPan alkukausi on ollut synkkä, mutta Hämäläisen tultua joukkueen peräsimeen ilmapiiri pukukopissa on raikastunut ja joukkue on saanut muutamia itseluottamukselle tärkeitä voittoja kairattua. Etenkin kotikentällä homma on kulkenut mallikkaasti, sillä alla on kolme perättäistä kotivoittoa (Kärpät, JYP, Ilves). Ässien peli on puolestaan viime aikoina sakannut vieraskaukalossa ja reissupeleistä on alla kolme perättäistä tappiota (HIFK, Kärpät, Lukko).

Uuden päävalmentajansa alaisuudessa kuherruskuukautta viettävä SaiPa on papereissamme kotiedun turvin lähes kerran kahdesta voittava suosikki ja isäntien menestyskertoimissa on tarjolla niukkaa etua. Myös yli 4,5 maalista tarjottu kerroin kelpaa hienosti peleihin, sillä ottelussa on isoa potentiaalia runsasmaalisuuteen.

Pelivalinnat:
  • SaiPa – Ässät (1X2): SaiPa, kerroin 2,30 (Powbet, Cazimbo)
  • SaiPa – Ässät: Yli 4,5 maalia, kerroin 1,90 (STSbet)