28.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Brasilia – Sveitsi

Kello 18:00 alkavassa jalkapallon MM-turnauksen ottelussa on tarjolla todellista tähtiloistoa, kun solidilla 2-0 voitolla kisat aloittanut Brasilia lähtee kaatamaan niin ikään voitolla avannutta Sveitsiä G-lohkon ottelussa. Brasilia on yksi turnauksen suurimmista mestarisuosikeista ja totta kai selvä ennakkosuosikki myös tässä yksittäisessä ottelussa. Sveitsille sopii kuitenkin loistavasti altavastaajan asema ja luvassa voi olla todella viihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu.

Brasilian riesana Neymarin loukkaantuminen

Brassit avasivat kisat odotetusti voitolla, kun avauskierroksella kaatui hyvällä perussuorituksella laatijoukkue Serbia 2-0. Avauspuoliajalla brasilialaisten peli haki vielä hieman muotoaan, mutta toisella jaksolla vihreäkeltaiset lisäsivät kaasua ja tuloksena oli kaksi kaunista maalia, joista vastasi Tottenham-hyökkääjä Richarlison. Spurs-tykin ohella joukkueen pirteintä antia oli Vinicius Junior sekä Neymar, joka tosin joutui jättämään kentän 79. peliminuutilla nilkkavaivan takia.

Tästä ottelusta Neymar on erittäin todennäköisesti sivussa loukkaantumisen takia ja se on totta kai miinus joukkueelle. Laatukorvaajia on kuitenkin penkki täynnä, joten isossa kuvassa tämä ei juurikaan vaikuta brasilialaisten menestysmahdollisuuksiin. Brasseilla oli Serbia-ottelussa mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja ja hyökkäyspelissä oli aiemmilta vuosilta tuttua taitoa ja juonikkuutta. Tähän otteluun asetelmat ovat Serbia-ottelun tapaan selvät, sillä joukkue on selvä ennakkosuosikki ja ottanee pallonhallinnan itselleen heti alusta alkaen.

Sveitsin kisat eivät startanneet kaikkein kauneimmalla mahdollisella tavalla, sillä Kamerunista otettu 1-0 voitto ei varsinaisesti vakuuttanut, mutta tärkeät kolme pistettä onnistuttiin harjaamaan laariin. Kamerun-ottelussa Sveitsi pystyi luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan, mutta aivan parasta Sveitsiä ei ottelussa mielestämme nähty. Sveitsin osumasta voitto-ottelussa vastasi Monaco-hyökkääjä Breel Embolo, jolla oli helppo työ viimeistellä Xherdan Shaqirin loistavasta syötöstä.

Tänään Sveitsillä on edessään alkulohkon ehdottomasti kovin kamppailu, kun vastaan tulee mestarisuosikki Brasilia. Sveitsille altavastaajan asema tosin sopii hyvin, sillä se pääsee pelaamaan defensiivisemmällä tyylillä, jolloin sen ei tarvitse pelata itse pallolla yhtä paljon kuin Kamerun-ottelussa. Joukkue keskittynee Brasiliaa vastaan tiukkaan puolustuspeliin, riiston jälkeisiin nopeisiin vastaiskuihin sekä erikoistilanteisiin, jossa se on vaarallinen.

Heiluuko verkot Stadium 974:lla?

Neymarin poissaolo vaikuttaa totta kai Brasilian hyökkäyspelaamiseen ja pelin rakenteluun, mutta joukkue saanee silti täyden pallokontrollin myös tässä ottelussa. Neymarin paikan kokoonpanossa ottanee Fred, joka ei ole Neymarin veroinen, mutta laatupelaaja joka sopii hyvin valmentaja Titen pelitapaan. Sveitsi tyytynee asemaansa ottaa vastaan ja iskee tilanteen tullen nopeilla käännöillä. Sveitsi on vahva erikoistilannejoukkue, joka pystyy luomaan muutaman maalipaikan myös Brasilian tasoista joukkuetta vastaan.

1X2-markkina on hyvin asettunut linjaan ja koska se ei tarjoa pelattavaa, niin katseet käännetään maalimääriin. Ottelun maaliodotusarvo on mielestämme ennemmin runsas- kuin vähämaalinen ja todennäköisyysarviomme vähintään kolmen maalin toteutumiselle on 53% ja näin ollen kerroin 1,95 kelpaa pikkupanoksella kupongille. Rajakerroin kohteelle on 1,89.

Pelivalinnat:
  • — Brasilia – Sveitsi: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,95 (Jetbull, STSbet)