28.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Portugali – Uruguay

Toisen täyden kisaviikon ensimmäisen MM-kisapäivän päättää kello 21:00 alkava H-lohkon huippuottelu, jossa kohtaavat Portugali ja Uruguay. Portugalilla on alla maistuva 3-2 voitto Ghanasta, mutta suoritus jätti toivomisen varaa. Tiiviisti puolustava Uruguay on mielestämme hieman aliarvostettu markkinoilla ja pelimielessä katseet käännetäänkin altavastaajan suuntaan.

Portugali ei voitosta huolimatta vakuuttanut avauskierroksella

Cristiano Ronaldon tähdittämä Portugali aloitti kisat viihdyttävällä kohtaamisella Ghanaa vastaan. Ensimmäisellä jaksolla osumia ei nähty, mutta toisella puoliajalla ketsuppipullo aukesi ja lopputuloksena oli 3-2 voitto ja tärkeät kolme pistettä. Voitosta huolimatta Portugali ei missään nimessä näyttänyt parhaalta mahdolliselta itseltään, sillä pelinrakentelussa ja hyökkäysten luomisessa oli nähtävissä selviä vaikeuksia. Myös Cristiano Ronaldon hankkima rangaistuspotku oli todella köykäinen, joten voitossa oli mukana myös onnea vaikka tulos oli ehkä lopulta ansaittu pelitapahtumiin peilaten.

Tänään Portugali joutuu selvästi avausottelua kovemman haasteen eteen, sillä vastaan tuleva Uruguay on defensiivisesti paljon Ghanaa laadukkaampi kokonaisuus. Portugalin keskikenttä ja hyökkäys joutuukin tänään keksimään uusia keitoksia, sillä Ghana-ottelussa paikkoja luotiin lähinnä heikon puolustamisen ja yksilösuoritusten ansiosta. Toki Portugalilla on potentiaalia luoda nippu laatupaikkoja myös Uruguayn tasoista joukkuetta vastaan, sillä parhaimmillaan Ronaldo ja esimerkiksi Bruno Fernandes ovat todellisia hyökkäyspelin virtuooseja.

Uruguayn turnaus käynnistyi maalittomalla tasapelillä Etelä-Koreaa vastaan ja kyseessä oli yksi tämän turnauksen toistaiseksi tylsimmistä otteluista. Uruguay ei pystynyt ottelussa luomaan juurikaan isoa uhkaa hyökkäyksessä, mutta toisaalta Etelä-Korean hyökkäyspelin rakentelu pidettiin sekin todella hyvin aisoissa. Maaliton tasapeli avauskierrokselta oli lopulta täysin ansaittu lopputulos, mutta nyt lohkon tilanne on sellainen, että pisteitä tarvitaan ja pelin pitää parantua.

Mikäli Etelä-Korea voittaa päiväpelissä Ghanan, niin jatkopaikan kannalta Uruguayn olisi todella tärkeää raapia pisteitä tästä ottelusta. Joukkue kohtaa viimeisessä lohkovaiheen ottelussa Ghanan ja siitä pelistä ei ole tulossa helppoa. Tänään hyökkäyksen rakentelun pitää olla selvästi aiempaa laadukkaampaa tai muuten Portugali korjaa pisteet. Pelinkuva saattaa tässä ottelussa olla hyvinkin sellainen, että Portugali pitää palloa ja Uruguay pyrkii iskemään nopeilla käännöillä ja pystypalloilla vastaan.

Portugali yliarvostettu suosikki, Uruguaylla yllätyssauma

Perustasoltaan Portugali on joukkueista niukasti laadukkaampi kokonaisuus ja sitä myöten ottelussa pikkusuosikki. Mistään valtavasta tasoerosta joukkueiden välillä ei voida kuitenkaan puhua, joten lähtökohdat otteluun ovat kohtalaisen tasaiset. Portugalin puolustus ei vakuuttanut avausottelussa ja kun Uruguayn linja Diego Godinin johdolla oli hyvin formissa, niin on hyvin mahdollista, että Uruguay pystyisi nollaamaan Portugalin. Uruguayn vahvuutena on erikoistilannepelaaminen sekä oman pään varjelu, joten sillä on saumat yllätykseen tässä ottelussa.

Markkina on leiponut Ronaldon johtamasta Portugalista mielestämme aivan liian suuren suosikin ja Los Charrúasin menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. Suorasta voitosta tarjottu kerroin 4,10 (STSbet) on ylikerroin ja rohkean pelaajan valinta, mutta käytetään vihjeissä osuvampaa Uruguay +0,5 AH -pelikohdetta kertoimella 1,83 joka kattaa myös mahdollisen tasapelin.

Pelivalinnat:
  • Portugali – Uruguay: Uruguay +0,5 AH, kerroin 1,83 (TonyBet, Jetbull)