28.11.2023 Mestarien liiga: AC Milan – Dortmund

Tiistai on jälleen kerran juhlapäivä kaikille eurooppalaisen jalkapallon ystäville, sillä tarjolla on jälleen kerran Mestarien liigan lohkovaiheen otteluita. Ilta pitää sisällään kahdeksan ottelua ja yksi koko sarjan ehdottomasti mielenkiintoisimmista lohkoista on F-lohko, jossa pelataan tänään kaksi ottelua. Illan peli-ideaksi nostetaan F-lohkon ottelu AC Milan – Dortmund, jossa jaossa on jatkopaikan kannalta arvokkaita pisteitä. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuun alussa ja silloin pisteet tasattiin maalittomalla tasapelillä. Samansuuntainen ottelu voi olla luvassa tänäänkin, joten pelikohteeksi napataan alle 2,5 maalista tarjottu kerroin. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

F-lohkon jatkopaikat vielä täysin auki

Kotijoukkue AC Milanin kausi on ollut toistaiseksi vahva ja kotimaansa Serie A:ssa I Rossoneri on tällä hetkellä sarjataulukon kolmantena, kuusi pistettä sarjaa johtavaa Interiä perässä. Joukkueiden väliin mahtuu myös Juventus, joka on neljä pistettä punamustia edellä. Viime viikonloppuna Milan nappasi kotinurmellaan 1-0 kotivoiton keskikastiin kuuluvasta Fiorentinasta. Pelitilanteiden valossa Fiorentina olisi ansainnut ottelusta vähintään pisteen – jopa voiton, mutta Theo Hernandezin rangaistuspotkusta tehty maali toi voiton ja arvokkaat kolme pistettä isännille.

Mestarien liigassa AC Milan on tällä hetkellä F-lohkossa kolmantena viidellä pisteellä, mutta kaikki skenaariot ovat vielä lohkossa auki, sillä Dortmund johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä ja viimeisellä sijalla oleva Newcastle on sekin neljässä pisteessä. Ennen maaottelutaukoa AC Milan nappasi itseluottamusta nostattavan 2-1 kotivoiton PSG:stä, joten kotinurmellaan AC Milan on vahva tekijä myös tässä sarjassa. AC Milan ei pääse otteluun parhaalla kokoonpanollaan, sillä loukkaantuneiden lista (Bennacer, Caldara, Kalulu, Leao, Musha, Okafor, Pellegrino, Sportiello) on kohtalaisen pitkä tällä hetkellä.

Vierasjoukkue Dortmund on pelannut sekin kohtalaisen vahvan syyssesongin vaikka aivan kovin terä kotimaansa Bundesliigassa on puuttunut ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa ”vasta” neljäs 24:llä pisteellä. Sarjaa johtava Bayer Leverkusen on karannut jo kymmenen pisteen karkumatkalle, mutta toki kierroksia on jäljellä vielä reilusti. Viikonloppuna keltapaidat kaatoivat kotinurmellaan Signal Iduna Parkilla värikkäiden vaiheiden jälkeen Mönchengladbachin 4-2. Kotijoukkue oli ottelussa selvästi parempi joukkue ja kolme pistettä jäi täysin ansaitusti Dortmundiin.

Mestarien liigassa Dortmund aloitti hieman tahmeasti, kun kahdesta ensimmäisestä ottelusta jäi käteen vain yksi piste, mutta kahdella edellisellä kierroksella napatut tuplavoitot Newcastlesta nosti joukkueen F-lohkon kärkeen. Keltapaidat pääsevätkin hyvistä asetelmista kahdelle viimeiselle lohkovaiheen kierrokselle. Dortmundin loukkaantumistilanne on hyvä, sillä profiilipelaajista sivussa on ainoastaan keskikenttämies Felix Nmecha.

Panokset tapissa San Siron tiistai-illassa

Lähtökohdat otteluun ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä F-lohkon tilanne on vielä jatkopaikkojen osalta auki ja jäljellä olevat kaksi kierrosta ovat takuuvarmasti äärimmäisen mielenkiintoiset. Tällä hetkellä joukkueista kovempi pistetarve on kotijoukkue AC Milanilla, mutta tasapeli tästä ottelusta ei olisi vielä jatkopaikan kannalta katastrofi. Tappio sen sijaan tietäisi Dortmundin karkaamista lohkon kärkipaikalla. Perustasoltaan AC Milan joukkueista hieman laadukkaampi kooste, mutta runsaat loukkaantumiset tasaavat lähtökohtia. Kotietu tekee isännistä suosikin, mutta peruslähtökohdat otteluun ovat kohtalaisen tasaiset.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lokakuun alussa ja silloin pisteet tasattiin 0-0 tuloksella. Vaikka Dortmund on profiililtaan runsasmaalinen joukkue, niin tässä isojen panosten kohtaamisessa pelityyli voi olla normaalia defensiivisempi, sillä tasapeli olisi varmasti kelpo tulos vieraille. Ottelun maaliodotusarvo on ennemmin vähä- kuin runsasmaalinen ja arvio alle 2,5 maalista on 53%. Rajakertoimella 1,89 XLBetin tarjous 2,00 on mainio pelikohde tiistai-illan UCL-kierrokselle.