29.10.2022 Valioliiga: Newcaste – Aston Villa

Englannin Valioliigassa pelataan lauantaina kahdeksan ottelun kierros ja tarjolla on useampia mehukkaita otteluita! Vetoveljien betsibunkkerissa katseet käännetään koillisenglantiin ja tarkemmin sanottua St. James Parkille, jossa kotijoukkue Newcastle kohtaa surkeasti vieraskentillä alkukaudella esiintyneen Aston Villan. Pelimielessä kohteen kiehtovimmat ideat löytyvät kotimenestyksestä sekä runsasmaalisista lopputuloksista. Ottelu alkaa kello 17:00 Suomen aikaa.

Isosti uudistunut Newcastle on aloittanut odotetun vahvasti

Newcastle oli kuluvan kauden alla ehdottomasti yksi koko sarjan mielenkiintoisimmista joukkueista, sillä kesken viime kauden omistajaa vaihtanut seura teki jo viime talvena osuvia täsmähankintoja ja pelasi todella pirteästi läpi kevään. Saudirahalla tehdyt hankinnat ovat osoittautuneet laatupelaajiksi ja tälle kaudelle Harakat lähtivät europaikka mielessä. Kausi onkin alkanut odotetun hyvin, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon neljäntenä 21 pisteellä. 12 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 5-6-1 maalierolla 20:10.

Kauden toistaiseksi ainoa tappio tuli elokuun lopussa huippujoukkue Liverpoolia vastaan vieraissa odotetusti. Viime aikoina Newcastle on esiintynyt erinomaisesti, sillä viiden viime ottelun saldo on väkivahva – neljä voittoa ja yksi tasapeli vieraskentällä Manchester Unitedia vastaan. Viime viikonloppuna Harakat hakivat todella maistuvan 1-2 vierasvoiton Tottenhamin vieraana, joten vire on tällä hetkellä erinomainen. Newcastlen tehomiehenä on alkukaudella häärinyt paraguaylainen keskikenttämies Miguel Almiron, joka on iskenyt jo kuusi maalia kuluvalla sesongilla. Brittihyökkääjä Callum Wilson on ollut niin ikään tehokas ja säestänyt Almironia neljällä maalilla.

Vierasjoukkue Aston Villa on perustasoltaan sarjan tasapaksua keskikastia. Viime kaudella joukkue oli kauden päättyessä sarjataulukon 14. paikalla, mutta eväitä on nousta sarjan kymmenen parhaan joukkoon. Aston Villan johtoporras teki kovan ratkaisun tässä kuussa, kun managerina aiemmin toiminut Liverpool-legenda Steven Gerrard sai väistyä ja pestiä hoitaa tällä hetkellä Aaron Danks. Danks sai lentävän lähdön joukkueen peräsimessä, kun ensimmäisestä ottelusta viime viikonloppuna tuli 4-0 kotivoitto ennalta selvästi heikommasta Brentfordista. Unai Emery on seuran uusi käskijä, mutta työlupa-asioiden vuoksi hän ei ole seuran peräsimessä vielä lauantaina.

Ennen Brentford-voittoa Aston Villa pelasi neljä ottelua ilman voittoa, joten perustekeminen on ollut joukkueelta kadoksissa kuluvalla kaudella. Villa löytyy tällä hetkellä sarjataulukon 15. sijalta ja 12 ottelun saldo on 3-3-6 maalierolla 11:16. Edellisessä ottelussa maalinteon suhteen pahasti tukossa ollut ketsuppipullo aukesi, mutta totta kai isossa kuvassa joukkueella on vielä paljon tekemistä, mikäli seura mielii kymmene parhaan joukkoon nousta. Kuherruskuukausi uuden managerin kanssa on kuitenkin menossa ja periaatteessa otteet voivat piristyä pysyvästikin.

The Magpies suosikki, runsasmaalista luvassa St. James Parkilla?

Perustasoltaan isäntäjoukkue Newcastle on joukkueista selvästi laadukkaampi ja ennen kaikkea tasapainoisempi kooste. Kotietu on merkittävässä osassa tässä ottelussa, sillä Harakat ovat esiintyneet kotikentällän todella vahvasti ottaen kuudesta kotiottelusta kolme voittoa ja kolme tasapeliä. Villan peli on puolestaan tökkinyt pahemman kerran vieraskentällä, sillä kauden kuusi reissupeliä ovat tuottaneet kaksi tasapeliä ja neljä tappiota maalierolla 3:11. Vetomielessä maistuvimmat valinnat löytyvät kotimenestyksestä sekä runsasmaalisista lopputuloksista.

Käytetään pääkohteena isäntien suoraa voittoa kertoimella 1,85 sillä meidän papereissa Newcastle on 56% suosikki ja rajakertoimella 1,79 pääsemme panostamaan kotijoukkuetta. Apukohteeksi nostetaan yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,95 jolle arvio on 54% (rajakerroin 1,85).

Pelivalinnat:
  • Newcastle – Aston Villa (1X2): Newcastle, kerroin 1,85 (LiveBet, Cazimbo, Powbet)
  • Newcastle – Aston Villa: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,95 (Jetbull)