29.3.2022 Liiga: HIFK – TPS

Turussa sunnuntaina alkanut HIFK:n ja TPS:n välinen sarja siirtyy tiistaina Helsinkiin ja tämäniltaiseen otteluun lähdetään turkulaisten johtaessa ottelusarjaa 0-1. Kotikentällään HIFK ei takuulla esiinny yhtä heikosti ja passiivisesti, kun sunnuntaina Gatorade Centerillä, joten luvassa on vauhdikas ja viihdyttävä ottelu.

TPS voitto alla Nordenskiöldinkadulle

Turkulaisten kausi meni odotusten mukaan ja laadukkaalla rosterilla operoivat turkulaiset etenivät odotetusti suoraan pudotuspeleihin runkosarjan neljänneltä sijalta. Ensimmäiselle kierrokselle vastaan tuli viidenneksi sarjassa sijoittunut HIFK. Fanien keskuudessa tämä ottelusarja otettiin hymyssä suin vastaan, sillä monet ennakoivat sarjasta tasaista, pitkää ja ennen kaikkea fyysistä kohtaamista.

Sunnuntaina ottelusarjan alkaessa TPS oli joukkueista selvästi valmiimpi, sillä turkulaiset hallitsivat etenkin avausottelun kahta ensimmäistä erää. Kamppailupelaaminen oli hyvällä tasolla ja vaikka HIFK ei ollutkaan ottelussa parhaimmillaan, niin paljon noissa otteissa oli myös TPS:n hyvyyttä. TPS onnistui tekemään ottelussa tarvittavat kaksi maalia ja kun omalla maalilla Andrei Karejev piti nollan, niin sarjan avausvoitto jäi ansaitusti Turkuun.

Tähän otteluun asetelmat hieman muuttuvat, kun ottelusarja siirtyy Turusta Helsinkiin. Kaukalo on hieman pienempi ja HIFK:lla on käytössään viimeinen vaihto-oikeus, joten kotijoukkue pääsee pääsääntöisesti päättämään vastakkainpeluutukset.

HIFK parantaa kotiluolassa

Tämän illan kotijoukkue HIFK oli hieman unessa sunnuntaina, kun ottelusarja alkoi. Esitys Turussa on kauttaaltaan heikko ja pelin on parannuttava huomattavasti, mikäli punanutut mielivät päästä pelaamaan mitaleista tänä keväänä. Perustasoltaan HIFK:n laatu riittää kaatamaan TPS:n, mutta sunnuntaina nähdyillä otteilla koittaa aikainen kesäloma.

HIFK:lla on murheita myös kokoonpanonsa kanssa, sillä ensimmäisestä TPS-ottelusta puuttuivat tärkeät puolustajat Rony Ahonen, Johan Motin sekä Joonas Lyytinen. Oman mausteensa poissaolo-sopppaan tuo myös päävalmentaja Ville Peltosen koronatartunta, joka on ollut viime aikoina sivussa joukkueen toiminnasta. Peltosen poissaolo on pelinjohtamisen kannalta iso lovi, mutta kyllä myös puolustuspään profiilipelaajien poissaolot näkyvät HIFK-alakerrassa.

HIFK:n hyökkäyskaluston on tänään pystyttävä huomattavasti sunnuntaita parempaan, sillä puolustuspään poissaolot pitävät huolen siitä, että myös TPS saa omat paikkansa ottelussa. Nollalla maalilla pelejä on vaikea voittaa, joten HIFK:n nimekkään hyökkäysosaston on tänään kotiyleisön edessä näytettävä parastaan.

HIFK niukka suosikki, over-valinnat kiehtovat pelimielessä

TPS on avauspelin voitolla suosikki jatkamaan tästä sarjasta välieriin, mutta tässä yksittäisessä ottelussa HIFK on kotiedun turvin niukka suosikki. Markkina kerroinasetelma on kuitenkin hyvin kohdallaan ja joudumme katselemaan vaihtoehtoisia pelikohteita. Pienen panoksen peli-ideaksi otetaankin yli 5,5 maalista tarjottu maukas kerroin 2,75. Arviomme kohteelle on 38% ja kerroinraja 2,63.

Vaikka ottelu on lähtökohtaisesti enemmän vähä- kuin runsasmaalinen, niin ottelussa on potentiaalia runsasmaalisuuteen HIFK:n poissaolojen sekä erikoistilannepelaamisen myötä. HIFK on kotikentällään selvästi runsasmaalisempi kuin vieraissa, joten lähes neljä kertaa kymmenestä osuva over-valinta kestää niukasti peliä.

Pelivalinta:
  • HIFK – TPS: Yli 5,5 maalia, kerroin 2,75 (STSbet)