Emirates Stadium

3.1.2023 Englannin Valioliiga: Arsenal – Newcastle

Englannin Valioliigassa on käynnissä joulun ja vuodenvaihteen tienoilla tuttuun tapaan todelliset härkäviikot ja ottelut jatkuvat tiistai-iltana, kun ohjelmassa on neljän ottelun pelipäivä. Illan ehdoton herkkupala on sarjajohtaja Arsenalin sekä täksi kaudeksi reilusti vahvistuneen Newcastlen kohtaaminen. Lontoon Emirates Stadiumilla pelattavassa ottelussa on jaossa huipputärkeitä pisteitä, joten luvassa on takuulla laadukas futisottelu, vaikka joukkueilla muutamia poissaoloja onkin. Arsenal on ottelussa suosikki, mutta pelimielessä kiehtovimmat valinnat löytyvät runsasmaalisista tuloksista ja vierasmenestyksestä. Ottelu alkaa kello 21:45 Suomen aikaa.

Kummatkin joukkueet vahvassa vireessä kärkiotteluun

Kotijoukkue Arsenal on pelannut toistaiseksi vahvan kauden ja mennyt syksy on ollut luonnollista jatkumoa viime kauden hyville otteille. Mikel Arteta sai tälle kaudelle lisää laatua miehistöön ja homma on realisoitunut todella hienosti tällä kaudella myös tulostaululle. Viime kaudella Artetan joukot jäivät kirvelevästi sarjan viidennelle sijalle ulos Mestarien liigasta, mutta nyt joukkue on ottamassa paikkaa neljän parhaan joukosta ja tällä hetkellä Gunners on sarjan suurin mestarisuosikki yhdessä Manchester Cityn kanssa.

Arsenal on ollut tällä kaudella vakuuttava kotikentällään, sillä seitsemästä kotikentällä pelatusta ottelusta joukkue on napannut yhtä monta voittoa yhteismaalierolla 22:8. Tällä hetkellä Valioliigassa on alla viiden ottelun voittoputki ja kunto on pitänyt läpi otteluruuhkan. Tapaninpäivänä kaatui kotikentällä West Ham 3-1 ja uudenvuodenaattona Artetan suojatit hakivat väkevän 2-4 voiton Brightonin vieraana. Arsenal on ollut tällä kaudella Manchester Cityn (3,8 m/o) ohella sarjan runsasmaalisin joukkue – 3,4 maalin ottelukohtaisella keskiarvolla. Kotijoukkue lähtee otteluun ilman Gabriel Jesusta, Reiss Nelsonia sekä pitkäaikaispotilas Emile Smith Rowea.

Vierasjoukkue Newcastle vaihtoi omistajaa kesken viime kauden ja vaikka edellisen kauden alku oli täysi pannukakku, niin omistajanvaihdoksen jälkeen Magpies pelasi vahvan loppukauden ja antoi samalla muille varoitusta siitä mitä tuleman pitää. Tälle kaudelle joukkue vahvistui entisestään ja saudimammonaa on käytetty bilekaupungissa laadukkaasti, sillä hankinnat ovat osoittautuneet pääsääntöisesti todella hyviksi. Ennen kauden alkua Newcastle rankattiin taistelemaan europaikoista, mutta kauden mittaan voimalukua on päästy viilaamaan karvan verran ylöspäin.

Jotain Newcastlen tämänhetkisestä tuloskunnosta kertoo se, että kaikki sarjan mukaanlukien joukkueen edellinen tappio on elokuun lopun vierasottelusta Liverpoolia (1-2) vastaan. Tuon tappion jälkeen joukkue on pelannut kotimaan sarjassa 12 ottelua, joiden saldo on väkivahva 8-4-0. Tapaninpäivänä joukkue haki solidin 0-3 vierasvoiton Leicesterin vieraana, mutta uudenvuodenaaton kenraalissa joukkue jäi maalittomaan tasapeliin kotikentällään Leedsiä vastaan vaikka se hallitsi ottelua selvästi. Vierailta puuttuu tästä ottelusta Dummett, Isak, Krafth, Shelvey sekä Targett.

Gunners suosikki, maalintekokisa luvassa?

Arsenal on perustasoltaan joukkueista niukasti laadukkaampi kokonaisuus ja vahvan kotiedun turvin ottelussa noin kerran kahdesta voittava kotisuosikki. Vaikka vieraiden poissaololista on isäntiä pidempi, niin Arsenalin poissaolot ovat merkittävimmät, sillä etenkin Jesuksen ja Nelsonin loukkaantumiset syövät hyökkäystehoja. Vaikka molemmilla joukkueilla on syksyn ajalta ottelukuormaa ja isännillä myös laatuhyökkääjiä sivussa, niin tässä ottelussa on isoa potentiaalia runsasmaaliseen näytökseen. Yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,82 kelpaa 59% arviolla peleihin (kr. 1,69).

Toiseksi pelikohteeksi nostetaan Newcastle +0,5, (asian handicap) joka kattaa tasapelin sekä vieraiden voiton. Arvio kohteelle on 50%, joten kerroinrajaksi muodostuu tasan 2,00. Tarjolla oleva kerroin 2,10 otetaan pikkupanoksella illan toiseksi peli-ideaksi kupongille.

Pelivalinnat:
  • Arsenal – Newcastle: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,82 (TonyBet)
  • Newcastle +0,5 AH, kerroin 2,10 (TonyBet)