3.10.2023 Liiga: Lukko – Tappara

Liigassa pelataan tiistaina yhden ottelun kierros ja luvassa on kärkikamppailu, kun sarjaa johtava Tampereen Tappara matkustaa viime viikkoina hyvään vireeseen kohonneen ja sarjan jaettua kakkospaikkaa hallussa pitävän Rauman Lukon vieraaksi Kivikylän Areenalle. Betsimielessä kello 18:30 alkavan ottelun parasta antia ovat väkivahvan vierasjoukkueen menestyskertoimet, sillä Vetoveljet pitää vieraiden menestysmahdollisuuksia hiukan todennäköisempänä kuin vedonlyöntimarkkina.

Tappara sarjajohdossa Lukon vieraaksi

Rauman Lukon kausi ei saanut aivan odotetunlaista starttia, sillä viidestä ensimmäisestä ottelustaan joukkue hävisi peräti neljä ja onnistui keräämään vain kolme pistettä. Syyskuun loppupuolella vahvalla materiaalilla operoiva Lukko sai kuitenkin juonen päästä kiinni ja voittoja alkoi tippumaan tiuhaan tahtiin. Tällä hetkellä joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja tämän putken aikana on kaatunut Kärpät (2-3), Pelicans (4-0), KooKoo (4-5) sekä viimeisimpänä KalPa (2-1).

Tällä hetkellä Lukko on sarjataulukon jaetulla kakkospaikalla 15 pisteellä. Samassa pistemäärässä on tällä hetkellä myös neljä muuta joukkuetta, joista osa on pelannut yhden tai kaksi ottelua vähemmän kuin raumalaiset. Voitto varsinaisella peliajalla tästä ottelusta nostaisi Lukon ainakin hetkellisesti sarjan kärkeen, sillä tänään kanaalikaupunkiin vieraaksi saapuva Tappara johtaa sarjaa 17 pisteellä. Tulosvastuusta Lukossa ovat alkukaudella kantaneet Sebastian Repo (6+4=10) sekä Brayden Burke (3+5=8).

Tampereen Tapparan kausi on alkanut väkivahvasti, sillä hallitseva Suomen mestari on hävinnyt alkukauden seitsemästä ottelustaan vain yhden varsinaisella peliajalla, kun se taipui Ilvekselle viime viikolla Tampereen paikallisottelussa 3-5. Rikard Grönborgin aikakausi kirvesrintojen peräsimessä on saanut vahvan alun ja kun materiaali on sarjan huipputasoa, niin on helppo ounastella, että Tappara roikkunee sarjan kärkisijoilla ilman suurta loukkaantumissumaa aina kevääseen asti.

Tapparan materiaali on sarjan ehdotonta eliittiä ja kun sairastupa on alkukaudesta tyhjentynyt, niin joukkueelta löytyy leveyttä ja terävyyttä rosterista vaikka muille jakaa. Joukkueen parhaana pistemiehenä alkukaudella on kunnostautunut NHL-jäilläkin viime kaudella siipiään kokeillut Anton Levtchi. Tappara-maalilla Christian Heljanko on jatkanut siitä mihin hän viime kaudella jäi ja on pysäyttänyt kiekkoja 91,24 prosentin teholla. Heljangon voittoprosentti tältä kaudelta on koko Liigan paras 83,33%.

Tasaväkistä vääntöä luvassa Rauman tiistai-illassa

Perustasoltaan arvostan joukkueista Tapparan pykälän verran paremmaksi kokonaisuudeksi, sillä materiaali on parempi ja joukkueen rutiinitaso voittamiseen on Lukkoa parempi. Myös maalivahtipelissä pidän Tapparan Heljankoa parempana, vaikka Lukon Samuel Harvey onkin pelannut hyvän alkukauden. Lukko nauttii ottelussa kotietua, mutta meidän papereissa raumalaiset ovat ottelussa vain marginaalisia suosikkeja.

Markkina on siis aliarvostanut Tapparaa hieman tässä kärkiottelussa ja pelimielessä parasta antia kohteeseen tarjoaakin vierasmenestys. XLBetin suorasta vierasvoitosta tarjoama kerroin 2,80 on niukka ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa moneyline-valintaa, joka kattaa myös voiton mahdollisen jatkoajan sekä rangaistuslaukausten jälkeen. LegendPlay tarjoaa kohteeseen kerrointa 2,15 joka kelpaa 49% arviolla ja rajakertoimella 2,04 kupongille tiistai-illan kärkiotteluun.