3.11.2022 Eurooppa-liiga: Betis – HJK

Helsingin Jalkapalloklubi päättä kautensa tänään, kun se pelaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa espanjalaista Betistä vastaan. Isännät ovat jo varmistaneet lohkon voiton ja HJK pelaa tässä ottelussa enää kunniasta, joten luvassa voi olla tälle tasolle poikkeuksellisen heikkotasoinen kohtaaminen. Betsimielessä katseet käännetäänkin vähämaalisiin lopputuloksiin, sillä kovimman kiiman puuttuminen tekemisestä laskee eittämättä ottelun tasoa. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Panokseton ottelu tuskin sytyttää kumpaakaan joukkuetta

Kotijoukkue Betis on varmistanut jo Eurooppa-liigan C-lohkon voiton. Joukkueella on kasassa viiden ottelun jälkeen 13 pistettä saldolla 4-1-0 maalierolla 9:4, joten lohkokakkosena tällä hetkellä tasapisteissä olevat Ludogorets ja AS ROma eivät pysty uhkaamaan sevillalaisten lohkovoittoa. Betiksellä on euroopan kenttien lisäksi kulkenut peli mallikkaasti myös kotimaansa viheriöillä, sillä joukkue on tällä oman maansa sarjassa taulukon nelospaikalla tasapisteissä kolmantena olevan Atletico Madridin kanssa.

Betis on siis varmistanut paikkansa suoraan UELin neljännesvälieriin. Viikonloppuna Betiksellä on kotimaansa sarjassa La Ligassa ohjelmassa tulinen paikalliskamppailu Sevillaa vastaan, joten chileläismanageri Manuel Pellegrini antaa tässä merkityksettömässä ottelussa takuulla lepoa avainpelaajilleen. Todennäköisesti joukkue kierrättää koko avausmiehistöään, mutta täyttä varmuutta asiasta ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole. Betis ei ole ollut lohkossa ihan niin ylivoimainen kuin tulokset osoittavat, sillä esimerkiksi edellisessä ottelussa Ludogoretsia vastaan joukkue oli alakynnessä moneen kertaan vaikka onnistui 0-1 vierasvoiton Bulgariasta hakemaankin.

Vierailija HJK varmisti Veikkausliigan mestaruuden pari viikkoa takaperin, mutta kausi ei kuitenkaan loppunut siihen vaan europelit jatkuivat helsinkiläisten osalta. Lokakuun lopussa Töölön Bolt Areenalla kävi vierailemassa AS Roma, joka haki tärkeän 1-2 vierasvoiton. HJK teki tuossa ottelussa 2-2 tasoitusmaalin, mutta todella kyseenalaisen VAR-tuomion takia lopputulos kirjattiin vieraiden hyväksi.

HJK on lohkon viimeisenä yhdellä pisteellä ja sijoitus ei pysty enää kohenemaan, joten HJK:n kohtalona on pelailla tämä kauden viimeinen ottelu pois päiväjärjestyksestä ennen saunailtaa ja lomia. Toki HJK haluaa lopettaa kauden kunnialla, mutta perustasoltaan Betis on niin paljon laadukkaampi joukkue, että se lähtee kokoonpanokierrätyksestä huolimatta otteluun noin kahdeksan kertaa kymmenestä voittavana suosikkina.

Vähämaalista nyhjäystä luvassa?

Pellegrini on aiemmissakin UEL-otteluissa antanut lepoa avainmiehilleen, joten on syytä olettaa että myös tässä ottelussa tärkeiden pelaajien panosta säästetään viikonlopun paikallispeliin. Betis on joukkueista monta pykälää laadukkaampi kooste, joten HJK:n iso altavastaajan asema on täysin perusteltu kierrätyksistä huolimatta. Koska ottelussa ei ole panosta ja motivaatio on kummankin joukkueen osalta täysi kysymysmerkki, niin luvassa saattaa hyvinkin olla matalatempoinen pallottelu, joka pelataan ilman loukkaantumisia pois alta.

Vedonlyöntimielessä kiehtovimmat valinnat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista, sillä jostain syystä markkina on arvioinut kohteen ennemmin runsas- kuin vähämaaliseksi. TonyBetin tarjoilema kerroin 2,32 alle 2,5 maalista kelpaa 48% arviolla torstai-illan futiskohteeksi.

Pelivalinnat:
  • Betis – HJK: Alle 2,5 maalia, kerroin 2,32 (TonyBet)