3.11.2022 IEM Major Rio: GamerLegion – Cloud9

Torstai-illan toinen CS:GO-vihje isketään kello 19:30 alkavaan kohtaamiseen, jossa toisistaan mittaa ottavat monikansallinen GamerLegion sekä neljän venäläispelaajan ja yhden kazakin muodostama Cloud9, joka tunnettiin ennen nimellä Gambit. Molemmat joukkueet ovat 2-2 tilanteessa, joten voittajaa odottaa paikka Legendoissa, kun taas häviäjän kohtalona on pakata laukut ja matkata kotiin. Asiantuntijamme mukaan tasoero on iso Cloud9:n hyväksi ja tästä ottelusta voi hyvällä syyllä odottaa suosikin 2-0 pölläytystä.

Nousukuntoinen Cloud9 suursuosikki

GamerLegion on todella tuore kooste, sillä joukkue on ollut tuossa muodossaan kasassa vasta kaksi kuukautta. Nykyisestä rosterista vain kaksi pelaaja (iM & isak) ovat pelanneet pidempään yhdessä ja noin kaksi kuukautta sitten tulleet kolme uutta pelaajaa eivät todellakaan tarjoa täysin optimaalisia lähtökohtia Major-turnaukseen. Koheesiota täytyy usein luoda todella pitkään ennen kuin tiimikaverit oppivat toistensa jipot, joten GamerLegionin mahdolliset menestyshetket ovat eittämättä tulevaisuudessa, ei tässä turnauksessa.

Rio de Janeirossa joukkue aloitti kuitenkin väkevästi, sillä kahdesta ensimmäisestä BO1-ottelusta joukkue kairasi voitot sekä Vitalitysta (16-10), että 9z:sta (16-6). Sen jälkeen tahti on hiipunut, sillä kahdessa BO3-ottelussa on tullut 0-2 turpasaunat sekä Bad News Eaglesilta, että viimeisimpänä FURIA:lta eilen. Joukkueella ei ollut kummassakaan ottelussa juurikaan sanomista mistä kertoo myös se, että neljästä pelatusta kartasta joukkue sai vain kerran yli 10 erää. Salamastartin jälkeen homma on alkanut tökkiä pahemman kerran ja kun muut joukkueet ovat saaneet koneitaan käyntiin, niin GamerLegionin osalla kone on leikkaamassa kiinni.

Cloud9 oli yksi turnauksen heikosti aloittaneista joukkueista vaikka perustasoltaan se on yksi tämän turnauksen parhaista koosteista ja jopa täysin mahdollinen turnausvoittaja. Kuten sanottua, turnaus alkoi varsin vaivalloisesti vaikka tulosten takana oli eittämättä paljon hyvääkin. Avauskierroksella fnaticia vastaan homma venyi jatkoajalle ja tuloksena oli 17-19 tappio Infernossa. Toisella rundilla aussiporukka Grayhound yllätti Cloud9:n Dust 2:ssa niin ikään jatkoajan jälkeen 17-19.

0-2 asemassa Cloud9 nosti kuitenkin ns. kivet pöydälle ja aloitti pelaamaan tasollaan. BO3-ottelussa brassitiimi Imperialia vastaan paineet kestettiin hyvin fanaattisesta kotiyleisöstä huolimatta ja tuloksena oli solidi 2-0 voitto. Eilen Cloud9 pölläytti samoin 2-0 lukemin pohjois-amerikkalaisen Evil Geniuksen ja nyt homma alkaa näyttää siltä kuin sen tämän tason tiimillä täytyy näyttääkin. Kunto on selvästi nousemaan päin ja alkuviikon vaikeudet ovat takanapäin. Cloud9 on esiintynyt näillä lavoilla ja LAN-turnauksissa jo useamman vuoden, joten paineensietokyky ja hermokontrolli on yksi joukkueen ehdottomista vahvuuksista.

Cloud9 ei kompuroi – 2-0 tauluun ja legendoihin!

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on iso Cloud9:n hyväksi. Joukkue on ollut kasassa pitkään ja vaikka turnaus alkoi heikosti, niin eilisen ja toissapäiväisen otteet olivat niin vakuuttavia, että on vaikea uskoa, että joukkue kompuroisi tämäniltaista vastustajaa vastaan. GamerLegionin peli on BO1-otteluiden jälkeen takkuillut pahemman kerran ja myös paineensietokyky on osoittanut fanaattisen brassiyleisön edessä sulamisen merkkejä. Tuoreen joukkueen koheesio on vielä isosti hakusessa ja tulevat kuukaudet näyttävät pystyykö GamerLegion nousemaan CS:GO-skenen eliittiin.

Cloud9 on jättisuosikki tähän otteluun ja kaikki seikat puoltavat puhdasta 2-0 voittoa. Mappipooli on todella isosti kallellaan Cloud9:n suuntaan ja käytännössä ainoa kartta, jossa GamerLegion voisi Cloud9:n haastaa on Inferno. Cloud9 kuitenkin osaa myös Inffin salat kohtalaisen laadukkaasti, joten on todella vaikea kuvitella, että viime päivinä nähty GL pystyisi ottamaan suursuosikilta tänä iltana edes yhtä karttavoittoa. Cloud9:n 2-0 voitto toteutuu arviomme mukaan noin kuusi kertaa kymmenestä ja tarjolla oleva kerroin 1,95 kelpaa jännityspeliksi kello 19:30 alkavaan matsiin.

Pelivalinnat:
  • GamerLegion – Cloud9: Cloud9 (-1,5 AH), kerroin 1,95 (STSbet)