3.11.2023 Englannin Mestaruussarja: Leicester – Leeds

Viikonlopun brittifutiskierros starttaa jo perjantai-iltana, kun Championshipissä on tarjolla todellinen herkkupala, kun viime kauden päätteeksi Valioliigasta pykälää alemmalle sarjatasolle pudonneet Leicester ja Leeds iskevät yhteen King Power Stadiumilla. Kotijoukkue Leicesterin alkukausi on ollut fantastinen, mutta sarjan kolmospaikalla kärkkyvä Leeds on laatujoukkue, joka pystyy haastamaan Ketut myös vierasnurmella. Joukkueiden keskinäiset ovat olleet viime kausina vähämaalisia ja tasaisia kohtaamisia, joten pelimielessä tämän kohteen kiinnostavinta antia ovat vähämaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa perjantaina kello 22:00 Suomen aikaa.

Leicesterillä historiallisen kova startti kauteen

Leicester putosi viime kauden päätteeksi Valioliigasta Mestaruussarjaan, mutta jo kesällä joukkueen sisällä tehtiin päätös, että visiitti Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla jätetään kauden mittaiseksi. Vaikka rosteri ei ainakaan vahvistunut kesän mittaan, niin Mestaruussarjan mittapuulla joukkue lähti kauteen kovalla materiaalilla ja ennen kaudea alkua käydyissä spekuloinneissa Ketut olivat yksi sarjan suurimmista mestarisuosikeista. Joukkue onkin lunastanut mainiosti odotukset, sillä alla on sensaatiomainen alkukausi.

Leicester johtaa sarjaa ennen viikonlopun kierrosta ja saldo näyttää hurjaa 13-0-1 saldoa yhteismaalierolla 29:8, kun kautta on takana 14 ottelua. Pisteitä on kasassa 39 ja tällä hetkellä näyttää siltä, että mikäli loukkaantumissuma tai muu odottamon takaisku ei joukkuetta kohtaa, niin katedraalikaupungissa saatetaan hyvinkin pitää nousujuhlia keväällä. Toki kausi on vielä pitkä ja meno voi hyytyä, mutta alkukausi on ollut sanalla sanoen vakuuttava. Tällä hetkellä Kettujen voittoputki on kuuden ottelun mittainen ja maalierolla tällä jaksolla on 15:3.

Vierasjoukkue Leeds pelasi niin ikään kotijoukkueen tapaan viime kaudella korkeimmalla sarjatasolla Valioliigassa, mutta kauden päätteeksi tie vei napsua alemmaksi Mestaruussarjaan. Kausi Chämppärissä ei alkanut aivan optimaalisesti, sillä kauden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan The Whites hävisi yhden ja pelasi kaksi tasapeliä. Vaikean alkukauden jälkeen homma ailahteli viikosta toiseen, mutta tällä hetkellä laadukkaalla materiaalilla operoiva Leeds on löytänyt hyvän vireen.

Viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanu neljä ja jakson ainoa tappio tuli toissakierroksella, kun vahvana kotijoukkueena tunnettu Stoke jätti joukkueen nollille lukemin 1-0. Viime viikonloppuna Leeds palasi väkivahvasti voittojen tielle, kun Huddersfield murskattiin kotikenttä Elland Roadilla tylyin 4-1 lukemin. Perustasoltaan Leeds kuuluu sarjan TOP4-joukkueisiin ja materiaalin puolesta seura taistelee noususta ylimmälle sarjaportaalle.

Hurjavireinen Leicester suosikki, vähämaalista vääntöä luvassa?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso Leicesterille, mutta joukkue nauttii ottelussa kohtalaista kotietua ja on näin ollen suosikki illan kamppailuun. Kummankin joukkueen rosterista löytyy kohtalaisen vahvaa tulivoimaa, mutta tässä kärkikamppailussa maaliodotusarvo ei nouse järin korkeaksi. Kummatkin joukkueet pystyvät pallonhallintaan, mutta toisaalta vahvuuksia on paljon myös nopeissa vastaiskuissa, joten King Power Stadiumilla saatetaan nähdä taktisesti varsan tarkka ottelu.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina varsin tasaisia ja vähämaalisia kohtaamisia, joten Leicesterin perjantai-illassa tuskin mitään maalijuhlia nähdään. Arviomme mukaan ottelussa jäädään alle kolmeen maaliin noin kerran kahdesta, joten XLBetin tarjous 2,22 alle 2,5 maalista kelpaa hienosti pelikohteeksi perjantai-illan kärkikamppailuun.