3.2.2023 Englannin Valioliiga: Chelsea – Fulham

Perjantai-iltana brittifutiksen seuraajia hemmotellaan jälleen kerran Lontoon paikallispelillä, kun Länsi-Lontoon derbyssä iskevät yhteen Chelsea sekä Fulham. Stamford Bridgellä pelattavassa ottelussa kotijoukkue Blues hakee revanssia alle kuukausi sitten koettuun 1-2 vierastappioon Craven Cottagella. Chelsea kärsii kuitenkin yhä lukuisista loukkaantumisista, joten mökkiläisillä on hyvä sauma kiusata kotisuosikkia ja napata pisteitä mukaan.

Sinipaidat olleet piristymään päin viime viikkoina

Kotijoukkue Chelsean kausi on ollut vaikea. Joukkue on kärsinyt koko kauden ajan lukuisista loukkaantumisista ja manageri Graham Potter ei ole saanut pumpattua varamiehisestä kokoonpanosta täysiä tehoja irti. Tällä hetkellä Blues on sarjataulukon 10. sijalla ja 20 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 8-5-7 maalierolla 22:21. Joukkueen syksy ja vuodenvaihde oli äärimmäisen vaikea, mutta viime aikoina pientä heräämistä on ollut havaittavissa vaikka loukkaantumiset riivaavat yhä seuraa.

Vajaa kolme viikkoa sitten Blues katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun Stamford Bridgellä kaatui samoilla sijoilla keikkuva Crystal Palace. Viime viikonloppuna Premierissä pidettiin taukoa, kun ohjelmassa oli FA Cupin otteluita, mutta sitä edellisellä kierroksella joukkue haki ansaitun tasapelipisteen 0-0 tuloksella Liverpoolin vieraana. Heikomman jakson jälkeen valoa on alkanut kajastaa tunnelin päässä. Edellisestä ottelusta Chelsealta puuttui kymmenkunta runkomiestä, mutta ensitietojen mukaan Sterling, James ja Chillwell olisi tässä ottelussa Potterin käytössä.

Vierasjoukkue Fulham FC oli viime kaudella Championshipin paras joukkue ja pirteät otteet ovat jatkuneet tällä kaudella myös ylimmällä sarjatasolla. Fulham on tällä hetkellä sarjataulukon seitsemännellä sijalla 31 pisteellä ja joukkue on suorittanut todella hyvin materiaaliinsa nähden. Yksi syy vahvaan kauteen on ollut myös se, että joukkue ei ole kauden aikana juurikaan kärsinyt loukkaantumisista vaan valmentaja Marco Silvalla on ollut käytössään kokoajan lähes optimaalinen kokoonpano.

Fulham pelasi vuodenvaihteen molemminpuolin todella vahvan jakson, kun Premierissä napattiin neljä voittoa putkeen ja FA Cupissa kaatui Hull. Viiden ottelun voittoputkea seurasi kaksi tappiota sarjassa, kun ensin joukkue taipui vahvan Newcastlen vieraana 1-0 ja seuraavassa ottelussa Tottenham haki Craven Cottagelta 0-1 vierasvoiton. Viime viikonloppuna Fulham pelasi FA Cupin ottelun Sunderlandia vastaan kotikentällä, mutta tuloksena oli 1-1 tasapeli ja uusintaottelu on luvassa ensi viikon keskiviikkona. Fulhamilta puuttuu ottelusta keskikenttämies Neeskens Kebano, joka on ollut sivussa jo marraskuun alusta asti.

Mökkiläiset pystyvät kiusaamaan kotijoukkuetta

Perustasoltaan Chelsea on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta lukuisat poissaolot heikentävät iskukykyä merkittävästi ja tasoero kavenee. Blues nauttii ottelussa myös kotietua, mutta paikallispeli laskee myös kotiedun merkitystä ja Stamford Bridgellä nähtäneen runsaasti myös mökkiläisten faneja. Chelsea on ottelussa ansaittu kotisuosikki, mutta aivan kerroinasetelman mukainen suursuosikki se ei meidän papereissa ole.

Vierasjoukkueen menestyskertoimissa on ilmaa, joten betsimielessä katseet käännetään luonnollisesti niiden suuntaan. Suorasta vierasvoitosta tarjottu kerroin on ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa +0,5 AH -tasoituskohdetta joka kattaa myös mahdollisen tasapelin.

Pelivalinnat: