3.5.2023 Englannin Valioliiga: Liverpool – Fulham

Ensi kaudeksi paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheessa kuumeisesti jahtaava Liverpool saa keskiviikkona Anfield Roadille vieraaksi Fulhamin Lontoosta. Neljän ottelun voittoputkessa seilaava Reds on noussut kuin vaivihkaa jo sarjan viidennelle paikalle, mutta viimeisessä UCL-paikassa tällä hetkellä kiinni oleva Man United on yhä kahdeksan pistettä edellä. Liverpool ei kuitenkaan ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon ja kaikkia jäljellä olevaa viittä ottelua lähdetään varmasti voittamaan. Loukkaantumisista kärsivä Fulham on Anfield Roadilla selvä altavastaaja, mutta pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia tarjoilevat runsasmaaliset lopputulokset, sillä ottelussa on isoa potentiaalia todella runsasmaaliseen näytökseen.

Liverpool noussut hyvään iskuun viime viikkoina

Kotijoukkue Liverpoolin kausi on mennyt isossa kuvassa penkin alle, sillä sydäntalvella joukkue koki täysin odottamattomia tappioita ja Valioliigan kärki karkasi turhan kauas jo ennen kevään viimeistä kolmannesta. Mestarien liigassa joukkueen onnistui edetä pudotuspeleihin, mutta lopulta kyyti oli ensimmäisellä kierroksella todella kylmää, kun kilpailun hallitseva mestari ryöpytti englantilaisia yhteismaalein 6-2. UCL-unelman murskautumisen jälkeen huhtikuun alussa Liverpool hävisi vielä vieraskentällä Citylle 4-1, mutta sen jälkeen joukkue on onnistunut ottamaan kuudesta ottelusta neljä voittoa ja pelannut kahdesti tasan.

Ensin joukkue tasasi pisteet Chelsean (0-0) sekä Arsenalin (2-2) kanssa ja tämän jälkeen Jürgen Kloppin suojatit ovat napanneet neljä voittoa peräjälkeen. Joukkueen kiikarissa onkin sijoitus neljän parhaan joukossa ja ensi kaudeksi paikka Mestarien liigan lohkovaiheeseen, mutta voitot jäljellä olevista otteluista ei välttämättä riitä, sillä kolmos- ja nelospaikalla keikkuvat Newcastle sekä Man United ovat olleet vahvassa formissa viime viikkoina. Viime viikonloppuna Liverpool kaatoi värikkäiden vaiheiden jälkeen Tottenhamin 4-3. Isänniltä puuttuu ottelusta Firmino, Ramsay Bajcetic sekä Keita.

Vierailija Fulhamin kausi on ollut isossa kuvassa onnistunut, sillä todella vahvan syyskauden pelanneet lontoolaiset olivat talvella jopa kiinni sarjan TOP6-sijoituksissa. Tällä hetkellä mökkiläiset ovat sarjataulukon 10. sijalla ja akuuttia pistetarvetta ei ole. Ensi kauden europaikat ovat karanneet kymmenen pisteen päähän ja putoamisviivaan on matkaa toistakymmentä pistettä. Joukkue voi siis pelata täysin paineettomasti kauden jäljellä olevat ottelut, mutta pientä murhetta tekemiseen tuo muutamat tärkeät poissaolot.

Joukkueen ykköstykki Mitrovic on yhä sivussa pitkän pelikieltonsa takia ja viime viikonloppuna pelattu City-ottelu toi lisää jobinpostia, kun tärkeät pelaajat Andreas Pereira sekä Tim Ream loukkaantuivat. Sivussa on myös pitkäaikaispotilas Layvin Kurzawa. Joukkueen keskikenttä sekä puolustuslinja menee siis uusiksi tähän otteluun ja Liverpoolin tasoinen hyökkäyskooste ei takuulla jätä tilaisuutta käyttämättä, mikäli Fulham ei saa puolustusmuotoaan kuntoon tähän kohtaamiseen.

Liverpool iso suosikki, mutta repeääkö lukemat?

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan kotijoukkue Liverpool on joukkueista selvästi laadukkaampi paketi ja Fulhamin tärkeiden poissaolojen sekä kotiedun myötä suosikin asema korostuu entisestään. Ottelussa on selvää aihiota todellisiin murskajaisiin, mutta kun huomioidaan myös Liverpoolin heikko puolustuspelaaminen, niin totta kai myös Fulhamilla on realistiset mahdollisuudet iskeä maali tai kaksi omista paikoistaan. Ottelun maaliodotusarvo onkin poikkeuksellisen korkea ja pelimielessä ottelun parasta antia ovatkin runsasmaaliset lopputulokset.

Ottelussa nähdään vähintään neljä maalia arviomme mukaan hieman yli kerran kahdesta ja Gomblingon tarjoilema kerroin 2,10 hyödynnetään raakasti keskiviikkoillan peleihin.

Pelivalinnat:

— Yli 3,5 maalia, kerroin 2,10 (Gomblingo)