3.5.2023 NHL: Dallas Stars – Seattle Kraken

NHL:ssä on ensimmäinen pudotuspelikierros takana ja tällä hetkellä Lordi Stanleyn legendaarisen pokaalin jahdissa on mukana vielä kahdeksan parasta joukkuetta. Läntisen konferenssin toisessa puolivälieräparissa kohtaavat Dallas Stars (4.) sekä Seattle Kraken (7.), jotka molemmat selvittivät tiensä jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Leveämmällä materiaalilla operoiva Dallas Stars on ottelusarjassa niukka suosikki jatkamaan konferenssin finaaliin, mutta hallitsevan mestarin Colorado Avalanchen ensimmäisellä kierroksella pudottanut Seattle Kraken pääsee suosikin kimppuun paineettomasti. Sarjan ensimmäisessä ottelussa yllätysmomentti on isoimmillaan ja aliarvostetuksi kertoimissa jäänyt Kraken ansaitsee pienen panostuksen osakseen avauskohtaamiseen. Ottelu alkaa kello 04:30 tiistain ja keskiviikon väliesnä yönä.

Dallas jatkoon Minnesotan kustannuksella, Seattle Coloradon

Dallas Stars oli runkosarjan jälkeen läntisen konferenssin neljäs ja avauskierroksella joukkue sai vastaansa Minnesota Wildin, jonka se onnistui pudottamaan lopulta otteluvoitoin 4-2. Dallas oli ottelusarjassa suosikki ja tähtipaidat onnistuivat parantamaan peliään läpi sarjan. Loppulukemat 4-2 olivat täysin ansaitut ja joukkueen maaliodottamien suhde Wild-sarjassa oli hyvä 54%. Dallas Starsin kärkihevosena avauskierroksella loisti suomalainen Roope Hintz, joka johtaa tehoin 5+7=12 koko NHL:n pudotuspelien pistepörssiä. Myös puolustaja Miro Heiskanen esiintyi 1. kierroksella edukseen kirjauttamalla kuusi syöttöpistettä.

Dallas pääsee aloittamaan ottelusarjan kahdella kotiottelulla, joista se takuulla haluaa napata voitot menettämättä kotietuaan. Minnesota-sarjassa joukkue oli ensimmäistä ottelua lukuunottamatta varsin vahva isäntä ja avausottelun 2-3 tappiota lukuunottamatta se voitti kotiottelunsa 7-3 sekä 4-0 lukemin. Dallasin kannalta palapelin tärkein yksittäinen tekijä löytyy joukkueen maalin suulta, jossa Jake Oettinger (92,9% / 2,01 GAA) on paljon vartijana. 24- vuotias yhdysvaltalainen oli todella vahva Wild-sarjassa ja samanlaista panosta Stars tarvitsee amerikkalaisella myös tässä ottelusarjassa.

Seattle Kraken vastasi avauskierroksella kenties koko liigan isoimmasta yllätyksestä, kun se pudotti hallitsevan mestarin, Colorado Avalanchen jatkosta otteluvoitoin 4-3. Kraken lähti ottelusarjaan selvänä altavastaajana, mutta nuori joukkue ei antanut ennakko-odotusten haitata suorituksia vaan seattlelaiset raapivat seitsemästä ottelusta neljä voittoa ja eteni täysin ansaitusti kahdeksan parhaan joukkoon. Totta kai altavastaajan voitto selvää suosikkia vastaan vaatii aina yksittäisiä tuuripomppuja, mutta neljällä ketjulla läpi ottelusarjan tasaisesti jyrännyt Kraken onnistui pimentämään Avalanchen ykköstähdet ja jatkoi avauskierrokselta ansaitusti jatkoon.

Maaliodottamien suhde oli Avalanche-sarjassa 46%, mikä kertoo omalta osaltaan siitä, että luoteis-amerikkalaiset käyttivät omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen sarjassa ja myös tuuria on ollut. Krakenin tärkein yksittäinen pelaaja avauskierroksella oli maalivahti Philipp Grubauer (926% / 2,44 GAA) joka pelasi vahvan ottelusarjan. Kraken oli avauskierroksella vahva vierasjoukkue, sillä se neljästä voitetusta ottelusta se voitti kolme vieraskaukalossa.

Kraken jäänyt aliarvostetuksi kertoimissa

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on niukka Starsin hyväksi. Teksasilaiset keräsivät runkosarjassa vain kahdeksan pistettä enemmän kuin Kraken. Avalanche-sarjan tapaan Kraken lähtee myös tähän ottelusarjaan altavastaajan asemasta ja se sopii joukkueelle erinomaisesti. Stars ja sen supertähdet keräävät isoimmat otsikot ja neljän ketjun leveää ja tasaista peluutusta harrastava Kraken pääsee tekemään omaa juttuaan ilman turhaa hypeä. Stars on tässä avauskohtaamisessa kotiedun turvin suosikki, mutta aivan kertoimien mukainen suursuosikki se mielestämme ole.

Krakenin suorasta voitosta tarjottu kerroin 3,35 (XLBet, TonyBet) on selvä ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa moneyline-kohdetta, joka kattaa myös mahdolliset jatkoerät. Bankonbetin tarjoilema kerroin 2,50 vierasvoitosta kelpaa 44% (kr. 2,27) arviolla mainiosti peleihin yön NHL-kierrokselle.

Pelivalinnat:
  • Seattle Kraken (moneyline), kerroin 2,50 (Bankonbet)