3.6.2022 CS:GO IEM Dallas: G2 – FURIA

Yhdysvalloissa pelattava CS:GO-turnaus IEM Dallas on edennyt neljännesfinaalivaiheeseen ja tänä iltana ratkotaan kaksi viimeistä neljän parhaan joukkoon menijää. Paikkansa neljän joukossa ovat varmistaneet jo suomalaisorganisaatio ENCE sekä saksalainen BIG. Illan pudotuspelit alkavat mielenkiintoisella kohtaamisella, kun ranskalainen G2 kohtaa brassitiimi FURIAn. G2 lähtee otteluun suosikkina, mutta mappiveto on todella merkittävässä roolissa ja kumpikin joukkue joutuu kertaalleen itselle epäedulliseen karttaan. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa.

G2 omaa potentiaalin, mutta ailahtelee

Ranskalainen G2 uudisti joukkuettaan kovasti uuden kauden alla ja uusina pelaajina ranskalaistiimiin liittyivät suomalainen pelinsisäinen johtaja Aleksi ”Aleksib” Virolainen sekä venäläinen tarkkuuskivääripelaaja Ilya ”m0NESY” Osipov. Selkeitä vahvistuksia molemmat aiempiin pelaajiin nähden, mutta vielä alkukaudesta tämä hurjan potentiaalin omaava tiimi ei ole saanut toivottua lentoa päälle vaikka joukkue löytyykin tällä hetkellä HLTV-rankingin sijalta #8.

PGL Major Antwerp eteni ensimmäisen kierroksen osalta hienosti puhtaalla 3-0 saldolla, mutta legendavaiheessa peli alkoi tökkimään ja tuloksena oli tippuminen pudotuspelien ulkopuolelle 2-3 saldolla. IEM Dallasissa peli on näyttänyt taas hieman paremmalta ja joukkue selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. Ensin tuli voitto Movistar Ridersista 16-5, mutta sitä seurasi 0-2 tappio ENCElle. BO3-ottelussa kaatui ensin Astralis (2-1) ja sitten laatujoukkue Vitality (2-0), joten paikka kahdeksan parhaan joukossa varmistui.

Vastustaja FURIA on laadukas brassijoukkue, joka löytyy tällä hetkellä HLTV-rankingin listan sijalta #7. Antwerpenin PGL Majoreilla joukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin kahdeksan parhaan joukkoon, mutta 2-0 tappio venäläiselle Spiritille neljännesfinaaleissa vesitti brasialaisten menestyshaaveet. FURIA on keikkunut jo pitkään TOP10-sijoitusten paremmalla puolella, mutta isoimmat voitot ovat antaneet vielä odottaa.

IEM Dallasissa joukkue voitti avausottelussa maamiehensä Imperialin 16-9. Toisessa ottelussa tuli solidi 2-0 voitto Cloud9:stä, mutta B-lohkon ylemmän kaavion finaalissa tuli kitkerä 1-2 tappio saksalaisjoukkue BIG:lle, joka varmisti hieman yllättäen paikkansa neljän parhaan joukossa voitolla.

Tasaista vääntöä luvassa

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran PGL Majoreiden legendavaiheen päätöskierroksella ja panoksena oli pudotuspelipaikka. Silloin nähtiin tasainen kamppailu, jonka FURIA vei lopulta karttavoitoin 2-1 (12-16, 16-14, 11-16). Samaa tasaista vääntöä on luvassa tänäänkin ja mappiveto on todella merkittävässä roolissa. G2 joutunee pelaamaan sille todella epämieluisan Ancientin ja FURIA puolestaan joutunee G2:lle vahvaan Infernoon, jossa brassit ei ole viime kuukausina pärjännyt.

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on hyvin pieni G2:n hyväksi, mutta potentiaaliltaan ranskalaistiimi omaa kovemman tason. Peli on kuitenkin ailahdellut ja FURIA puolestaan on esiintynyt kohtalaisen tasaisesti viime aikoina. Luvassa on majoreiden tapaan todella tasainen kamppailu ja ratkaisua haettaneen kolmannesta decider-kartasta. Arvio vedolle 55% / 1,82. FURIA on kertoimissa myös niukasti aliarvostettu, joten yli 2,5 karttaa vedon lisäksi käytetään pelikohteena myös FURIAn suoraa voittoa, joka on 43% arviolla ( rajakerroin 2,33) niukka ylikerroin.

Pelivalinnat:
  • G2 – FURIA: Mapit yhteensä: Yli 2,5 kerroin 1,96 (TonyBet)
  • G2 – FURIA (12): FURIA, kerroin 2,55 (STSbet)