30.10.2022 NHL: Calgary Flames – Edmonton Oilers

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä NHL:ssä pelataan peräti yhdeksän ottelun kierros, mutta yön ehdoton herkkupala on Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin välinen ”paikallispeli”, joka tunnetaan kiekkopiireissä myös nimellä Battle of Alberta. Albertan herruus on siis jaossa toista kertaa tällä kaudella ja kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun tapaan tästä ottelusta voi hyvällä syyllä odottaa tapahtuma- ja maalirikasta kohtaamista. Betsit isketäänkin runsasmaalisiin lopputuloksiin! Ottelu alkaa sunnuntaiaamuna kello 04:00 Suomen aikaa.

Kahden laatujoukkueen kohtaaminen luvassa

Calgary Flames on jo muutaman viime vuoden ajan kuulunut NHL:n läntisen konferenssin parhaisiin joukkueisiin yhdessä Colorado Avalanchen ja muutaman muun seuran kanssa. Todellinen nousu oman divisioonan sekä koko konferensin huipulle tapahtui viime kaudella ja siksi odotukset ovat Kalliovuorten itäpuolella korkealla tälläkin sesongilla. Joukkueen viime kausi päättyi pudotuspelien toisella kierroksella, kun juuri Edmonton Oilers oli parempi ottleuvoitoin 4-1. Täksi kaudeksi Falmes menetti kaksi tärkeää pelaajaa, kun sekä Matthew Tkachuk, että Johnny Gaudreau vaihtoivat maisemaa omasta halustaan.

Tämä kausi on alkanut vauhdikkaasti Calgaryssa, sillä joukkue on kerännyt kuudesta pelaamastaan ottelusta 10 pistettä maalierolla 22:17. Se pitää tällä hetkellä läntisen konferenssin kolmospaikkaa hallussaan tasapisteissä Oilersin kanssa, mutta liekkipaidat ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin paikallisvastustaja Oilers. Flamesin kausi alkoi tappiolla, mutta viidestä edellisestä ottelusta joukkue on kairannut neljä voittoa ja hävinnyt vain kerran, kun Buffalo Sabres yllätti joukkueen lukemin 3-6. Perustasoltaan Flames on Oilersin ohella Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkueita.

Vierasjoukkueen virkaa tässä matsissa toimittava Edmonton Oilers on tullut viime vuosina tunnetuksi McDavid-Draisaitl superduostaan, mutta pudotuspeleissä viimeinen menestys on jäänyt uupumaan liian ohuen materiaalin takia. Viime kaudella joukkue pelasi todella hyvän pitkän jakson, mutta sitä seurannut heikko jakso herätti kysymysmerkkejä pudotuspelien alla. Viime kausi päättyi pettymykseen, kun kolmannella pudotuspelikierroksella vauhti ja aseet loppuivat lopulta mestaruutta juhlinutta Colorado Avalanchea vastaan. Tälle kaudelle Oilers hankki materiaaliinsa leveyttä ja Albertan provinssin pääkaupungissa odotetaan tällä kaudella menestystä.

Kausi on alkanut ihan mukiinmenevästi, sillä alkukauden kahdeksan pelattua ottelua ovat tuoneet viisi suoraa voittoa sekä kolme suoraa tappiota. Tällä hetkellä joukkue seilaa kolmen ottelun voittoputkessa, joista kaksi viimeistä ovat tulleet reissupeleistä St. Louis Bluesin sekä Chicago Blackhawksin vieraana. Torstain ja perjantain välisenä yönä joukkue otti todellisen 5-6 taisteluvoiton intiaanipaidoista. Perustasoltaan Oilers on tällä kaudella jälleen kerran superkaksikkonsa johdattamana divisioonan sekä koko konferenssin kärkijoukkueita. Viime vuosina takunnut maalivahtipeli on tällä kaudella Jack Campbellin sekä Stuart Skinnerin harteilla.

Vauhdikas ilta luvassa Scotiabank Saddledomessa!

Näissä Battle of Albertan paikallispeleissä on aina omanlaisensa lataus, sillä tunteet ovat usein kiehuneet ylitse näiden kahden joukkueen kohtaamisissa. Keskinäiset kohtaamiset ovat todella usein olleet myös todella runsasmaalisia eikä vähiten siksi, että lukuisat jäähyt värittävät joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella kaksi viikkoa sitten ja silloin Calgary Flames oli Rogers Placessa pelatussa ottelussa parempi lukemin 3-4.

Pelimielessä näiden kahden laatujoukkueen kohtaamisessa pystytään tutulla ja turvallisella sektorilla. Luvassa on takuulla vauhdikas ja tapahtumarikas ottelu, jonkaa kummankin joukkueen supertähdet pystyvät kääntämään hetkessä puolelta toiselle. Ottelun maaliodottama on paikallispelilatauksen sekä kummankin joukkueen maalintekotehokkuuden takia selvästi normaalia korkeampi ja parhaat pelikohteet löytyvät over-valinnoista. Tällä kertaa total-haarukka vedetään yli 6,5 maaliin, johon on tarjolla kerroin 2,02 TonyBetiltä.

Pelivalinnat:
  • Calgary Flames – Edmonton Oilers: Yli 6,5 maalia, kerroin 2,02 (TonyBet)